Tavaly a teljes ipari kibocsátás több mint 30 százaléka az autóiparból származott. Az iparág termelési értéke 17 százalékkal növekedett 2014 és 2015 között (6690 milliárdról 7833 milliárd forintra).

Az autóiparban már több mint 740 vállalat tevékenykedik Magyarországon, 144 ezer embernek adva munkát.

Íme az állások!

- Ilyen autóipari állásokat találhatunk középfokú végzettséggel, diplomásoknak pedig ilyen munkalehetőségeket kínálnak. Közlekedésmérnökök ilyen pozíciókat találhatnak.

- Autószerelő/karosszérialakatos, CNC-forgácsoló, gépszerelő, hegesztő és lakatos állásokat is kínálnak.

- A szakképzettség nélküli autóipari munkákat itt böngészhetjük. Részletek >>>

- A legtöbb állás teljes munkaidős, ám 4 és 6 órás pozíciók is vannak.

- Vezetők és gyakornokok is találhatnak kedvükre való állást.

- A legtöbb munkánál követelmény az angol nyelv ismerete.

- Budapesten kínálják a legtöbb állást, de Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Pest, illetve Fejér megyében is sok munkalehetőség van.

- Külföldi munkát is találhatunk. Részletek >>>

- Az összes autóipari állást itt böngészhetjük!

- Magyarországon a járműgyártó vállalatok és beszállítóik többsége jelen van: az Audi Motor Hungaria Kft., a Magyar Suzuki Zrt., a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., az Opel Magyarország Kft. is keres jól képzett szakembereket.

- Az autóipari beszállítók állásait itt találjuk.

144 ezer embernek adnak munkát, és még toboroznak

Új beruházások, új munkahelyek

A következő években több mint 30 milliárd forint értékben hajt végre autóipari beruházást Magyarországon a Thyssenkrupp német konszern, amellyel csaknem 500 új munkahely jön létre - jelentette be Marc de Bastos Eckstein, a cég ügyvezető igazgatója. Zöldmezős beruházás eredményeképp, a budapesti K+F kompetencia központ és a győri gyár mellett 2017-től Jászfényszarun gyárt kormányrendszereket és hengerfejbe integrált vezérműtengelyeket a vállalat.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentette: tekintve, hogy magas hozzáadott értékű beruházásról van szó, a magyar kormány 10,6 milliárd forintos támogatásban részesíti a Thyssenkrupp Presta Hungary Kft.-t.

Mintegy 900 millió forintos beruházással valósít meg technológiai fejlesztést a bőrbevonatú autóalkatrészeket gyártó, bonyhádi székhelyű Schäfer-Oesterle Kft. is. A német tulajdonú cég 2014-ben települt a bonyhádi ipari parkba, a jelenleg használt, 4000 négyzetméteres üzemcsarnokban többek közt sebességváltó- és kormányburkolatokat, ajtókárpitot, oszlopbevonatokat gyártanak.

Idén újabb, 5000 négyzetméteres üzemcsarnokot építenek mintegy félmilliárd forintos beruházással. A tervek szerint 2017 közepére elkészülő létesítményre azért van szükség, mert a kft. a VW-csoporttal meglévő szerződéseit csak a gyártás bővítésével tudja teljesíteni. A társaság tavaly 130-ról 174-re növelte létszámát.

A német gazdaság alapvetően meghatározza a magyar gazdaság teljesítményét, 6000 német vállalat, mintegy 300 ezer embert alkalmaz Magyarországon, az összes külföldi működőtőke ötöde Németországból származik, a külkereskedelmi forgalom több mint negyede irányul a Németországba.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A napokban négy újabb amerikai vállalattal sikerült megállapodni magyarországi befektetésekről. Ezek az információtechnológiai szektorban, az autóiparban és a szolgáltatások területén valósulnak meg, és összesen 1700-1800 embernek adnak majd munkát.

Az Egyesült Államok a második legnagyobb befektető Magyarországon Németország után. Több mint 1600 amerikai vállalat 91 ezer embernek ad munkát Magyarországon és a befektetéseik értéke eléri a 9 milliárd dollárt.

Magyarországon 2015-ben az ipari termelés 7,5 százalékkal volt magasabb, mint 2014-ben - derült ki a KSH adataiból. Az Erste Bank elemzői szerint az autóipar jelentős szerepe idén is megmarad, és a bővülés tovább folytatódik a járműgyártásban és a feldolgozóipar egészét tekintve egyaránt.

Összeállította: Durbák Ildikó

Címkék: munka, álláskeresés, állásajánlat, autóipar, gyártó cég