Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A flow élmény megéléséről már több cikkünkben írtunk, melynek egyik legfontosabb ismérve: ennek megléte okoz számunkra boldogságot a munkánk során is. Amikor Sigmund Freudtól megkérdezték, mi a boldogság receptje, tömören ennyit válaszolt: "Munka és szeretet”. Ha belegondolunk, valóban jobban érezzük magunkat, ha rátalálunk az ideális hullámhosszra a munkánkban és a kapcsolatainkban egyaránt.

Azonban gyakran előfordul, hogy más irányt vesz a karrierünk, és csak később szembesülünk azzal a ténnyel, hogy valójában nem is ez lett volna a mi utunk. Íme, 4 olyan karriercsapda interjúalanyaink történetén keresztül, amit érdemes elkerülnünk vagy korrigálnunk!

1.) Túl korai előléptetés

„Amikor bekerültem a céghez értékesítőként – foglalja össze András, 32 –, már akkor éreztem, hogy nincs elég kihívás a munkámban. Simán összejöttek a terveim, igazából túl nagy erőfeszítéseket sem kellett értük tennem, ezért pont kapóra jött, hogy felmondott az egyik ágazati vezető, és megpályáztam a helyét. Annyi mindenkinek eladtam már terméket, hogy most saját magam értékesítésén volt a sor: és sikerült is megszerezni az előléptetést. De két hónap elteltével rádöbbentem: nagy a kabát, ha így folytatom, kiégek és felőrlődök a stressz és a nyomás alatt. Persze, megtehettem volna, hogy nem várok el magamtól 100%-ot az új pozícióban, de az nem én lennék. Így elkezdtem pályázni más cégekhez, és tanulva a hibámból, nem a hangzatos vezetői pozíciókra, hanem a menedzseri munkakörökre.”

Megoldás: Érdemes közép- és hosszútávon terveznünk, hogy hová szeretnénk eljutni a karrierünk során. Ha valahol szükségesnek látjuk a tanulást, fejlődést, akkor iktassuk be, keressük meg a lehetőségeket, és ezekre alapozva magabiztosabban léphetünk tovább a ranglétrán.

2.) Saját iroda

Nem kérdés, hogy fontosabbnak, kiemeltebbnek érezzük magunkat, ha nem vagyunk egész nap összezárva a kollégáinkkal, hanem saját irodában végezhetjük a feladatainkat. Azonban ez is visszaüthet, ha a munkánk jellege vagy a személyiségünk igényelné a közösséget. „Én már nagyon szenvedtem abban a nyitott irodában – osztja meg velünk Adél, 38 –,  marketingesként még a sales-esekkel is egy légtérben ültünk. Folyamatos zaj, telefonálás, jövés-menés, csak késő délután tudtam koncentrálni az igazán fontos munkáimra. Addig mondogattam a főnökömnek, hogy úgymond bónuszként végül kaptam egy saját kis irodát, ami nem teljesen zárt, de jóval csendesebb és nyugisabb. A baj az, hogy itt jöttem rá: nem érzem jól magam így elkülönítve a többiektől. Úgyhogy visszaköltöztem. Hát, ez van, nem vagyok egyszerű eset.”

Megoldás: Nem biztos, hogy minden esetben az a valódi elismerés, ha saját irodát kapunk.Valójában ez egy külsődleges tényező, és nem tartozik szorosan a szakmai megítélésünkhöz – gondoljunk csak bele, mennyivel közvetlenebb a viszonyunk a többiekkel, ha nem ülünk külön, egy zárt helyiségben. Ám ha nyitott irodában dolgozunk, annak előnyei és hátrányai egyaránt lehetnek, ez tény. Ezeket magunkra nézve mérlegeljük, és ha úgy érezzük, hogy több a negatívum, álljunk ki magunkért. A legjobb módszer, ha megbeszéljük az érintett kollégáinkkal, hogy mi az, amit tőlük kérnénk, hogy a munkavégzésünk ne sérüljön. Persze ez kölcsönös alapon működik a legjobban, tehát mi is alkalmazkodjunk az ő kéréseikhez. Az esetek többségében ennél a pontnál rendeződnek a dolgok.

