Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Nevezhetjük céges átszervezésnek, forráscsökkentésnek, szervezeti változásoknak vagy üzletpolitikai váltásnak, sokan azon kapják magukat, hogy leépítés áldozataivá válnak. Fontos, hogy ilyenkor ne hibáztassuk önmagunkat, hiszen egy ilyen lépésnek rengeteg összetevője van, és sokszor nem személyes szimpátián-unszimpátián múlik, sokkal inkább külső tényezők állnak a háttérben.

Vannak azonban bizonyos dolgok, amelyekkel ha nem is zárhatjuk ki, de jelentősen csökkenthetjük annak esélyét, hogy a céges leépítéskor éppen ránk essen a választás.

Íme!

1. Tegyünk szert egyedi készségekre

Angolul „soft skill”-nek nevezik az olyan általános készségeket, amelyeket szinte minden pozícióban sikerrel kamatoztathatunk, ilyen például a jó kommunikációs vagy time menedzsment készségek. Fontos azonban, hogy ezeken kívül legyenek olyanok, amelyek megkülönböztetnek bennünket, és amelyekről elmondhatjuk, hogy a legjobbak vagyunk benne.

Válasszunk olyat, amire a cégnél hatalmas szükség van és a működéshez elengedhetetlen. Ha az IT területén dolgozunk, akkor ez lehet egy komplex szoftver, ha a dizájn területén dolgozunk, akkor egy modern grafikusi program ismerete, amely a cég számára a versenytársakkal szemben előnyt nyújt. Mindegy, hogy milyen egyedi készséget választunk, a lényeg, hogy egyértelmű legyen, hogy profik vagyunk benne, így a cég valószínűleg nehezebben fog megválni tőlünk.

2. Ismerjük meg a vállalatot kívül-belül

Lehet, hogy mi vagyunk a legjobb értékesítési igazgató, aki valaha a vállalatnál dolgozott, de ha tudástárunk főleg a sales kiajánlásokra és megkeresésekre terjed ki, és nem mozgunk olyan otthonosan a piackutatás, a pénzügyek vagy az elemzések terén, akkor lehet, hogy megválnak tőlünk, ha úgy alakul, hogy a cég kénytelen fókuszt váltani. Törekedjünk rá, hogy ismereteink a vállalat által érdekelt területek közül minél többre kiterjedjenek, így erős bázisunk lesz, és több lábon állhatunk cégen belül.

Hogyan érhetjük ezt el? Üljünk be más részlegek értekezleteire, ha az kapcsolódik saját területünkhöz, így nagyobb rálátásunk lesz a folyamatokra. Keressünk együttműködési és kapcsolódási pontokat, határterületeket, így szélesebb körre terjedhetnek ki ismereteink, a vállalaton belüli kapcsolatrendszerünkről már nem is beszélve.

4 módszer, hogy elkerüljük a leépítést

3. Tartsuk ébren kapcsolatrendszerünket

Nem titok, hogy a kapcsolatépítés számtalanszor mentett már meg munkatársakat az elbocsátástól, mégis a legtöbb esetben a „networking” egyoldalúan és rendszertelenül zajlik. Ez azt jelenti, hogy gyakran már csak akkor keresünk meg volt kollégákat, ügyfeleket, üzlettársakat, amikor kikerültünk a munkaerőpiacról és sürgősen segítségre lenne szükségünk. Ez nem vet jó fényt ránk, és sajnos a kapcsolatainkat és támogatottságunkat is gyengíti. Ha figyelünk rá, hogy többé-kevésbé rendszeresen találkozzunk vagy levelet váltsunk főbb szakmai kontaktjainkkal, azzal nagy lépést tettünk afelé, hogy megelőzzük az elbocsátást.

4. Erősítsük meg anyagi bázisunkat

Habár erre nem minden esetben van lehetőség, ha csak tehetjük, különítsünk el egy vésztartalékot, amivel egy esetleges leépítést zökkenő mentesebben átvészelhetünk. Egy ilyen kisebb tartalék abban is segít, hogy mentálisan leveszi a terhet rólunk, így a mindennapok során kevésbé fogunk idegeskedni az elbocsátás lehetősége miatt, és felszabadultabban, magabiztosabban, jobb minőségben alkothatunk. Emiatt csökken annak az esélye is, hogy hibázunk és elbocsátanak, de még ha ez meg is történik, nem leszünk kénytelenek az első szembe jövő munkát elvállalni.

Fogadjuk meg a fenti tanácsokat, ha pedig már aktívan munkát keresünk, figyeljük a legfrissebb álláslehetőségeket, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Ha növelni akarjuk esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkatkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra ittiPhone-ra itt. Minél több lehetőséget és információt vizsgáljunk meg, mert annál jobb döntéseket hozunk majd.

         
 Készítette: Khojaste K

                      A Profession.hu Facebook oldala

                      A Profession.hu Instagram oldala