3 dolog, amit nem bírtam a munkámban

Hogyan lehet kibírni egy napot úgy, hogy csak vánszorognak a percek, órák? Van élet a beletörődés, a kompromisszumok és a kiégés után? Igen. Csupán új munkát kell keresni. Ilyen egyszerű. Interjúalanyaink már belátták ezt, és a tettek mezejére is léptek - nem is eredménytelenül. Azonban ismerjük meg azt is, hogy milyen út vezetett idáig. Avagy kinek hol telt be a pohár!

"Nálunk az új főnökasszony miatt változott a légkör, amikor a régi elment szülni. Katasztrófa volt az utódja... Csoda, hogy fél évig bírtam. Először is a legrosszabb az volt, amit kifejezetten sérelmeztem, hogy szakmailag teljesen bizalmatlan volt velem, és mindent folyton ellenőrzött. A második a sorban, hogy egy bizonyos projektemet kisajátított, és ő adta elő a vezetőségnek - persze én dolgoztam a keze alá. A harmadik tényező pedig az volt, hogy beláttam végre: így, hogy nem engem bíztak meg az ideiglenes főnöki poszttal, tovább kell állnom, mert ez a cég nem díjazza az eddigi teljesítményemet."

Attila, 32, kintlévőség-kezelő munkatárs

Nekem csak egy okom volt új munkát keresni. A volt férjemmel akkor váltunk el, és mindketten ugyanott dolgoztunk. Persze megbeszéltük, hogy a válás nem fogja befolyásolni a munkahelyi dolgokat, de nekem nagyon nehezen ment már az is, amikor összefutottunk az ebédlőben vagy a liftben. Pláne, amikor a kolléganőinek tette a szépet - majd' felrobbantam, de ki kellett tartanom. Végül is jól alakult a munkahelyváltásom, mert én megbeszéltem az akkori főnökömmel, hogy mi a helyzet, és ő segített cégcsoporton belül elhelyezkedni egy másik kirendeltségünknél. Sokkal jobb így minden, és megint a munkámra tudok koncentrálni."

Kata, 46, logisztikai ügyintéző

3 dolog, amit nem bírtam a munkámban

"Pénz, pénz, pénz. Ennyire egyszerű volt, amiért új munkát kerestem. Pályakezdőként kezdtem a korábbi munkahelyemen, és hét évet húztam le úgy, hogy mindent feláldoztam, csak a munkámnak éltem. Túlórák este tízig, hajnalban folytattam a munkát, a rendezvények után hiába bírtam volna még pihenni, reggel kezdésre már bent voltam, pörögtem. A főnökömtől persze már 4 év után kértem fizetésemelést, de nem igazán kaptam - inkább csak újabb feladatokat és azt mondta, hogy először bizonyítsak ezekben. Na, a bili akkor borult ki, amikor véletlenül megtudtam, hogy az újonnan felvett asszisztensünk többet keres kábé hétezer forinttal, mint én hét év után. Még aznap este kipofoztam az önéletrajzomat, és vadul elkezdtem mindenhová pályázni. Be is jött! Két hónapon belül egy szuper állásom lett, ja, és másfélszer több fizetéssel, mint előtte!"

Ancsa, 28, marketing menedzser

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Ha a fentieket olvasva bólogatni kezdtünk, vagy éppen hasonló szituációban vagyunk, ne hagyjuk figyelmen kívül a tényt: kizárólag mi magunk javíthatunk a helyzeten, senki más nem fogja megtenni helyettünk. Emellett azt se feledjük, hogy a sikeres álláskeresésben a kiváló önéletrajz is a segítségünkre siet, amelyet most ITT könnyedén összeállíthatunk a Profession.hu díjnyertes alkalmazásával.

Töltsük fel önéletrajzunkat, és nyerjünk 100.000 forint értékű Tesco vagy Media Markt vásárlási utalványt, egy MacBook Pro laptopot, vagy egy 400.000 Ft értékű H&M vásárlási utalványt. KLIKK IDE!

Pályázzunk minél több helyre, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről. Nézzünk körbe ITT és ITT is, ha egy jó állásra vágyunk! A legrosszabb, amit tehetünk: ha abbahagyjuk az álláskeresést! Végül is: csupán egyetlen új munkahelyre vágyunk, nem? Mit számítanak azok a lehetőségek, amelyeket ugyan megpróbáltunk, de nem jött össze valamilyen oknál fogva? A lényeg: ha nem adjuk fel a reményt, akkor nyerni fogunk.

Készítette: Posta Renáta

Címkék: álláskeresés, felmondás, új munka