Behívtak az állásinterjúra? Ez tényleg egy örömteli lépés, hiszen azt jelenti, nagyobb eséllyel pályázunk a meghirdetett munkára – már csak a megfelelő hatást kell gyakorolnunk a munkáltatókra. Ám vannak munkaadók, melyeknek nemcsak az a céljuk, hogy új dolgozókat vegyenek fel, egészen más motivációk is mozgathatják őket.

Tamás (38) már másfél éve keres munkát a jelenlegi üzletvezetői állása mellett, de egyelőre nem kapkodna a váltással. "Sok jó ajánlatot kaptam már. De nem hinném, hogy mindent azonnal el kéne dobnom, csak mert beajánlanak egy csábító összeget meg minden csilivili extrát. Ráadásul bennfentes infók alapján megtudtam, hogy az egyik versenytársunk is megpróbált becserkészni engem, aztán a tervei szerint a próbaidő alatt szépen elküldtek volna… Jó kis üzleti húzás, igaz?! Résen kell lenni, és a lehető legtöbb háttérinfót begyűjteni az adott állásról és cégről. Nagyon, de nagyon sokat érnek a kapcsolatok.”

MEGBÍZHATÓ, LEINFORMÁLT ÁLLÁSOK ITT!

"Hát nekem elég durva volt azzal szembesülni – emlékszik vissza Viki (32) -, amikor a kábé két órás állásinterjún elmondott ötleteimet később sorra láttam megvalósulni – persze nem vettek fel, csak leszívták a tapasztalataimat, meg minden. Marketingest kerestek, olyan one man show jelleggel, hogy mindent egy személyben csinálj meg. Csak egy találkozó volt, ott voltak hárman az étterem részéről, és nagyon sok konkrét feladatot kellett megoldanom. Szorgosan jegyzeteltek, akkor még nem gondoltam, miért. 5 éves reklámügynökségi és 3 éves vállalati marketinges háttérrel gyakorlatilag állásinterjúnak álcázva ingyen tanácsadásra fogtak! Amikor rájöttem, a közösségi oldalamon felhívtam a cégre és az üzleti etikájukra mindenki figyelmét, jó sokan meg is osztották, szóval híre ment. Legalább ennyi…”

HITELES MARKETINGES ÁLLÁSOKAT ITT TALÁLUNK!

Bizonyára olvasóink is tudnának velük megtörtént eseteket említeni. Ám sokat tehetünk a csalódások és átverések elkerülése érdekében. Nézzük!

A 3 LEGFONTOSABB TEENDŐ, HOGY ELKERÜLJÜK A NEM KORREKT ÁLLÁSHIRDETÉSEKET ÉS –INTERJÚKAT:

1. Csak hiteles forrásból származó állásokat pályázzunk meg!

Ezen az oldalon biztonsággal böngészhetünk, mivel itt garantált a részletgazdag és leinformált álláshirdetés. HITELES ÁLLÁSOK ITT!

2. Minden lehetséges információt gyűjtsünk be!

Mielőtt állásinterjúra megyünk, informálódjunk! Ha fejvadászon keresztül keres egy cég, és nem árulják el, kiről van szó pontosan, azért a cég profilja, piacmérete, tevékenységi köre, stb. információkat ennek ellenére megadják a felkészülés érdekében. Keressünk rá a szóba jöhető cégekre, és listázzuk fel őket!

3 tipp, hogy ne verjenek át az interjún!

3. Csatlakozzunk a megbízható Facebook oldalakhoz

A Profession Facebook oldalain kérjünk értesítést a legfrissebb álláslehetőségről. Így azonnal tudomást szerzünk a nekünk való hirdetésekről, és gyorsan jelentkezhetünk is rá. Íme, egy hasznos és részletes lista, válasszuk ki, melyekre van szükségünk, és csatlakozzunk:

ÁLLÁSLEHETŐSÉGEK A MUNKAKÖR JELLEGE SZERINT:

Adminisztrációs és irodai munkák

Állások bank, biztosítás területén

Állások az építőiparban

Állások értékesítés, kereskedelem területén

Állások gyártás, termelés területén

Állások HR, munkaügy területén

Állások IT fejlesztés, programozás területén

Állások IT üzemeltetés, telekommunikáció területén

Állások jogi, közigazgatási területen

Állások környezet, mezőgazdaság területén

Állások marketing, média területén

Állások oktatás területén

Állások projektmenedzsment területén

Állások SSC BSC központokban

Állások szállítás, logisztika területén

Állások és személy- és vagyonvédelem

Állások a vendéglátásban

Egészségügyi állások

Fizikai munkák

Mérnök állások

Pályakezdő állások

Pénzügy, számvitel, menedzsment állások

Szakmunkás állások

Ügyfélszolgálati állások

RUGALMASABB MUNKAIDŐBEN VÉGEZHETŐ FRISS ÁLLÁSLEHETŐSÉGEK:

Állások kismamáknak

Részmunkaidős állások

Távmunka

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

És még valami: az óvatosság nem egyenlő azzal, hogy visszafogottan keresgélünk! A helyzet csak akkor fog megváltozni, ha mi magunk teszünk érte.Ezért mindig tartsuk a szemünket a friss álláslehetőségeken!

Töltsük le okostelefonunkra ezt a vadonatúj alkalmazást, hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk a nekünk való állásokra. Sokszor a gyorsaság is számít, nem is keveset, éljünk a lehetőséggel! Közvetlenül a telefonunkról pályázhatunk a meghirdetett állásokra, csak be kell lépnünk az alkalmazásba a Profession.hu oldalon regisztrált adatainkkal.

Készítette: Posta Renáta

Címkék: álláskeresés, állásinterjú, munkaadó, HR, megbízható álláshirdetés