Hetente jelentkező cikksorozatunkban egy gyors és hatékony szemléletet osztunk meg olvasóinkkal, melynek fókuszában az áll: nincs két ugyanolyan karrierút, két egyformán jó döntés, hiszen teljesen egyforma személyiségek sem léteznek.

Mindannyian mások vagyunk, valamiben különbözünk, valamit másképp gondolunk és teszünk. De egy dolog ugyanúgy működik mindegyikünknél: munkanélküliként egészen más helyzet áll elő álláskeresésnél. Ezt tartsuk szem előtt, és változzunk mi is ennek megfelelően!

7 gondolat erre a hétre, hogy gyorsan és könnyebben túljussunk a munkanélküliségen:

1. Az új munkánk: az álláskeresés!

Vegyük komolyan, hogy most ezzel kell foglalkoznunk, és tekintsünk rá napi 8 órás munkaként, kezdjük el reggel, és fejezzük be délután! Semmi más nem lehet most fontosabb.

2. Alakítsuk ki a napirendünket!

Fontos, hogy a korábbi napi ritmust és időbeosztást valamilyen módon visszahozzuk az életünkbe. Ezért legyen egy fix időpontja az ébresztőnek és a munkakezdésünknek - vagyis az álláskeresésnek - is.

3. Ne adjuk lejjebb a megjelenésünket!

Gyakori jelenség, hogy álláskeresés közben, otthon elkényelmesedünk, és már nem öltözünk fel úgy, nem fordítunk gondot a frizuránkra, sminkünkre, és így tovább. Ne tegyük, mindez ugyanis visszahúzhat bennünket. Lelkileg is jobban érezzük magunkat, ha továbbra is ügyelünk a megjelenésünkre.

7x1 gondolat az álláskereséshez: így lépjünk tovább!

4. Menjünk többet társaságba!

A várakozó álláspont, a sok egyedüllét senkire sem gyakorol jó hatást. Sőt! Egyéniségtől függ, hogy mennyire nyomja rá ez az állapot a bélyegét közérzetükre, kisugárzásunkra. Éppen ezért tudatosan tegyünk ellene, - még jobb, ha meg is tudunk előzni, mondjuk egy depressziós időszakot. Aktívan keressük a barátaink és az ismerőseink társaságát, most duplán hasznát vehetjük ezeknek a találkozóknak!

5. Figyeljünk a jelekre!

Ha egy adott munkakört és települést vettük célba az álláskeresésnél, ám hosszabb távon sem jön össze, próbálkozzunk másképp! Lehet, hogy át kell írni az önéletrajzunkat? Lehet, hogy más településen lenne érdemes új állást keresnünk? Lehet, hogy nem is ez a munkakör a megfelelő?

7x1 gondolat az álláskereséshez: így lépjünk tovább!TÖBB MINT TÍZEZER MEGPÁLYÁZHATÓ ÁLLÁS ITT! SZEMEZGESSÜNK BELŐLÜK!

6. Képezzük magunkat!

Az első pontban említett, napi 8 órás munkaidőre visszatérve: minden napra iktassunk be, mondjuk egy-két órás továbbképzést, tanulást, fejlődést. Az internet segítségével ez még könnyebben megvalósítható. Például olvassunk, tájékozódjunk, fejlesszük nyelvtudásunkat! A lényeg, hogy aktivizáljuk magunkat, és használjuk fel a kapott időt a saját javunkra.

7. Tegyünk meg minden tőlünk telhetőt!

Érthető, ha a kezdeti lendületes álláskeresés után jön egy holtpont - de ne ragadjunk bele. Készüljünk fel arra is, hogy sokan jelentkeznek egy-egy állásra, így sok energiánkba és időnkbe kerülhet, hogy bejussunk egy állásinterjúra, és megkapjuk az állást. Viszont minden tőlünk telhetőt tegyünk meg azon a téren, amire valóban ráhatásunk van: ez a saját önéletrajzunk és kísérőlevelünk; pályázatunk elküldése az összes szóba jöhető állásra; és az állásinterjúkra való alaposan felkészülés. Ezek tőlünk függnek. Amire nem tudunk hatást gyakorolni, amiatt pedig felesleges aggodalmaskodnunk.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A sikeres álláskeresésben a kiváló önéletrajz is a segítségünkre siet, amelyet most ITT könnyedén összeállíthatunk a Profession.hu díjnyertes alkalmazásával. Éljünk a lehetőséggel, és turbózzuk fel álláskeresési eszköztárunkat! Pályázzunk minél több helyre, töltsük fel önéletrajzunkat ide, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről. Nézzünk körbe ITT és ITT is, ha egy jó állásra vágyunk!

Készítette: Posta Renáta

Címkék: álláskeresés, tippek