5 karrier igazság, ami már nem érvényes

1. Van egy karrierútja mindenkinek, és ha az nem sikerül, akkor az illető tévútra kerül és zátonyra fut szakmai pályafutása

Ez a feltevés helytelen, a mai munkaerő-piaci környezetben a karrier, mint "út" vagy "kitaposott ösvény" teljesen értelmezhetetlen. Miért? Az "út" feltételezi, hogy van egy végállomás, ahová el kell jutni, ez pedig megakadályoz abban, hogy kockázatot vállaljunk, és felborítsuk a megszokott rendet - olvashatjuk a marieclaire.com cikkében.

A karrierváltás valóban kitartást, türelmet és kapcsolatokat feltételez, de ha nem érezzük jól magunkat és nem találjuk a helyünket, bátran hozzuk meg a döntést! Szakértők láttak már kiégett ügyvédből lett holisztikus egészség tanácsadót vagy mérnökből lett általános iskolai tanárt.

2. Menedzseri pozícióba kell kerülnünk ahhoz, hogy "vezetőnek" tartsanak a munkahelyen

Manapság a munkahelyeken a mellérendelt pozíciók kerülnek előtérbe a hierarchikus felépítés helyett, így az, hogy ki tekinthető főnöknek, alapvetően változóban van. Az ezredfordulós generáció, vagyis az Y generáció tagjai már másként tekintenek a menedzsmentre, mint elődeik. Többségük - pozíciótól függetlenül - már vezetőnek érzi magát, ami pozitív fejlemény, mert azt a tendenciát erősíti, hogy nem kell feltétlenül másokat "menedzselnünk" ahhoz, hogy vezetőként tekintsenek ránk.

5 karrier igazság, ami már nem érvényes

3. Az elvárt viselet az öltöny és a kosztüm

Ha ez az, amit szeretünk és kényelmesen érezzük benne magunkat, akkor semmi akadálya. Ha azonban nem a mi stílusunk, akkor apróbb finomításokat végezhetünk a "hivatalos öltözéken". Figyeljük meg, hogy mit viselnek azok, akik az iparágban vagy a vállalaton belül velünk együtt dolgoznak és igazítsuk saját stílusunkhoz apróbb kiegészítőkkel, a hozzánk illő szabásvonallal.

4. A vállalati ranglétrán csak felfelé érdemes haladni, az oldalirányú mozgás nem más, mint időpocsékolás

Az oldalirányú mozgás egy vállalaton belül lehet, hogy nem fogja jelentősen megemelni a fizetésünket, esetleg alacsonyabb fizetéssel is járhat, de ez nem jelenti azt, hogy nem történt karrierfejlődés.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Vállalaton belül ugyanabba a pozícióba, de egy másik csoportba, részlegre kerülni, számos olyan készség elsajátítását és terület megismerését jelenti, amely szélesebb látókörű, tapasztaltabb szakemberré tehet minket. Ilyen szempontból akár értékesebb szakmai tapasztalat is lehet annál, mintha felfelé léptünk volna a ranglétrán, a kapcsolatépítési lehetőségekről nem is beszélve.

5. Csak akkor érhetünk el sikereket, ha a karrierünkre összpontosítjuk minden energiánkat

Mindannyiunk életében előfordult már, hogy egy-egy kolléga vagy a főnök azt éreztette velünk, hogy az ő életében csak a munka van és ennek fényében mi nem dolgozunk eleget.

Ha azzal akarunk sikereket elérni, hogy éjjel-nappal dolgozunk, akkor erőfeszítéseink a visszájára fordulnnak és kiéghetünk. A jól időzített valódi kikapcsolódás és az egészséges munka-magánélet ritmusa nagyobb hatékonyságot eredményez, mint az őrült hajtás.

Címkék: munkahely, előrelépés, karrier, tippek, tévhitek

Szemlézte: Fogas Krisztina