Időről időre elismerjük, hogy mennyire fontos a jó kommunikációs érzék a munka világában is, aztán a hétköznapok taposómalmában hajlamosak vagyunk elfeledkezni róla.

Cikkünkben azokra a szavakra világítunk rá, amelyeket - ha jól begyakorlunk -, idővel ösztönösen fogjuk tudni alkalmazni. Na, de mit nyerhetünk ezzel? Sokat lendítünk szakmai elismertségünkön és karrierünkön. A nemzetközileg elismert karrierszakértő, Igor S. Popovic segítségével könnyen megtanulhatjuk mi is.

39 szó, amelyek lendítenek a karrierünkön

Először ismerkedjünk meg a három legfontosabb szabállyal!

enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. Az első és legfontosabb szabály: a szavak rövidek, kifejezőek legyenek.

enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. Második szabály: a szavak félreérthetetlenek legyenek. Tegyük félre az általunk kedvelt - ám sokak számára érthetetlen - szakkifejezéseket, csak akkor és ott alkalmazzuk, ahol valóban szükség van rájuk.

enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. Harmadik szabály: cselekvést kifejező szavakat használjunk. Ezt talán nem is kell magyarázni, magáért beszél. Ha ilyen szavakat alkalmazunk, magunkat is dinamikus, tettre kész munkaerőnek mutatjuk be.

Nézzük, melyek ezek a jól működő szavak!

adminisztrál alapít átgondol
áttekint bebizonyít bemutat
bevezet bővít csökkent
elad elindít előremozdít
előtérbe hoz épít fejleszt
feltalál fenntart irányít
javasol kiterjeszt kutat
létesít maximalizál megment
megold megszerkeszt megszervez
növel optimalizál összeállít
összegez szolgáltat tanít
tájékoztat tárgyal teremt
tervez utasít vezet

 

39 szó, mellyel bátran bővítsük szókincsüket szóban és írásban egyaránt. Ám ezeket a szavakat nemcsak napi munkánk során használhatjuk sikerrel! Önéletrajzunk és motivációs levelünk írásakor szintén bevált módszerré tehetjük gyakori alkalmazásukat. Írjuk át ennek szellemében álláskereső anyagainkat, küldjük el és tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy időpont egyeztetés legyen a következő lépés.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!


További cikkeink, amelyek érdekelhetik:

5 tipp, hogyan kommunikáljanak a nők!

Vita a munkahelyen: 6 taktika, amikor már semmi sem segít

Muszáj helyesen írni - önéletrajzot is!

Készítette: S. G.

Címkék: kommunikáció, tárgyalás, karrier, munkahely, előléptetés