Ha eddig csupán az asztali számítógép előtt ülve, nyugalmas szabadidő keretei között tudtuk elképzelni az álláskeresést, ideje váltanunk. A felgyorsult álláspiac miatt már nem várhtunk a "megfelelő pillanatra" a pályázat benyújtásával, ráadásul a mobiltelefonon jelentkezők sok szempontból olyan előnyt élveznek, melyeket érdemes kihasználni.

Az alábbiakban összegyűjtöttük azt az 5 indokot, amiért a mobilos jelentkezés a legokosobb módja az álláskeresésnek:

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

1. Privát módon jelentkezhetünk

Az új állás után kutató jelöltek többsége kénytelen a munkaidő előttre, vagy a munkaidő utáni időszakra halasztani az állásportálok böngészését. Ennek oka, hogy több munkaadó hatékonysági vagy biztonsági okokra hivatkozva korlátozza a dolgozók internet elérését, így a közösségi platformok, hírportálok és álláskereső oldalak le vannak tiltva.

Ha nem akarjunk a nap legértékesebb óráit álláskeresés szempontából tétlenül tölteni, használjuk mobiltelefonunkat. A mobilos jelentkezés akkor is ideális megoldás, ha nem szeretnénk, hogy álláskeresésünknek "nyoma maradjon", a munkaadó ugyanis hozzáférhet a vállalati gépek böngészési előzményeihez. 

2. Kihasználhatjuk a "holt időt"

A mobilos jelenkezés másik nagy előnye, hogy gyakorlatilag bárhonnan elküldhetjük jelentkezésünket, amennyiben van elmentett önéletrajzunk az oldalon. Ez különösen akkor ideális, ha útközben vagyunk, és az utazási időt szeretnénk hasznosan eltölteni. Ha csak pár percig van időnk böngészni, jelöljük meg a nekünk tetsző állásajánlatokat és mentsük el őket, így este a keresgélés helyett csak motivációs levelünk és önéletrajzunk frissítésével kell foglalkoznunk.

  5 ok, amiért mobilon kell állást keresnünk!  

3. Beelőzhetjük a konkurenciát

Az NRC "Álláskeresés az interneten" című 2014-es tanulmánya alapján az álláskeresők egy ötöde próbálkozott eddig okostelefont használni munkakeresési céllal. A Profession.hu saját adatai szerint az állásportál látogatóinak a 15 százaléka nézegeti az okostelefonján keresztül az ajánlatokat.

Ez a szám a közeljövőben feltehetően ugrásszerűen növekszik majd, figyelembe véve, hogy a magyar internetezők több mint fele már rendelkezik okostelefonnal és ez a szám a Gemius kutatásai szerint csak nőni fog. 2015-ben elérheti a 3,25 millió főt, amely a magyar internetfelhasználók 67 százalékának felel meg.

4. Beállításaink megjelennek az asztali gépen

A mobiltelefonos böngészés során beállított preferenciák automatikusan megjelennek az asztali számítógépen vagy laptopon is, így nem kell attól tartanunk, hogy otthon mindent előlről kell kezdenünk. Iratkozzunk fel hírlevélre is a mobiltelefonon keresztül, így a lehető leggyorsabban értesülhetünk a minket érdeklő álláslehetőségekről! Ne feledjük, hogy egyetlen kattintással a közösségi oldalakon is megoszthatjuk barátainkkal a számukra érdekes pozíciókról szóló kiírásokat!

5. "Élőben" kereshetünk állást

Használjuk ki, hogy mobilunk mindig ott van a közelünkben és ha legközelebb olyan környéken sétálunk, ahol szívesen dolgoznánk, vagy megpillantjuk egy számunkra szimpatikus cég logóját, azonnal keressünk rá mobilon az adott munkáltató által kínált álláslehetőségekre. Előfordulhat, hogy külföldön járva kapunk inspirációt arra, hogy az adott országban kipróbáljuk magunkat. Keressünk rá közvetlenül mobiltelefonon keresztül az ország által kínált álláslehetőségekre, vagy böngésszünk hasznos tudnivalókat és beszámolókat az adott országban dolgozó magyarok tapasztalatairól!

 

Összeállította: Fogas Krisztina