Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A saját tapasztalatok szerzése nagy kincs, hiszen ezáltal fejlődünk és jutunk előbbre. Ám az még szerencsésebb, ha a negatív élményeket nem feltétlenül a saját bőrünkön keresztül tapasztaljuk meg, hanem mások életbölcsességeit megismerve sajátítjuk el a felismeréseket. Cikksorozatunkat ebben a szellemben állítottuk össze, kiváló és sokat látott-tapasztalt szakértők aranyat érő gondolatát osztjuk meg olvasóinkkal hétről hétre.

Richard Templar, a világhírű karrierszakértő több mint 30 éves szakmai tapasztalattal bír az üzleti életben. Végigjárta a ranglétrát, megtanulta a legfontosabb üzleti titkokat, sikert sikerre halmozott.

Most ezeket az aranyszabályokat megosztja olvasóinkkal is!

"Igazgatóhelyettesként pályáztam az igazgatói posztra. Ketten voltunk rá esélyesek. Beszélgettem egy külső tanácsadóval, és megkérdeztem tőle, milyennek látja az esélyeimet. Mondta, hogy jók, de nem olyan a járásom, mint egy igazgatóé. A másik pályázóé olyan volt. Megkapta a munkát. Én pedig gondosan tanulmányozni kezdtem a járását. Is.”

KÖZEL 150 MEGPÁLYÁZHATÓ IGAZGATÓI ÁLLÁSLEHETŐSÉG ITT!

"Az igazgatóknak saját öltözködési, beszéd- és viselkedési stílusuk van. Nem volt elég, hogy jól végzem a munkámat, hogy rendelkezem a kellő tapasztalattal. Úgy is kellett kinéznem, mint aki bárki másnál alkalmasabb. Teljesen át kellett alakulnom.”

12 aranyköpés a profitól: hogyan váljunk igazgatóvá?

"Az is fontos, hogy milyen újságot olvasunk, milyen tollat használunk, hogyan írunk, hogyan beszélünk a munkatársakkal, mit mondunk a meetingeken.”

"Ha be akarunk kerülni, Igazinak kell látszanunk.”

"Ügyvezető igazgatónak lenni 50%-kal több munkát jelent, mindössze 20%-kal több fizetésért. Ezért legyen saját tervünk és járjunk mindig egy lépéssel előrébb.”

TÖBB MINT 8000 FRISS ÉS MEGPÁLYÁZHATÓ ÁLLÁSAJÁNLAT ITT!

"Ismerjük jól a feladatunkat, és legyünk benne bárki másnál jobbak.”

"Az a fontos, hogy nyugodtnak és hatékonynak lássanak, és a kezünkben legyen az irányítás.”

"Nem tudjuk megakadályozni, hogy az emberek ítélkezzenek, de megváltoztathatjuk az ítéletüket, és tudatosan befolyásolhatjuk azt.”

"Tudjuk, hová tartunk? Ha nem tudjuk, valószínűleg nem is fogunk eljutni sehová.”

"Szeretünk pletykálni, másokat kritizálni, kibeszélni a főnökünket a háta mögött. Viszont tanuljunk meg csak pozitívan nyilatkozni, kedvesen, bókolva.”

"Ahogy egyre sikeresebbek leszünk, mindig több féltékenység és irigység fog kísérni bennünket.”

"Kitűnhetünk a tömegből a csapat vezetőjeként – jobbak, hatékonyabbak lehetünk -, mégis a ’mi’ része maradunk, ha tudjuk, hogyan kell beilleszkedni.”

12 aranyköpés a profitól: hogyan váljunk igazgatóvá?

Gondoljuk végig a fentieket és fogadjuk meg a szakember tanácsait! És ne feledjük: megoldás mindig van.Nézzünk körbe ITT és ITT is, ha egy jó állásra vágyunk! Nagyon jó esélyeink vannak egy új munkahelyre, hiszen naponta több száz munkaadó böngészi a Profession.hu adatbázisát újabb munkatársakat keresve. Töltsük fel önéletrajzunkat most!

Sőt! Éljünk a legújabb fejlesztéssel: töltsük le okostelefonunkra ezt a vadonatúj alkalmazást, hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk a nekünk való új állásokra. Sokszor a gyorsaság is számít, nem is keveset, éljünk a lehetőséggel! Közvetlenül a telefonunkról pályázhatunk a meghirdetett állásokra, csak be kell lépnünk az alkalmazásba a Profession.hu oldalon regisztrált adatainkkal.

Forrás: Richard Templar: A karrierépítés 100 szabálya, Scolar kiadó.

Készítette: Posta Renáta

Címkék: igazgató, előléptetés, karrier, főnök, vezető