Hetente jelentkező cikksorozatunkban egy gyors és hatékony szemléletet osztunk meg olvasóinkkal, melynek fókuszában az áll: nincs két ugyanolyan karrierút, két egyformán jó döntés, hiszen teljesen egyforma személyiségek sem léteznek. Mindannyian mások vagyunk, valamiben különbözünk, valamit másképp gondolunk és teszünk. De egy dolog ugyanúgy érvényes mindegyikünkre: ha elégedettek szeretnénk lenni, akkor sikerorientáltnak kell lennünk. Másképp nem megy. Segítségül lessünk bele néhány kivételes híresség életbölcsességébe!

7x1 bölcs tanács, amit a sikeres emberektől tanulhatunk:

1. A befektetett energia mértékét Lewis Carrolltól:

"Látod, ha tiszta erőből futsz, egy helyben maradsz. Ha valahová el akarsz jutni, legalább kétszer ilyen gyorsan kell futnod."

2. A stabil alapok titkát Albert Camus-től:

"A tapasztalatot nem lehet kitalálni. Azt meg kell szerezni."

3. Az előrelépés mikéntjét Dietrich Boenhoeffertől:

"A tettet nem a gondolat szüli, hanem a képesség a felelősség vállalására."

TÖBB MINT TÍZEZER MEGPÁLYÁZHATÓ ÁLLÁS ITT! SZEMEZGESSÜNK BELŐLÜK!

4. A kitartást Leonardo da Vincitől:

"Az akadályok nem tudnak eltántorítani. Minden akadály azért kiállt, hogy leküzdjék. Aki a csillagokat vette célba, nem fog meghátrálni."

5. Az egyéniségünk vállalását Ralph Waldo Emersontól:

"Ne arra menj, amerre az ösvény vezet; menj inkább arra, amerre nincs út, és vágj egy saját csapást!"

7x1 bölcs tanács, amit a sikeres emberektől tanulhatunk
Vlad_Nikon / Shutterstock.com

6. A nyitottságot Albert Einsteintől:

"A lényeg az, hogy soha ne hagyd abba a kérdezést. Kíváncsiságunk nem véletlen. Az ember máskülönben csak rémülten figyelné az örökkévalóság, az élet és a valóság csodálatos struktúrájának titkait. Mindennap próbálj megérteni egy keveset ebből a titokból. Soha ne veszítsd el a szent kíváncsiságot!"

7. Az optimizmust Winston Churchilltől:

"Az optimista lehetőséget lát minden veszélyben; a pesszimista veszélyt lát minden lehetőségben."

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Aranyat érő tanácsok és gondolatok, melyet érdemes nem csak átfutni, hanem át is gondolni. Ám elképzelhető, hogy karrierünk illetve álláskeresésünk minden igyekezetünk ellenére sem halad a pozitívabb irányba. Mit tehetünk még? Ezeket a lépéseket se hagyjuk ki:

- Kérjünk a vezetőnktől egy személyes megbeszélést a szakmai fejlődésünk lehetőségeivel kapcsolatban.

- Ha további érdekeltségekkel (például leányvállalatok, vidéki telephelyek) is rendelkezik a munkahelyünk, akkor vegyük fel a kapcsolatot az ottani HR-es munkatársakkal, és érdeklődjünk a szabad pozíciókról.

- Jelentkezzünk házon belül egy másik részleghez vagy éppen a csoportunkon belül egy másik pozícióra.

- Pályázzunk minél több helyre, töltsük fel önéletrajzunkat ide, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről.

- Ha eddig nem tettük meg, akkor itt az idő aktualizálni az önéletrajzunkat! Megbízható segítséget itt találunk: ezzel a díjnyertes önéletrajz-készítő alkalmazással most ITT könnyedén összeállíthatunk egy hatékonyabb pályázatot. Letölthető önéletrajz mintákat pedig ITT találunk!

- Lépjünk még egy szinttel feljebb: töltsük le okostelefonunkra ezt a vadonatúj alkalmazást, hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk a nekünk való állásokra. Sokszor a gyorsaság is számít, nem is keveset, éljünk a lehetőséggel! Közvetlenül a telefonunkról pályázhatunk a meghirdetett állásokra, csak be kell lépnünk az alkalmazásba a profession.hu oldalon regisztrált adatainkkal.

A legfontosabb, hogy ne tétlenkedjünk! A helyzet csak akkor fog megváltozni, ha mi magunk teszünk érte. Ezért is fontos, hogy sose dőljünk hátra, és mindig tartsuk a szemünket a friss álláslehetőségeken! A fentiekkel felvértezve magunkat nézzünk körbe ITT és ITT is!

Készítette: Posta Renáta

Címkék: munka, álláskeresés, híres emberek, sikeres, tanács, tipp, mottó