A Profession.hu bővüléséve során egy nem változott: tudásukkal – aminek fejlesztését a vállalat is támogatja – folyamatosan segítik a szervezet működését, versenyképességét és előrelépését. 

Az elmúlt hat évben rengeteget változott a Profession.hu: a kezdetben 80 fős csapatunkat folyamatosan építettük, így ma már több mint 200-an dolgozunk együtt. E bővülés során a HR divíziónk is több szakemberrel gazdagodott.

A ma már hét fős HR részlegen a karrierút különböző állomásain tartó kollégákkal találkozhatunk. A HR igazgató személye stabil pont, a kezdetek óta Simon-Göröcs Lili vezeti a csapatot. A belsős pozíciók toborzás-kiválasztási folyamatait ketten látják el: egy senior kolléga, aki a vezetői pozíciókért felel, valamint egy junior munkatárs, akihez a nagy volumenű toborzások tartoznak. Két HR Business Partnerünk a divíziók vezetőit és alkalmazottait támogatja, az ő feladatuk közé tartozik a kapcsolattartás, információátadás, segítségnyújtás. A szakmai segítséget biztosítja még egy munkaügyi specialista, akinek fő feladata a bérszámfejtés előkészítése és az adminisztráció, valamint egy gyakornok is dolgozik a házon belüli céges rendezvények, programok megszervezésén, amivel kollégáink elégedettségét, jólétét szeretnénk magasabb szintre emelni.

Kriszta, a Profession.hu HR Business Partnere a csapat oszlopos tagja, az itt töltött évei során végigjárta a ranglétrát. Több, mint hat éve HR asszisztensként került a vállalathoz, majd két évvel később HR generalista pozícióban dolgozott, innen került jelenlegi munkakörébe. „Ahogy nőtt a szervezet, ahogy jöttek a munkavállalói, munkáltatói igények, változtak a feladatok, kiépültek a folyamatok, azzal együtt nőttem fel én is. A cég ezáltal mindenkinek lehetőséget ad a fejlődésre, a feljebb lépésre.” 

Alma, a Profession.hu HR divíziójának senior toborzási szakértője szerint is nagy a hangsúly az előrelépésen: „Minden kolléga és vezetője a saját képzési keretéből gazdálkodik, így tudunk mindenkit támogatni a fejlődésben. Kifejezetten ösztönözzünk arra a kollégákat (különösen az üzletfejlesztés és termékfejlesztés területén) hogy ha új tudás, módszertan, technológia jelenik meg a piacon, menjenek, nézzék meg, tanulják meg és építsük be a folyamatainkba.”

A vállalat bővülése és a kollégák fejlesztése mellett a iroda újítására is szükség volt. A COVID-19 járvány nálunk is megváltoztatta a munkavégzési szokásokat, emiatt irodánkat megújítottuk. Az üzleti folyamatok és a bejárási szabályok mellett a hibrid munkavégzést is újragondoltuk. Az irodánk 1500 m2-es területének átalakításában kiemelt szerepe volt a mindenki számára fontos rugalmas munkavégzésnek, ezért például bevezettünk egy székfoglaló rendszert, aminek segítségével villámgyorsan tudjuk lefoglalni és használni a rendelkezésre álló munkaállomásokat, tárgyalókat, közösségi tereket.

„Izgalmas bejönni az irodába home office mellett, szinte soha nem lehet tudni, hogy ki jön szembe. Vannak nagy találkozások és megszokott arcok is. A kedd és a szerda a leglátogatottabb nap, ilyenkor szó szerint telt ház van. Aki nyüzsögni és minél több emberrel találkozni szeretne az ezt a napot választja, de aki nyugodtabban szeretne dolgozni, az csütörtökön, pénteken vagy hétfőn jár be.” – mesélte Alma.

A hatékonyság és a munkavállalói élmény nevében az irodafelújítás után az irodát részekre osztottuk, így kijelölt helyre kerültek a csendes és hangos részek. Ennek köszönhetően nem történhet meg, hogy egy pénzügyes vagy adatelemző kolléga újabb ősz hajszálakat növeszt például az ügyfélszolgálati vagy a telesales csapat köreiben ülve.

A sok közösségi munkavégzésre alkalmas tér lehetőséget ad arra is, hogy mindenki könnyen képbe kerüljön a többi kolléga éppen aktuális munkájával vagy legújabb hobbijával. Komolyabb és kötetlenebb beszélgetésekre is van tér, így minden téma belefér. Ennek pedig természetes következménye, hogy a szakmai és személyes kapcsolatok is folyamatosan épülnek a csapatokon belül.

szornyecske008