Hetente jelentkező cikksorozatunkban egy gyors és hatékony szemléletet osztunk meg olvasóinkkal, melynek fókuszában az áll: nincs két ugyanolyan karrierút, két egyformán jó döntés, hiszen teljesen egyforma személyiségek sem léteznek. Mindannyian mások vagyunk, valamiben különbözünk, valamit másképp gondolunk és teszünk. De egy dolog ugyanúgy érvényes mindegyikünkre: időnként érdemes megújulni, mindent újragondolni - és nemcsak a tavasz hatására, hanem a saját szakmai fejlődésünk érdekében.

7x1 tipp, hogyan újítsunk az eddigi szokásainkon:

1. Figyeljünk a szóhasználatunkra, és a negatív vagy passzív mondatainkat cseréljük ki pozitívra. Például felejtsük el a következőket: "az a baj", "miattad", "miért nem tudnak...", "nem lehet..." és társai. Használjunk helyette pozitív kicsengésű mondatokat.

2. Próbáljunk ki már ma valamit, amit régóta szerettünk volna, de eddig nem mertük vagy halogattuk. Hagyjuk el a komfortzónát, eleget tartózkodtunk benne. Lépjünk a tettek mezejére!

TÖBB MINT TÍZEZER MEGPÁLYÁZHATÓ ÁLLÁS ITT! SZEMEZGESSÜNK BELŐLÜK!

3. Írjuk fel magunknak a legfontosabb céljainkat, és tegyük olyan helyre, ahol mindig szem előtt lesz. Vélhetően ez nem a munkahelyi környezetünket jelenti, hanem mondjuk otthon a fürdőszobatükröt vagy a bejárati ajtót.

4. Ha negatív kritika vagy kudarc ér bennünket a munkánk során, ne a panaszkodás vagy a lázadás legyen a reakciónk. Újítsunk, és olvassunk a jelekből: miért történik velünk mindez? Lehet, hogy valamit másképp kellene csinálnunk? Esetleg máshol? Más munkakörben?

megújulás - tavasz - hóvirág

5. Ha konfliktushelyzetbe kerülünk a munkahelyünkön, mi tegyünk meg az első lépést a rendezésére. Higgadjunk le, kérjünk bocsánatot és tisztázzuk a félreértést!

6. Gondoljuk végig, van-e valami, amit ugyan nem tudunk kontrollálni, de mégis folyton aggodalmaskodunk miatta. Megvan, mi ez? Akkor most azonnal hagyjunk fel a felesleges aggódással!

7. Ha egy lehetőséggel találkozunk, ne a kifogásokat és a nehézségeket lássuk meg benne, hanem a kihívást és a fejlődés útját!

NÉZZÜK, MIT ÉRDEMES MÉG TENNÜNK, HA SZAKMAI FEJLŐDÉSRE VAN SZÜKSÉGÜNK?

- Kérjünk a vezetőnktől egy személyes megbeszélést a szakmai fejlődésünk lehetőségeivel kapcsolatban.

- Ha további érdekeltségekkel (például leányvállalatok, vidéki telephelyek) is rendelkezik a munkahelyünk, akkor vegyük fel a kapcsolatot az ottani HR-es munkatársakkal, és érdeklődjünk a szabad pozíciókról.

- Jelentkezzünk házon belül egy másik részleghez vagy éppen a csoportunkon belül egy másik pozícióra.

- Pályázzunk minél több helyre, töltsük fel önéletrajzunkat ide, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről.

- Ha eddig nem tettük meg, akkor itt az idő aktualizálni az önéletrajzunkat! Megbízható segítséget itt találunk: ezzel a díjnyertes önéletrajz-készítő alkalmazással most ITT könnyedén összeállíthatunk egy hatékonyabb pályázatot. Letölthető önéletrajz mintákat pedig ITT találunk!

- Lépjünk még egy szinttel feljebb: töltsük le okostelefonunkra ezt a vadonatúj alkalmazást, hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk a nekünk való állásokra. Sokszor a gyorsaság is számít, nem is keveset, éljünk a lehetőséggel! Közvetlenül a telefonunkról pályázhatunk a meghirdetett állásokra, csak be kell lépnünk az alkalmazásba a profession.hu oldalon regisztrált adatainkkal.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A legfontosabb, hogy ne tétlenkedjünk!

A helyzet csak akkor fog megváltozni, ha mi magunk teszünk érte. Ezért mindig tartsuk a szemünket a friss álláslehetőségeken! A fentiekkel felvértezve magunkat nézzünk körbe ITT és ITT is!

Készítette: Posta Renáta

Címkék: munka, karrier, feltörtődés, energia, tavasz