Azt gondolhatjuk, hogy az ország legnagyobb állásportáljánál dolgozókra, különösen a munkavállalókért felelős HR-re nagy nyomás nehezedik. A feladat egészen biztosan felelősségteljes, de a Profession.hu inkább támogat, mintsem korlátoz, és kiemelten fontos a munkavállalók véleménye.

Nálunk a változások kezelésében is nagy befolyása van a munkavállalók véleményének. A cégvezetés a HR véleményét ugyanúgy kikéri, mint a többi csapatét – ebből is látszik, hogy a Profession.hu-nál mindig az ember van a középpontban, és ezt tartjuk az egyik legfontosabb értékünknek.

Épp ezért nem meglepő, hogy a juttatási csomagoknál is azt helyezzük előtérbe, hogy mire van szüksége a dolgozóknak, és ez alapján, az igények mentén építjük fel az elérhető bónuszokat. A HR csapat első kézből szerzett tapasztalatai is azt mutatják, hogy sokszor nem minden a munkabér, nem mindig az motivál, nem az a megtartó erő. A versenyképes fizetés biztosítása mellett fontos, hogy a munka-magánélet egyensúly fenntartásában és a karrierútban mindenkit is támogató vállalat legyünk.

Bár az értékelések során vannak benchmarkok, de tényekkel, információkkal alátámasztott juttatási csomagot biztosítunk az összes munkavállalónak, hiszen a fő szempont minden esetben az elégedett kolléga. A HR-eseink folyamatos párbeszédet tartanak fenn a potenciális jelöltekkel és az alkalmazottakkal is arról, milyen bérek vannak a piacon, milyen juttatási igényeik vannak és ezt továbbítják a vezetőknek. A teljesítményértékelési rendszer is sok mérőszámmal, KPI-okkal támogatott, azonban mielőtt bárkit elijesztenénk, ezek sohasem elrettentésként kerülnek a kollégák elé, hanem azért, hogy tisztán lássák, mit érhetnek el az adott pozícióban. Ebbe Alma, senior toborzási szakértőnk nyújtott betekintést „A HR csapat esetén például nincs nyomás a toborzókon, ugyanis nincs mennyiségi elvárás, csak minőség és ráfordított idő. Így tudunk megfelelő kollégát választani a csapatainkba.”.

Családbarát munkalehetőségekkel is erősítjük a Profession.hu emberközpontúságát. A HR csapatunk számos sikertörténetet látott és vitt véghez az elmúlt években. Egyik ilyen a 10 éve hirdetésszerkesztőként, majd csapatkoordinátorként a vállalatnál dolgozó kollégánk sztorija, aki szülési szabadságát töltötte. Ez idő alatt őt pótolni kellett a mindennapi munkában, a szervezeti átalakulás és folyamatos bővülés miatt azonban a később már ugyanebbe a pozícióba nem tudott visszatérni. HR-eseink ezt úgy oldották meg, hogy az érdeklődési körének megfelelően egy másik divízióban ajánlottak fel neki munkalehetőséget, ami tökéletes megoldásnak bizonyult. Kollégáink munkájának elismerése, hogy a Profession.hu történetében eddig még nem volt példa arra, hogy ne tudtuk volna mind a kismamákat, mind a helyükre felvett alkalmazottakat megtartani.

A vállalat értékei között nem csak a cégen belüli támogatás és segítségnyújtás jelenik meg, hanem közösen, a társadalom felé is igyekszünk minél többet visszaadni. HR-es kollégáink szerint ezt erősíti például a Prémium Profil szolgáltatásunk, ami az álláskeresési bizonytalanságokat hivatott áthidalni, de ide sorolható a megváltozott munkaképességűek folyamatos támogatása, a COVID-19 járvány alatti hirdetési támogatás a vendéglátóipari szektorban, az ukrán-orosz háború kezdetekor a Magyarországra menekülő ukrán munkavállalók foglalkoztatásához készülő információanyag. „Azt szeretjük a kampányokban, hogy mindig aktuális dolgokra reagál a cég. Nem csak ámítás a Profession.hu részéről, tényleg a jó ügyért dolgozunk.”

szornyecske008