12 kérdés, ha a kollégák elismerésére vágyunk

Mindannyian vágyunk egy olyan munkahelyre, ahol megbecsülnek, elismernek, kedvelnek, és mi magunk is fejlődésre kapunk lehetőséget. Cikkünkben azoknak adunk tanácsot, akik keveslik az figyelmet, és úgy érzik, nem becsülik meg eléggé a munkahelyükön. Létezik egy gyors és hatékony módszer, ami kifejezetten ilyen helyzetekben érdemes végigcsinálni. Nem tart sokáig, ha valóban fontos számunkra az elérendő cél. Lássunk hozzá minél előbb!

A legfontosabb feladataink az önbizalom és a siker érzetének erősítése. Vagyis hogy figyelnek ránk mások, elismernek, és megérdemeljük célunk megvalósulását. Enélkül nem sikerül. Ám ezzel a módszerrel még a szkeptikusok is tehetnek egy próbát. Gondoljuk végig, és válaszoljuk meg a következőket!

Íme, 12 kérdés a munkahelyi elismerés növeléséhez:

1. Milyen benyomást szeretnénk kelteni másokban?

2. Milyennek lássanak bennünket mások azokban a helyzetekben, amelyekben magabiztosabbak akarunk lenni?

3. Hogyan jellemezzenek azok, akikkel kapcsolatba kerülünk?

12 kérdés, ha a kollégák elismerésére vágyunk

4. Mi mindent vagyunk hajlandóak megtenni azért, hogy mindezt elérjük?

5. Honnan tudjuk azt, hogy elértük a célunkat? Játsszuk el képzeletben azt, hogy sikerült elérnünk célunkat. A következő kérdések mentén éljük bele magunkat a részletekbe, de kizárólag a pozitív gondolatokat engedjük be.

6. Mit látunk magunk körül?

7. Hogyan viszonyulnak hozzánk a kollégáink? És a főnökünk?

8. Mit látunk az arcukon, a tekintetükben?

9. Mit mondanak nekünk?

10. Milyen kérdéseket tesznek fel, hogy jelezzék, megértették és érdekesnek tartják az ötleteinket?

11. Milyen érzés ezeket az elismerő véleményeket hallani?

12. Mennyire vagyunk magabiztosak ettől a helyzettől?

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A fenti kérdéseken menjünk végig minden nap, szánjunk rá 5-10 percet, megéri. Tudatosítsuk azt is magunkban, hogy egyedül rajtunk múlik a dolog, és ne ruházzuk át a felelősséget másra.

Ám előfordulhat, hogy nem teljesen úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretnénk. "Nekem nincs akkora szerencsém - osztja meg velünk Anita, üzleti elemző - na, meg tehetségem, mint az egyik kolléganőmnek, akinek most emelték a fizetését. De nem is lennék hajlandó bármilyen eszközt bevetni a karrierem érdekében, mint ő. Kicsit csalódott is vagyok, hogy a főnökömnek nem elég, ha az ember tisztességesen dolgozik, és megtesz mindent a cégért."

12 kérdés, ha a kollégák elismerésére vágyunkTÖBB MINT TÍZEZER MEGPÁLYÁZHATÓ ÁLLÁS ITT!
SZEMEZGESSÜNK BELŐLÜK!

Mit érdemes ilyenkor tenni? A legrosszabb, amit tehetünk, hogy lenyeljük a békát. Még ha kényelmetlen is, tovább kell lépnünk. Keressünk egy jobb állást, most jött el az ideje!

 A sikeres keresésben a kiváló önéletrajz is a segítségünkre siet, amelyet most ITT könnyedén összeállíthatunk a Profession.hu díjnyertes alkalmazásával. Éljünk a lehetőséggel, és turbózzuk fel álláskeresési eszköztárunkat! Pályázzunk minél több helyre, töltsük fel önéletrajzunkat ide, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről. Nézzünk körbe ITT és ITT is, ha egy jó állásra vágyunk!

És még valami: töltsük fel önéletrajzunkat, és nyerjünk 100.000 forint értékű Tesco vagy Media Markt vásárlási utalványt, egy MacBook Pro laptopot, vagy egy 400.000 Ft értékű H&M vásárlási utalványt. KLIKK IDE!

Készítette: Posta Renáta

Címkék: munkahely, önbizalom, kolléga, munkatárs, elismerés