Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

"Hogyan tudnék kikapcsolni, feltöltődni, amikor minden egyes napom nagyon stresszes? fakad ki neve elhallgatását kérő interjúalanyunk, aki egy nagyvállalat értékesítési menedzsere. - Nem tudok kiszállni egy pillanatra sem, úgy alszom el, hogy hallom a zakatoló gondolataimat, feladataimat a következő napra. Óriási a nyomás most rajtam, saját lakásra gyűjtök, és minden lehetőséget ki kell használnom, mert jövőre már családot szeretnék alapítani. Ez most ilyen periódus, később jobb lesz, most még bírom a tempót.”

Most még – ez egy fontos kifejezés, amit nem hagyhatunk figyelmen kívül. Ugyanis mi sem mutatja jobban a munkahelyi stressz kérdésének komolyságát és aktualitását, minthogy vizsgálatok szerint a hiányzások 50-60%-a tudható be ennek - ami komoly anyagi kiesést jelent a vállalatoknak évente. A munkavállalóknál akkor jelentkeznek a stressz káros hatásai, amikor azt érzik, hogy erőforrásaikat meghaladják a külső elvárások és a leterhelés.

TÖBB MINT 11 000 ÚJ ÁLLÁSLEHETŐSÉG ITT!

Nézzünk egy kicsit e mögé! Amikor stresszes helyzetbe kerülünk, testünk felkészül arra, hogy hatékonyan meg tudjon küzdeni a helyzettel. Ám ha ez a készenléti állapot elhúzódik, vagy tartósan fennáll, az élettani következményekkel is együtt jár. Hosszú távon megjelennek a szív- és érrendszeri elváltozások, izomfájdalmak, gyomor- és bélrendszeri tünetek, depresszió, szorongás, kiégés, és növekszik az egészségkárosító magatartás – például dohányzás, alkohol-, drogfogyasztás - kockázata. Ebben a témában megkérdeztük pszichológus szakértőnket, Miskei Anikót is!

"A munkahelyi stressz minimalizálása és a pszicho-szociális kockázatok csökkentése nem csak gazdasági érdeke a cégeknek – foglalja össze a szakértő -,hanem törvényi kötelezettsége is. Kulcsszerepe van ebben a munkakörök és felelősségi körök tisztázásának, a pozitív visszajelzésnek, a hatékony munkahelyi kommunikációnak, a vezetői támogatásnak, valamint a vezetői kompetenciák fejlesztésének. Emellett sokat tehetünk a megelőzés érdekében, ha kollégáinkat rendszeresen képezzük, fejlesztjük, növeljük a stressz-tudatosságukat, valamint erősítjük az ún. megküzdési repertoárjukat is.”

3 tipp vezetőknek: így motiváljuk a dolgozókat!

Tehát vezetőként tehetünk azért, hogy a lehető legjobban kezelje mindenki a rá nehezedő nyomást, az elvárásokat, a szoros határidőket, és így tovább. Felelősségünk is egyben, amellyel nemcsak a munkaadónknak tartozunk, hanem a munkatársaink további fejlődése és egészségmegőrzése érdekében is elkötelezettek vagyunk.

Fontos azonban azt is figyelembe venni, hogy a kiégés nem választható el a stressztől. A kiégés ugyanis azokban a munkakörökben gyakoribb, ahol  jellemző a fokozott érzelmi igénybevétel és involváltság, az emberekkel való intenzív foglalkozás – például támogató, tanácsadó munkakörök, ügyfélszolgálat.

3 TANÁCS, HOGY VEZETŐKÉNT MIRE FIGYELJÜNK ODA:

1. Adjunk pozitív visszajelzéseket, ne vegyük természetesnek azt, ha valami jól működik.

2. A befektetett erőfeszítés és a jutalom legyen egyensúlyban, még akkor is, ha a munka végeredménye nem optimális. Értékeljük az igyekezetet is!

3. Hasznos lehet ún. esetmegbeszélő csoportokkal is támogatni beosztottaink munkavégzését, amikor egyrészt megbeszélhetjük a történteket, hibázás, dilemma esetén feloldhatjuk az egyes kollégákban lévő szorongást, és megerősíthetjük mindenkiben a közösség és az összetartozás erejét, lehetőségét, előnyeit.

"Vezetőként mindenféleképpen érdemes megvizsgálni a munkahelyi stressz csökkentésének módjait mutat rá Miskei Anikó -, ha azt tapasztaljuk, hogy a munkatársak teljesítménye elkezd csökkenni. Ne várjunk vele sokáig. Vagy lehet, hogy éppen a növekvő hiányzások mértéke, a csökkenő motiváció mutat rá az összességében romló tendenciára. A növekvő fluktuáció viszont már óriási felkiáltójel, érdemes előtte megtenni minden tőlünk telhetőt.”

Hasznos tanácsok! Tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy  ne csak kipipálhassa mindenki a saját feladatait és határidőit, hanem hosszú távon is megelégedettséggel és kiegyensúlyozott hozzáállással, tűrőképességgel felvértezve felelhessen meg nap, mint nap a régi és az új kihívások előtt.

3 tipp vezetőknek: így motiváljuk a dolgozókat!Pszichológus szakértőnk, Miskei Anikó közel 10 éve tanulmányozza, hogy miképp lehet a múlt visszahúzó történéseit feldolgozni, többek között az írás segítségével.

Elkötelezetten dolgozik azért, hogy felszabadíthassuk a bennünk lévő potenciálokat, és ezáltal teljesebb életet élhessünk életünk minden területén.

Készítette: Posta Renáta

Címkék: motiváció, vezető, főnök, munkahely, karrier