Ha szeptember, akkor iskolakezdés és munkakezdés. A forró napok elmúltával megélénkül a munkaerő piac, a hirdetések száma emelkedik, és a statisztikák szerint is ilyenkor (no meg január-februárban) helyezkednek el a legtöbben vagy keresnek új lehetőségeket - hívja fel a figyelmet Herczku Monika, a Profession.hu karrier-tanácsadója.

A munkaerőpiac látványos éledezése annak is betudható, hogy a pályakezdők leginkább szeptemberben állnak munkába. A cégek általában június végéig lezárják a pályakezdők keresését és kiválasztását, hogy a nyári szabadságolások miatt ne érjen bele a nyárba, és utána, hajrá! - az utolsó szabad nyarat élvezhetik még a munkába állás előtt.

Ha valakinek pályakezdőként eddig nem sikerült elhelyezkedni, vagy nem is akart ezzel hamarabb foglalkozni, akkor most érdemes a keresésre nagyobb erőket összpontosítani, mert a piac élénkülésével nőhetnek az esélyek.

Íme náhány tipp, hogy mire ügyeljen az, aki most kezdi el a pályafutását élete első komoly munkahelyén:

1. Az első benyomás

Az első benyomás rengeteget számít. Az új dolgozó a kiválasztás során már nyilván járt a cégnél, látta, hogyan öltözködnek az ottani kollégák. Ez jó alapot jelent, amikor az első napra tervezzük a ruhák összeválogatását. A karrier-tanácsadó szerint inkább legyen valaki egy fokkal elegánsabb az elvártnál, mint alulöltözött. Ha egy sötét színű nadrágot és egy világosabb inget (lehetőleg hosszú ujjút) választ, vagy egy szoknyát blúzzal vagy blézer és top összeállítást, ami nem túl erős színekből áll, és nem is nagyon mintás, akkor nagyon nem lőhet mellé. Fontos még a tiszta és jó állapotú cipő kiválasztása is.

2. Böngéssze át a cég honlapját

A munkába lépés előtti napon még szenteljen félórát arra, hogy a cég honlapját alaposan átnézi, és a kapcsolódó híreket, eseményeket is átolvassa, mert egyértelműen pozitív, ha észreveszik: képben van, informált. Így kérdezni is könnyebben tud majd, és a tájékoztató adatokat is jobban tudja szintetizálni.

3. Ne késsen el

Az első nap az első munkahelyen bizony emlékezetes szokott lenni. Ugyanolyan fontos, mint az interjúnál, hogy ne késsen el, inkább legyen ott néhány perccel korábban.

4. Legyen magabiztos, de ne vigye túlzásba

Nem könnyű megtalálni azt a pontot, ahol már magabiztosnak és talpraesettnek tűnik, ugyanakkor még nem bántóan önelégült vagy nyegle, de nem is félénk. A non-verbális kommunikáció (testbeszéd) többet elárul valakiről, mint a kimondott gondolatai, ezért igyekezzen határozott, egyenes testtartást felvenni, energikusnak és jókedvűnek mutatkozni, bemutatkozáskor a leendő kollégái szemébe nézni.

Kerülje az ideges köhécselést vagy az összegörnyedt testtartást és a távolba révedező tekintetet. Aranyszabály, hogy igyekezzen érthetően bemutatkozni, és próbáljon minél több nevet memorizálni, hiszen mindenkinek jól esik, ha a keresztnevén szólítják.

5. Készítsen jegyzeteket

Mindenképpen vigyen magával jegyzettömböt és tollat, és a fontos információkat, például érdemes leírni közvetlen munkatársak, a szobában ülők neveit is. Jó esetben az új alkalmazott kap egy mentort vagy egy szenior kollégát, aki körbevezeti és tájékoztatja a tudnivalókról. Még jobb esetben a cégnek van egy "Beillesztési" (Induction) programja, amit a HR képviselője tart a cégről. Ez tartalmazza a "túléléshez" szükséges legfontosabb információkat.

Itt is igyekezzünk minél több információt memorizálni, és ha vannak kérdéseink, akkor nyugodtan tegyük fel őket.

6. Vigye magával a szükséges okmányokat

A belépéssel kapcsolatos adminisztrációt is az első napon szokták elintézni, ezért Herczku Monika azt javasolja, hogy a belépés előtt néhány nappal - ha addig nem kap információt írásban - keresse meg a HR- vagy munkaügyi osztályt és kérdezzen rá, hogy pontosan milyen okmányokra lesz szüksége a belépéshez. Ezeket érdemes összegyűjteni és az első napon magunkkal vinni.

7. Ne féljen kérdezősködni

Az első héten még minden kérdésnek van jogosultsága, ilyenkor még nem kínos megkérdezni, hogy a fénymásolón melyik gombot kell megnyomni. Ugyanez a kérdés a harmadik hónap végén már szemöldökhúzásra és homlokráncolásra adhat okot. ("Már mióta itt van, és még ezt sem tudja!")

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

8. Tanulja meg és tartsa be a szabályokat

Ám ha valaki nem szeretne kérdezni, akkor figyeljen oda. Mindenre. Belekerülünk egy már kialakult közösségbe, melynek megvannak a maga kimondott és leírt, illetve a ki nem mondott szabályai is. Ebbe a kultúrába kell integrálódni.

9. Csak óvatosan a céges pletykákkal!

Mindig vannak olyan munkatársak, akik, mint a héja, "lecsapnak" az újonnan jött kollegára, azonnal kikérdezik őket az egész addigi életükről, és cserében megosztják velük a céges pletykákat.

Ilyenkor nem árt az óvatosság, hiszen hosszútávon kell együtt dolgozniuk, csak szűrt információt adjon magáról, és ne legyen túl lelkes a pletykákkal kapcsolatban sem, talán a céges pletykafészek kolléga észreveszi magát és visszavonulót fúj.

Ennek ellenére fontos, hogy kapcsolatot építsünk az azonos területen dolgozókkal. Járjon le velük a büfébe vagy ebédelni, sok hasznos információhoz juthat kávézás közben is - tette hozzá Herczku Monika.

10. Alkalmazkodjon a normákhoz

Aki utoljára érkezett, annak kell alkalmazkodnia a kialakult normákhoz, az első néhány hétben inkább csak figyeljen, térképezze fel az "erőviszonyokat", újító ötletekkel még ráér előállni. Váljon aktív részesévé a csapatnak, segítse a többiek munkáját, és ha szüksége van rá, bátran kérjen segítséget - tanácsolja a szakember.

Ha az új dolgozó az első napot már túlélte, akkor félig nyert ügye van. A munkahelyi felmérések azt mutatják, hogy az első 3 hónap a legnehezebb, különösen az első munkahely esetében, amikor hozzá kell szoknia a napi rutinhoz, az irodában töltött hosszú órákhoz. A teljesen új napi időbeosztás mellett meg kell tanulni, hogy a csoportvezetője hogyan adja ki és kéri számon a munkát, mindenki a saját bőrén tapasztalja meg, hogy mennyire fontos a határidők betartása, és azt sem árt tudni, hogy ha elúszik a feladataival, kitől kérhet segítséget.

Összegezve: mutasson érdeklődést, legyen lelkes és barátságos, tegyen fel kérdéseket, tudatosítsa, hogy szeretne tanulni és fejlődni, és örüljön, hogy az adott cégnél dolgozhat.

Címkék: munkahely, pályakezdő, fiatal, HR