Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A megfelelő munkahely megtalálására időt és energiát kell szánnunk! A gépelési és formázási hibák, az egysíkú önéletrajzok kora lejárt, és a jól megírt pályázati anyag önmagában még nem garancia a sikerre. Rengeteg olyan ballépés van, ami nem növeli a népszerűségünket az interjúztató szemében – ezek megelőzésére hoztunk 5 tippet. 

#1 Válogassunk tudatosan

A számunkra ideális munkalehetőséget csak úgy találhatjuk meg, ha tisztában vagyunk mind a képességeinkkel, mind az elvárásainkkal. Ha vaktában lövöldözünk mindenféle pozícióra, és önéletrajzunkat sem szabjuk a megpályázott munkakörökre, kevés eséllyel leljük meg álmaink munkáját. Bár a mai technikai feltételek lehetővé teszik, hogy mindössze egy kattintással jelentkezhessünk egy állásra, nem muszáj élnünk ezzel a lehetősséggel – fektessünk több munkát az igazán nekünk való és hozzánk illő pozíciók kiszűrésére. 

#2 Mutassuk meg és adjuk el magunkat   

Bár sokan tudják, mégsem lehet elégszer hangsúlyozni: a legnagyobb hiba az álláskeresés során, ha minden állásajánlatra azonos CV-vel pályázunk, ráadásul fantázia nélkül szedjük pontokba eddigi szakmai pályánkat, valamint mellőzzük azon (például önkéntes) tevékenységeink vagy készségeink említését, amelyek személyes preferenciáinkról árulkodnának.

Pályázati anyagunknak manapság személyes jegyeket is tartalmaznia kell, az énmárka egyre keresettebb fogalma beszivárgott már az álláskeresés folyamatába is. Az önéletrajzunknak és kiváltképp a kísérő levelünknek nem csak a szakmai kompetenciáinkról, de a személyiségünkről, a minket egyedivé és értékessé tévő tulajdonságainkról, erősségeinkről is szólnia kell. 

#3 Ne veszítsük el a lelkesedésünket

Ha egy ideje már munkanélküliek vagyunk, az idő szorítása egyre kétségbeesettebbé tehet minket. Természetes, hogy a sokadik elutasító visszajelzés után idővel elmegy a kedvünk az újabb megpróbáltatásoktól. Ám nem mindegy, hogy a kudarcok miatt érzett keserűség vagy az önmagunkba vetett hit dolgozik-e bennünk az állásinterjún – kisugárzásunk hatással lesz a munkaadóra, így a beszélgetés eredményére is. Vegyük sorra eddigi sikereinket, az önéletrajzunkban felsorolt erősségeinket minden felvételi beszélgetés előtt, és tudatosítsuk, hogy nemcsak nekünk van szükségünk az új pozícióra - a munkáltató is abban bízik, mi leszünk az új kollégák. Miért ne lehetne így?  

#4 Se önhittek, se kishitűek ne legyünk 

Pályakezdőknél gyakori baklövés, hogy nem mérik fel megfelelően az esélyeiket egy adott állásra, míg a tapasztaltabbak nem ritkán becsülik le magukat. Öntsünk tehát tiszta vizet a pohárba!

Legyünk tisztában értékeinkkel, és hangsúlyozzuk ezeket a beszélgetés során – persze nem véka alá rejtve azokat a területeket sem, amelyekben fejlődni szeretnénk. Az interjú előtt segítségünkre lehet egy őszinte barát vagy egy volt felettes, akinek adunk a véleményére, és akivel gyakorolhatjuk tapasztalataink megnyerő kommunikálását.

#5 Legyünk elkötelezettek

Ugye, egy randin sem úgy nyitjuk a beszélgetést, hogy bevalljuk, rengeteg emberrel ismerkedünk épp, és, bár nagyon röstelljük, nem emlékszünk a velünk szemben ülő nevére? Képzeljük el, hogyan érzi magát a telefon másik végén az a kapcsolattartó, aki jelentkezésünket látva örömmel hív fel minket, majd amikor a cégről eddig szerzett információink és motivációnk felől érdeklődik, valami olyasmit kap válaszul, hogy   fogalmunk sincs, pontosan melyik állásról van szó, mert már vagy húsz helyre jelentkeztünk. Készüljünk fel egy esetleges megkeresésre, tartsuk fejben vagy jegyzetként magunknál a megpályázott pozíciók és munkáltatók listáját, hogy bármikor naprakészen vehessük fel a telefont.   

Kövessük személyes prioritásainkatkeressünk aktívan, és ne felejtsünk el láthatóvá válni a munkaadók számára sem. A kitartásunk garantáltan meghozza a gyümölcsét! Ha pedig tovább növelnénk esélyeinket, töltsük le a Profession mobilalkalmazását Androidra ittiPhone-ra pedig itt, így bárhol, bármikor rátalálhatunk a számunkra testhezálló munkára.

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék:  álláskeresés, önéletrajz, állásinterjú, bemutatkozás, felkészülés