Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Cikksorozatunkban sorra vesszük a munkakörönként legfontosabb felvételi szempontokat. Vagyis ezekkel a konkrét jellemzőkkel mindenképpen rendelkeznünk kell, hogy megszerezzük a megpályázott állást. Nézzük most a szakácsokkal kapcsolatos felvételi elvárásokat!

A 7 LEGFONTOSABB JELLEMZŐ, HA SZAKÁCSKÉNT SZERETNÉNK DOLGOZNI:

1. Megfelelő szakmai tapasztalat

Ugyan az ezzel kapcsolatos konkrétumokat az egyes álláshirdetések tartalmazzák, ám általánosságban elvárás a nem pályakezdő szakácsokkal szemben, hogy minimum 3 év releváns szakmai tapasztalattal rendelkezzenek. Valamint előnyt jelent a szakács részéről, ha otthon van az új trendek, diéták, új alapanyagok és eljárások világában is.

2. Teherbírás

Egészen más egy nagyüzemi vagy mondjuk egy bisztró konyhán megállni a helyünket nap, mint nap, ám a nagyfokú teherbírás és az egész napos állómunka a szakács munkakör egyik jellemzője.

7 tipp, ha szakács állásinterjúra készülünk!

3. Csapatszellem és önállóság egyszerre

Ez a két tényező egyaránt fontos a jó szakács ismérvei közül, hiszen nemcsak a konyhai kisegítők munkájának irányítása, összehangolása tartozhat feladatai közé, hanem az is, hogy a saját munkáját gyorsan, hatékonyan végezze el.

4. Rugalmasság

A váratlan helyzetekhez való alkalmazkodás és annak a megfelelő kezelése fontos kritérium a szakácsok életében, hiszen ez akár bent a konyhán, akár a vendégek vagy a vezetőség kérésére előállhat. Próbáljuk meg erre a tulajdonságunkra is felhívni a leendő főnökünk figyelmét, ha ő nem érintené ezt a kérdést az állásinterjún.

5. Pontosság és alaposság

A munkakezdés betartása, az odafigyelés az apróságokra is, a receptek pontos kalkulációja, és így tovább mind a napi rutin részei egy szakács életében.

6. Hatékonyság

Alapvető elvárás a munkánkkal kapcsolatban, hogy ne pazaroljunk, és gazdaságosak legyünk az alapanyagokkal, a konyhai felszerelésekkel, a többiek munkaidejével és energiájával kapcsolatban is. Ehhez az is kell, hogy próbáljunk meg előre gondolkodni, és az esetleg biztosan bekövetkező "baleseteket”, hibákat ezáltal elkerülni.

7. Magas fokú higiénia

Ezt az elvárást önmagunkra és a környezetünkre nézve egyaránt tartsuk be, hiszen az ételkészítés és tálalás során számos veszélyhelyzet állhat elő.

És még valami: az étteremtulajdonosok többsége egyetért abban is, hogy egy jó szakácsnak nemcsak szuvidolni és konfitálni kell jól tudni, hanem ízletesen és rutinosan megfőzni egy főzeléket vagy egy tarhonyát, rizst is. Legyünk büszkék arra a tudásra és tapasztalatra, amivel már rendelkezünk!

NÉZZÜK, MIT ÉRDEMES MÉG TENNÜNK, HA KERESSÜNK A NEKÜNK VALÓ ÚJ ÁLLÁST!

- Pályázzunk minél több helyre, töltsük fel önéletrajzunkat ide, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről.

- Ha eddig nem tettük meg, akkor itt az idő aktualizálni az önéletrajzunkat! Megbízható segítséget itt találunk: ezzel a díjnyertes önéletrajz-készítő alkalmazással most ITT könnyedén összeállíthatunk egy hatékonyabb pályázatot. Letölthető önéletrajz mintákat pedig ITT találunk!

- Lépjünk még egy szinttel feljebb: töltsük le okostelefonunkra ezt a vadonatúj alkalmazást, hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk a nekünk való állásokra. Sokszor a gyorsaság is számít, nem is keveset, éljünk a lehetőséggel! Közvetlenül a telefonunkról pályázhatunk a meghirdetett állásokra, csak be kell lépnünk az alkalmazásba a Profession.hu oldalon regisztrált adatainkkal.

A legfontosabb, hogy mindig tartsuk a szemünket a friss álláslehetőségeken! A fentiekkel felvértezve magunkat nézzünk körbe ITT és ITT is!

Készítette: Posta Renáta

Címkék: szakács, álláskeresés, állásajánlat, állásinterjú, munka