10 dolog, ami visszatart álmaink munkájától

Amikor hosszú ideje vagyunk a munkanélküliek táborában, nem csoda, hogy egyre idegesebbek, kedvetlenebbek vagyunk, ráadásul a kellemetlen "hogy áll az álláskeresés?" kérdést is nap mint nap megkapjuk. Ilyen körülmények között sokan elszánttá válnak, és úgy vannak vele, hogy a sorozatos kudarcok és értelmetlen várakozásnál már jobb, ha "bármilyen" munkát elvállalnak.

Ha már jó ideje munkanélküliek vagyunk, nagyobb az esélye annak, hogy elkövetjük az alábbi 10 hiba egyikét, mely hosszú távon akadályozza karrierünket. Ezek az adott pillanatban jó ötletnek tűnhetnek, később azonban megbosszulják önmagukat - hívja fel a figyelmet a The Undercover Recruiter.

1. Beérni valami alacsonyabbal

Egy dolog, amikor részmunkaidős vagy diákmunkákat vállalunk tapasztalatszerzés vagy szakmai gyakorlat miatt, egy másik dolog, amikor a sürgősség érzete miatt alacsonyabb szintű munkát vállalunk, mint ami képzettségünknek és végzettségünknek megfelelő. Ne szálljunk be a "ki talál először munkát?" versenybe évfolyamtársainkkal, inkább várjuk ki, ameddig a megfelelő lehetőség felbukkan, addig is képezzük magunkat.

2. Túl magasra helyezni a lécet

Mint ahogyan az alacsonyabb státuszú munkák elfogadása során azt kockáztatjuk, hogy karrierünk már rögtön az elején parkoló pályára kerül, a képzettségünkhöz képest túl magas szintű munkákkal szintén ártunk magunknak. Pályakezdőként ne adjuk be olyan helyekre jelentkezésünket, ahol több éves szakmai tapasztalat az alapkövetelmény, de olyan pozíciókra se küldjük be önéletrajzunkat, amelyek nem teljesen kapcsolódnak végzettségünkhöz vagy korábbi munkatapasztalatunkhoz. Ha túl magasra helyezzük a lécet, azzal csak a visszautasítások és a csalódások számát növeljük, ráadásul rengeteg időt és energiát is elpazarolunk.

10 dolog, ami visszatart álmaink munkájától

3. Csak a nyitott pozíciókra koncentrálni

Rendkívül fontos, hogy önéletrajzunk fel legyen töltve az álláskereső oldalakra, de önmagában ez nem biztos, hogy elég ahhoz, hogy elnyerjük álmaink állását. Regisztráljunk a Munkatársaim.hu oldalra, ahol volt kollégáink és ismerőseink kapcsolatrendszerén keresztül olyan lehetőségekre bukkanhatunk, melyeket nem biztos, hogy más csatornákon is meghirdettek. Ezen a közösségi oldalon ráadásul azt is átláthatjuk, dolgozik-e már valaki ismerőseink közül annál a cégnél, ahová pályázni szeretnénk és közvetlenül kérhetünk tőle tanácsot.

4. Nem használni a kapcsolati hálót

A Right Management kutatása alapján a munkavállalók 41 százaléka saját személyes kapcsolatrendszerén keresztül szerezte legutóbbi munkáját. Ne értékeljük tehát le a szülők, ismerősök, barátok segítségét, és ne féljünk megosztani közvetlen környezetünkkel, hogy munkát keresünk! Minél több ember tudja, hogy pontosan mit és milyen területen keresünk, annál nagyobb az esélye annak, hogy valaki beajánl minket egy céghez.

5. Nemtörődöm hozzáállással állni a munkakereséshez

Alapkövetelmény lenne, ám az álláskeresők nagy részének nincs a tarsolyában egy olyan jól kidolgozott önéletrajz és kísérőlevél, melyet kisebb változtatásokkal rögtön el tudnának küldeni, ha szembejönne egy tökéletes pozíció. A legalapvetőbb hiba a gépelési és elütési vagy nyelvhelyességi hiba, mely a tartalomtól függetlenül azonnal az elutasítottak listájára helyezi a jelöltet. A munkaadók kedvelik a standard és hibátlan önéletrajzokat, a kreatív vagy humorosnak vélt pályázattal lehet, hogy kiemelkedünk a tömegből, de nem mindenkiben keltünk jó benyomást.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

6. Mindenhová ugyanazt a dokumentumot vetni be

Lehet, hogy korábban működött, manapság azonban már biztos, hogy nem vezet eredményre, ha minden egyes álláshirdetésre ugyanazzal az önéletrajzzal jelentkezünk. A HR osztályon a cél, hogy a leginkább a vállalathoz illő munkatársat találják meg, ez pedig nem fog menni egy "általános", "mindenre jó" önéletrajzzal. Nézzük át alaposan a hirdetés szövegét, illesszünk be kulcsszavakat a CV-be és böngésszük át a vállalat honlapját is, hogy eltaláljuk a megfelelő "hangvételt" a kísérőlevélben.

7. Szakmaiatlanul viselkedni

A potenciális munkaadó megérti, ha életkorunkból adódóan nem rendelkezünk még a megfelelő szakmai munkatapasztalattal, azt azonban már kevésbé tolerálja, ha annyi év tanulás után még mindig nem sikerült megtanulnunk, hogyan viselkedjünk egy hivatalos alkalmon, mint amilyen például az állásinterjú. A "viselkedés" itt jelentheti az öltözködést, a használt szókincset, de álláskeresési kultúránk abban is megnyilvánul, milyen fotót töltünk fel magunkról például a szakmai közösségi oldalakra. Az e-mail címünk szintén legyen hivatalos és semleges, kerüljük a beceneveket vagy a poénos szavakat.

8. Felkészületlenül jelenni meg az állásinterjún

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy túlzottan lelkesek lesznek attól a ténytől, hogy állásinterjúra érdemesnek találták őket és abban a hitben ringatják magukat, hogy már "kiválasztották" őket és valószínűleg a személyes beszélgetés "csak" formaság. Készüljünk fel, írjuk fel a lehetséges kérdéseket és válaszokat és gyakoroljunk. Beszéljünk már ott dolgozó munkavállalókkal és tudjunk meg a lehető legtöbbet a cég tevékenységéről és vállalati kultúrájáról!

9. Láthatatlannak lenni az interneten

Lehet, hogy nem kedveljük a közösségi oldalakat, az álláskeresés során azonban tény, hogy azok a jelöltek, akik saját honlappal, aktív közösségi profillal vagy bloggal rendelkeznek, jelentős előnyre tehetnek szert a versenytársakkal szemben. Nézzük át, milyen platformokon vagyunk jelen az interneten és milyen üzenetet közvetítenek ezek rólunk. Minél aktívabbak vagyunk a szakmai oldalakon és minél nagyobb összhangban áll álláskeresési tevékenységünk a webes aktivitásunkkal, annál rövidebb idő alatt találhatunk munkát!

10. Negatív hozzáállással keresni munkát

Ne panaszkodjunk és ne boruljunk ki, mert a negatív hozzáállást észre fogják venni rajtunk az állásinterjún is. Bármilyen csalódás is ért minket a múltban, semmiképpen ne kezdjük el taglalni a felvételiztető előtt. Senki sem akar egy éretlen, csalódott és kiábrándult emberrel együtt dolgozni, aki kételkedik saját képességeiben és alkalmasságában is!

Címkék: álláskeresés, felvételi, önéletraj, CV, pályázat, munkavállaló

Szemlézte: Fogas Krisztina