Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Ahogy a napokban tartott sajtótájékoztatóján Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének (MOSZ) elnöke rámutatott: a munkaerőhiány már szinte az egész magyar gazdaságban jelentkezik, ami a gazdaság felfutásának, a demográfiai hullámvölgynek és a munkaerő kivándorlásnak is következménye. Ezzel kapcsolatban osztunk meg olvasóinkkal egy aktuális esetet!

Állás lenne, de megfelelő jelölt alig

„Nekem hat évembe telt, amíg a targoncás munkámból felküzdöttem magam a jelenlegi pozíciómba  – osztja meg velünk András, aki jelenleg egy szabolcsi multinacionális cég projektmenedzsere.Van egy kereskedelmi diplomám, de úgy fejeztem be, hogy jött a baba és mellette pénzt is kellett keresnem. Így kerültem ehhez a céghez. Hat éve még annyit kerestem, mint ma egy közmunkás, olyan nettó hatvanat vittem haza. Ma már szerencsére ennek közel a háromszorosát, a bónuszokkal együtt. Azt látom, hogy a nyelvtudás, a logika és a szorgalom a legfontosabb ennél a cégnél, ezért tudtam én is feljebb kerülni.”  

Interjúalanyunktól azt is megtudtuk, hogy a cégnél jelenleg is több üres állás vár betöltésre, ám a jelentkezők között kevés a megfelelő szakember. A legtöbb esetben a megbízható nyelvtudás, a releváns szakmai tapasztalat hiánya és a nem megfelelő végzettség az elutasítás oka.

 Van állás Szabolcsban! És hol a munkaerő? 

 

Körkép: végzettség szerinti álláslehetőségek Szabolcsban

Körbenéztünk, és jelenleg ezekre az állásokra lehet pályázni Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében:

Álláslehetőségek általános iskolai végzettséggel itt!

Szakképesítéssel, szakiskolai végzettséggel megpályázható állások itt!

Ha érettségit is tettünk, akkor több mint 100 álláslehetőség közül böngészhetünk.

A diplomás állásokat pedig itt találjuk meg, ez jelenleg közel 200 nyitott pozíciót jelent.

 

Jövőre még több álláslehetőség várható itt

A fentiekhez kapcsolódó friss hír, hogy csaknem 8 milliárd forintból épít logisztikai raktárat a Révész-Nyírlog Kft. Nyíregyházán. A több mint 52 ezer négyzetméter alapterületű raktár naponta negyven kamion áruforgalmát biztosítja majd. A 2017 májusára elkészülő fejlesztés a tervek szerint 50-80 embernek adhat munkát. Az átadó ünnepségen Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára elmondta: a logisztika a magyar gazdaság egyik fő hajtóerejének számít, a nemzetgazdasági teljesítmény 6,5 százalékát adja és mintegy 500 milliárd forint adóbevételt produkál minden évben.

A keleti országrészben a logisztika az egyik legfontosabb iparággá nőtte ki magát, de az ágazat súlya országosan is jól érzékelhető - jelezte Magyar Levente. Az államtitkár beszédében országos kihívásnak nevezte az egyre bővülő ipari parkok és újabb beruházások kiszolgálását mennyiségi és minőségi munkaerővel. A kormány a különböző programokkal és intézkedéssel részben már megadta és a jövőben is meg fogja adni a választ erre a kihívásra - jelezte. Magyar Levente hozzátette, remélhetőleg ez a vidék is lépést tud tartani a magyar és külföldi befektetők Nyíregyháza és térsége iránt megnyilvánuló növekvő érdeklődésével.

Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára elmondta: 2015-ben 152 millió tonna áru mozgott a közúton, vasúton és vízi úton, és körülbelül 38 360 millió árutonna-kilométer a hazai szállítmányozás teljesítménye. Emiatt szükség van az útfejlesztésekre, a térségben tovább épül az M3-as autópálya és megépül az M34-es gyorsforgalmi út is - közölte az államtitkár. Tasó László hozzátette, idén emellett a komplex útfelújítási program révén Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 5,4 milliárd forintot fordíthatnak az úthálózat felújítására, jövőre pedig országosan 100 milliárd forintból újulhatnak meg az utak.

Érdemes a fentieket átgondolnunk, és szükség esetén ilyen irányú továbbképzésben vagy szakmai tapasztalatszerzésben gondolkodnunk. Így jövőre már nagyobb eséllyel pályázhatunk egy hasonló munkakörre mi is! Ne maradjunk le róla! Pályázzunk minél több helyre, töltsük fel önéletrajzunkat ide, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről. Emellett azt se feledjük: a sikeres álláskeresésben a kiváló önéletrajz is a segítségünkre siet, amelyet most ITT könnyedén összeállíthatunk a Profession.hu díjnyertes alkalmazásával. Éljünk a lehetőséggel, turbózzuk fel álláskeresési eszköztárunkat, így többszörösen megnőnek esélyeink egy jobb állásra!

Készítette:Posta Renáta

Címkék: szakember, álláslehetőség, fizetés, Szabolcs