  Karriercsapdák  

3.) Túl sok, vagy túl gyorsan jött magas jövedelem

A pénz nem minden. Ezt viszont gyakran elfelejtjük, vagy hosszútávon nem gondoljuk át az ezzel együtt járó tényezőket. Ne becsüljük le a flow élményt a magasabb jövedelemért cserébe! „Hiába keresek ma már kétszer annyit, mint 3 éve – vallja be Katalin, 42 –, nem vagyok boldog. Sőt, úgy érzem, hogy nem is ezt akartam valójában, és irigykedve hallgatom az ismerőseimet, amikor csillogó szemmel és kipirult arccal, szenvedélyesen mesélnek az aktuális projektjükről. Hát, nálam ilyen már egy ideje nincs.”

Megoldás: A magasabb fizetés fontos része lehet a szakmai megbecsülésünknek és sikereinknek, ám ne feledjük, hogy mindent nem tud kompenzálni. Éppen ezért ha csupán racionális megfontolásból elvállalunk egy magasabb jövedelemmel együtt járó munkát, de nem mozgat meg bennünket a feladat, az csupán rövidtávon működhet. Ha pedig jelenleg egy ilyen szituációban vagyunk, még ma regisztráljunk itt új álláskeresés érdekében, és töltsük fel az aktualizált önéletrajzunkat.

4.) Mindent a titulusért

„Keményen dolgoztam a cégnél – összegzi Gábor, aki egy állami cégnél dolgozik –, és 35 éves koromra én lettem az egész csapat vezetője. Akkor azt gondoltam: igen, megcsináltam! Aztán rá kellett jönnöm, hogy ez a munka sem tartalmaz igazi megmérettetést számomra. Akkor döbbentem rá, hogy a munkahelyem egészére ez a jellemző, és hiába ülök át más székbe, attól az egész mentalitás és a piacon betöltött szerep nem fog megváltozni.”

Megoldás: Valójában az, hogy éppen milyen beosztás szerepel a névjegykártyánkon, még önmagában nem jelenti azt, hogy itt és most hátradőlhetünk. Ahogy arra sem garancia, hogy ez a legjobb döntés a karrierünk szempontjából. Több szempontot érdemes ilyenkor mérlegelni, és ne tévesszük szem elöl a már sokat emlegetett flow élményt.

Ahogy interjúalanyaink összefoglalásából is kitűnik, a hosszú távú és sikeres karrier receptje valójában nem a fentiekre épül. Nézzük, mi az igazán fontos ilyen szempontból:

Szakmai elismerés;

Folyamatos fejlődési lehetőség;

A munkánkat értékesnek, hasznosnak találjuk hosszú távon is;

Egymást építő és előrevivő csapatmunkában legyen részünk – és itt nem az egyetértésen van a hangsúly, sőt! Az értelmes viták mindig új értéket és ötleteket hoznak be a közös munkába.

Tanulás, nyitottság, 360 fokos érdeklődés, amit a munkánk iránti elkötelezettség, tettvágy és kíváncsiság táplál.

Ezek után nem meglepő, hogy az erőlködésmentességtől, a munkához való rugalmasabb hozzáállástól és nagyfokú szakmai alázattól válhatunk még sikeresebbé, és ez tehet bennünket elégedettebbé. Mivel mindez intenzív boldogsághormont is termel számunkra, pozitív értelemben függőséget alakít ki: másképp már el sem tudjuk képzelni az életünket. Ugyanis a teljes személyiségünkre és boldogságérzetünkre kihat.

Ahogy az is, ha jelenleg nem végezzük örömmel a munkánkat. Elképzelhető, hogy most kiégettek vagyunk, nem jól teljesítünk, de csupán azért, mert nem hagyják kreativitásunkat, önállóságra való késztetésünket megélni. Ebben az esetben egyértelműen új munkakört vagy alapvetően új munkahelyet kell keresnünk. Nem velünk és valószínűleg nem is a csapattal vagy a főnökünkkel van a baj: pusztán nem passzolunk egymáshoz. Éppen ezért felesleges időrablás erőltetni ezeket a munkahelyi együttműködéseket, mert idővel még frusztráltabbá válik mindkét oldal. Inkább lépjünk a nekünk megfelelő irányba!

Nézzünk körbe ITT és ITT is, ha egy jó állásra vágyunk! Nagyon jó esélyeink vannak egy új munkahelyre, hiszen naponta több száz munkaadó böngészi a Profession.hu adatbázisát újabb munkatársakat keresve. Töltsük fel önéletrajzunkat most!

 

Készítette: Posta Renáta

Címkék: álláskeresés, munka, fizetés, karrier, szakma