Valamivel többen mennek el a cégtől mint kétszáz fő. Életkor és ledolgozott évek száma szerint is vegyes a távozók tábora, a tervezetnél valamivel többen, nagyjából 220-an jelentkeztek - mondta Nagy Sándor, a Démász Szakszervezet elnöke a Délmagyarország napilapnak.

Az önként távozók a jogszabályokban rögzítettnél magasabb végkielégítést, ezen felül átképzési, áttelepülési és elhelyezkedési támogatást kapnak. A lap számításai szerint a leépítés az EDF Démász munkavállalóinak 14 százalékát érinti.

Az cég kommunikációs csoportja közölte: a társaságnak, akárcsak a többi szolgáltatónak szembe kell néznie a szabályozási és adózási rendszer változásának kettős terhével. Miközben az új árszabályozás szerint 10 százalékkal csökkennek a lakossági fogyasztói árak, új elemként megjelent a közműadó.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az energiaszolgáltatók társasági adója is 50 százalékra emelkedett a 31 százalékos Robin Hood adóval együtt. Az adó- és tarifaváltozások együttes hatása miatt az EDF Démász szigorú költségoptimalizálásra kényszerül, így nemcsak beruházási, hanem működési költségeit is csökkenteni kell.

A munkavállalói érdekképviseletek és a menedzsment dolgoznak egy szociális csomagon, amely segíti a távozó munkavállalók helyzetének kezelését. Amíg az egyeztetések nem zárultak le, addig végleges információkat nem tudnak adni - idézte az újság a cég közleményét.

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: felmondás, elbocsátás