7x1 gondolat az álláskereséshez: vegyünk példát másokról!

Új, hetente jelentkező cikksorozatunkban egy gyors és hatékony szemléletet osztunk meg olvasóinkkal, melynek fókuszában az áll: nincs két ugyanolyan karrierút, két egyformán jó döntés, hiszen teljesen egyforma személyiségek sem léteznek. Mindannyian mások vagyunk, valamiben különbözünk, valamit másképp gondolunk és teszünk. De egy dolog ugyanúgy működik mindegyikünknél: ha találunk olyan személyeket, akikre felnézünk, akik hitelesek és inspirálóak számunkra, könnyebben lépünk egy hasonló, de számunkra még ismeretlen útra. Keressünk hát a környezetünkben olyan ismerősöket, akik mertek váltani, tettek is érte, és ma már egy jobb állásuk van, boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak. Nézzük, mit érdemes még végiggondolni!

7 gondolat erre a hétre, hogy lendületesebben folytassuk az álláskeresést!

1. Vegyünk példát másokról!

Képzeljük magunkat egy-egy ismerősünk helyébe, és játszunk el a gondolattal, hogyan telik egy munkanapja.Mi az, amit mi is örömmel végeznénk? Beszélgessünk el azokkal, akiknek szívesen lennénk a helyében. Kérdezgessük őket a munkájuk örömeiről, előnyeiről, hátrányairól, így kirajzolódik, hogy melyik hivatás áll hozzánk a legközelebb.

2. Vizsgáljuk meg az erősségeinket, gyengeségeinket közösen!

Ez egy jól bevált gyakorlat arra, hogy objektíven feltérképezzük, milyen típusú munkakörök állnak hozzánk közelebb. Ám ez nem olyan egyszerű, ezért jól jön, ha külső segítséget kérünk, és ezáltal egy kiegyensúlyozottabb jellemzést látunk magunk előtt. Kérjük meg egy közeli barátunkat vagy kollégánkat, hogy segítsen ebben. Jó megoldás, ha mindketten külön-külön leírjuk ezeket, és közösen összevetjük.

3. Fogadjuk meg a jótanácsokat!

Ne akarjunk mindent jobban tudni, nyugodtan hallgassuk végig a barátaink, ismerőseink tapasztalatait, gondolatait. A végső döntés úgyis a miénk. Ám azáltal, hogy elmesélik, ők hogyan találtak állást, a tematikus portálokon mennyi lehetőség van az önéletrajz varázslótól a mintalevelekig, és így tovább, sok hasznos információval gazdagodhatunk. Ami értékes. Hallgassuk meg hát őket, és ha egy jó tippet hallunk, éljünk vele mi is!

7x1 gondolat az álláskereséshez: vegyünk példát másokról!

4. Teszteljük önmagunkat!

Rengeteg hasznos és értékes információ világosodhat meg előttünk, ha speciális teszteket töltünk ki és ezeket kielemezzük. Ezt is végezhetjük egy szakértő bevonásával! Keressünk fel olyan kiválasztási tanácsadó cégeket, akiknek a profiljában ez is benne van, és fedezzük fel a még rejtett tulajdonságainkat!

5. Keressük a sikeres emberek társaságát!

Az egyik leginspirálóbb dolog, ami most segíthet egy jobb állást találni, ha kizárólag a sikerre és a pozitívumokra koncentrálunk. Keressünk ilyen közeget, és legyünk többet ilyen emberek között! Nagyon fontos, hogy ezzel egyidőben hanyagoljuk a negatív, megkeseredett emberek társaságát, mert csak visszahúz bennünket a továbblépésben.

6. Ne feledjük kézbe venni az irányítást!

Jó dolog, ha támaszkodhatunk mások segítségére, tapasztalatára, véleményére, de ne essünk át a ló másik oldalára. A döntés és a megvalósítás a mi kezünkben van. Tegyünk hát érte, és aktivizáljuk magunkat!

7x1 gondolat az álláskereséshez: vegyünk példát másokról!KÖZEL TÍZEZER MEGPÁLYÁZHATÓ ÁLLÁS ITT! SZEMEZGESSÜNK BELŐLÜK!

7. Ne spóroljunk az energiáinkkal!

Hiába látjuk azt az ismerőseinknél, hogy milyen gyorsan, könnyen találtak állást, ez egy veszélyes csapda lehet számunkra. Az álláskeresés és a pályázatok szorgos és intenzív küldéseaz egyik legfontosabb, amit most tehetünk. Ne szorítsuk háttérbe, főleg ne a kezdeti lendület enyhülése után. Minden nap szánjunk rá mondjuk 30 percet! De tényleg minden nap.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Végül is: csupán egyetlen új munkahelyre vágyunk, nem? Mit számítanak azok a lehetőségek, amelyeket ugyan megpróbáltunk, de nem jött össze valamilyen oknál fogva? A lényeg: ha nem adjuk fel a reményt, akkor nyerni fogunk. Ne feledjük azt sem, hogy a sikeres pályázáshoz egy ütős önéletrajz is nélkülözhetetlen! Letölthető önéletrajz mintákat ITT találunk, a Profession.hu önéletrajz-készítőjét pedig ITT. Dobjuk be magunkat!

Készítette: Posta Renáta

Címkék: munkakeresés, álláskeresés, tippek, tanácsok