Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Közeledik az újév, de mielőtt még elkezdenénk listát írni arról, hogyan fogjuk a legtöbbet kihozni az előttünk álló 12 hónapból, nem árt, ha először megnézzük a kiindulópontot, vagyis azt, hogyan áll a karrierünk jelen pillanatban.

A Business Insider szakértői szerint az alábbi 5 kérdés átnézése után már reálisabb képet kaphatunk eddigi eredményeinkről, és ezek alapján el is kezdhetjük tervezni a jövő évet. Ne feledjük, fő az őszinteség!

1. Milyen karrier célokat értünk el az idén?

Valószínűleg tavaly ilyenkor lázasan tervezgettük a jövő évet és január elején bizonyos célokkal vágtunk bele az évbe! Vegyük számba, hogy mi minden valósult meg ezekből. Sikerült egy olyan projektet vezetnünk, amely által „láthatóbbá” váltunk a munkahelyen? Megkaptuk a várva várt előléptetést? Vagy esetleg nem történt más, mint szépen lassan végighaladtunk az éven anélkül, hogy különösebb változások történtek volna?

Bármilyen volt is 2017. számunkra, írjuk le eredményeinket. Akár a nagyobb dolgokat, mint a fizetésemelés, vagy apróbb sikereket, mint például egy-egy pozitív visszajelzés az ügyféltől, vagy a tény, hogy sikerült az önéletrajzunkat valamivel frissítenünk. Ez azért fontos, mert ha látjuk, milyen sikereket értünk el, az motivációt és erőt ad, hogy ezen az úton haladjunk tovább. Ne feledjük: nem csak az számít sikernek, ha vastapssal ünnepelnek a kollégák. Az is nagy eredmény, ha sikerrel helyt álltunk egy-egy nagyon kemény időszakban. A lényeg, hogy nem stagnáltunk, hanem fejlődtünk.

2. Sikerült új készségekre szert tennem?

A siker egyik legeredményesebb mutatója, ha képesek voltunk növelni készségeinket, vagyis tanultunk és jelen pillanatban profibbak vagyunk szakmánkban, mint ezelőtt 1 éve. Vezetői képességekre tettünk szert, esetleg beletanultunk egy új szegmensbe vállalatunkon belül? Konferenciákon vettünk részt, online kurzusokat vettünk fel vagy nyelvórákra jártunk? Ezek mind javunkra váltak és hozzájárultak ahhoz, hogy jobbak legyünk abban, amit csinálunk.

Ha nem vagyunk benne biztosak, hogy milyen irányban fejlődtünk, kérdezzük meg főnökünket, aki külső szemlélőként lehet, hogy észrevett olyan változásokat, amelyekre nem biztos, hogy magunktól felfigyeltünk.

5 kérdés, amit fel kell tennünk magunknak év végén

3. Ha egyetlen dolgot változtathatnánk abban, ami az idén a munkahelyen történt, mi lenne az?

Ennek a kérdésnek a megválaszolásához igazán őszintének kell lennünk saját magunkkal. Mi volt az a hiba, vagy elszalasztott lehetőség, amelyet visszamenőlegesen megváltoztatnánk? Azért fontos ezeket rögzíteni és tudatosítani, mert segítenek abban, hogy ne ismétlődjenek meg. Amikor megadjuk magunknak a választ, játsszunk el a gondolattal, hogy hogyan kezelnénk a dolgot visszamenőleg. Min változtatnánk? Mit tanultunk belőle?

4. Örömmel végeztem a munkám?

Ha a válasz igen, ne elégedjünk meg ennyivel, hanem ássunk mélyre és próbáljuk meg megfogalmazni, mi is pontosan az, ami boldoggá tesz a munkában. Szeretünk emberekkel kommunikálni, vagy elmélyült kutatást végezni? Esetleg a szereplés, az előadás lehetősége villanyoz fel?  Bármi legyen is az, tudatosítsuk és tartsuk szem előtt, mert ez a mozgatórugója karrierünknek, és erőt ad azokban a nehezebb időszakokban, amikor a munkánk kevésbé kellemes részét kell végeznünk.

Ha a válasz „nem”, akkor próbáljuk egészen pontosan azonosítani, mi az oka annak, hogy nem érezzük jól magunkat. Az egész iparágból és szakmából kiábrándultunk? Vagy a jelenlegi munkahelyen a kollégákkal nem vagyunk egy hullámhosszon? Esetleg arról van szó, hogy alapvetően szeretjük amit csinálunk, csak a kiégés határára jutottunk? Ha a kiváltó okokon a jelen munkahelyen nem tudunk változtatni, akkor itt az ideje annak, hogy új munkahely után nézzünk!

5. Mit szeretnénk elérni a következő évben és hogyan fogjuk azt megvalósítani?

Nincs értelme az év végi visszatekintésnek, ha nem tanulunk a történtekből és nem kezdünk el rögtön változtatni bizonyos dolgokon. Zárjuk az éves visszatekintést egy tervvel, ami a jövő évre vonatkozik. Írjunk le 3-5 célkitűzést, amelyeket el szeretnénk érni. Fontos, hogy konkrétumok legyenek, hiszen csak ezeket tudjuk majd mérni és nyomon követni. Minden egyes pontot osszunk alpontokra: negyedéves, havi és heti lebontásban. Így még a nagyobb volumenű tervek is megvalósíthatóak lesznek.

Fogadjuk meg a fenti tanácsokat és építsük be az év végi időszakba. Közben folyamatosan figyeljük a legfrissebb álláslehetőségeket, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Ha növelni akarjuk esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkatkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra ittiPhone-ra itt. Minél több lehetőséget és információt vizsgáljunk meg, mert annál jobb döntéseket hozunk majd.


 Készítette: Khojaste K

                      A Profession.hu Facebook oldala

                      A Profession.hu Instagram oldala