Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A koronavírus okozta kényszerleállás szinte teljesen átalakította a gazdasági helyzetet. Több iparág van, ami megszenvedi ezt az időszakot és emiatt rengetegen veszítették el az állásukat. Nem könnyű más területen újrakezdeni, még az ingyenes online átképzési lehetőségek mellett sem, vannak viszont szektorok, ahol akár alapfokú végzettséggel, gyakorlat nélkül el tudunk helyezkedni.

Futár

A kijárási korlátozás alatt természetes, hogy aki csak teheti, online rendeli meg magának a szükséges élelmiszereket, háztartási szereket, használati tárgyakat. A járvány első hozadékaként a vendéglátóegységek kényszerültek bezárni, így amelyik étterem csak teheti, megoldja a házhoz szállítást. Már az élelmiszerboltoktól is rendelhetünk, de így van ez szinte minden területen, ahol meg lehetett oldani az „offline”-ról digitálisra való átállást. Ennek egyik következményeként munkaerőhiány lépett fel a kiszállítás területén. Rengeteg futárt keresnek most országszerte, hogy a megnövekedett igényeket követni tudják. Futárként egy B kategóriás jogosítvánnyal már el tudunk helyezkedni, végzettséget pedig nem igényel ez a szakma.

Raktáros

A logisztika területén is egyre könnyebben juthatunk álláshoz. Egyrészt amelyik cég megteheti, igyekszik átállni a webshopokra, másrészt a megnövekedett forgalom miatt a webshopos kiszolgálás több csomaglogisztikai szakembert, diszpécsert és raktári munkatársat igényel. A jó hír az, hogy ezen pozíciók többsége is betölthető alapfokú végzettséggel, akár gyakorlat nélkül.

Ügyfélszolgálat

A fenti területeken fellépő munkaerőhiány és az akadozó ellátás miatt lassabb a kiszállítás, mint azt megszokhattuk. A cégek még nem tudják felmérni az igényeket egyes termékekre, így elfordulhat, hogy készlethiány lép fel és többet kell várnunk a szállításra. Emiatt az ügyfélszolgálat területén is egyre több dolgozóra van szükség, hiszen valakinek kommunikálnia kell a vásárlókkal. Ügyfélszolgálatosként akár már középfokú végzettséggel el tudunk helyezkedni, gyakorlat nélkül.

Bolti eladó

Az élelmiszerboltok, gyógyszertárak, drogériák és dohányboltok még nyitva vannak, így bolti eladókra is nagy szükség van. A legtöbb ilyen jellegű munka végzettség és tapasztalat nélkül is végezhető, teljes állásban vagy akár részmunkaidőben is.

IT üzemeltetés / fejlesztés

A jelenlegi helyzet nyertesei kétségkívül a programozók, így aki ezen a területen rendelkezik végzettséggel vagy tapasztalattal, biztosan talál munkát ebben az időszakban. A home office-ra való átállás és a webshopok is nagy háttértámogatást igényelnek, így egyre nagyobb szükség van IT szakemberekre, például rendszergazdákra és IT folyamat- és rendszerelemzőkre. Ha szakmát szeretnénk váltani, most itt a lehetőség, hogy megtanuljunk programozni, hiszen időnk és lehetőségünk is van rá. Több cég is indít ingyenes tanfolyamokat, a Green Fox Academy háromhetes kurzusára például itt iratkozhatunk fel.

A Profession segítséget nyújt az azonnali elhelyezkedésben: a Mentőöv állásokat itt találjuk, az álláskereséshez pedig itt találunk iránymutatást!

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala