A fiatalok munkanélkülisége az egyik legsúlyosabb társadalmi probléma, amely a válság utáni felépüléssel küzdő gazdaságok számára világszerte komoly kihívást jelent. A hivatalos statisztikák rendkívül magas értéket mutatnak, ugyanakkor a nem megfelelő készségek és a vállalatok által már a frissen végzettektől is megkívánt munkatapasztalat hiánya miatt minden évben állások százai maradnak betöltetlenül.

Az Adecco ezért fellépett a fiatalok munkanélkülisége ellen, és beindította az Adecco Way to WorkTM program második ütemét: április végén több mint 50 országban körülbelül tízezer dolgozójuk, köztük a cégcsoport vezérigazgatója, Patrick De Maeseneire, és a felső vezetői csapat is kivonult az utcára, meglátogatták az iskolákat és az egyetemeket.

Valaki egy hónapra vezérigazgató lehet

Körülbelül 800 ingyenes képzést és nyílt napokat tartottak, világszerte több mint 600 ezer álláskeresővel megosztva a tippjeiket és a szakmai pályafutással kapcsolatos tanácsaikat.

Az Adecco ilyen munkákat hirdet a Profession.hu-n.

Vezérigazgató egy napra

A fiatal tehetségek Adecco Experience elnevezésű kezdeményezésben is részt vehetnek, amelynek keretében körülbelül 100 egyhónapos szakmai tapasztalatra lehet jelentkezni, sőt egy hónapra az cég vezérigazgatói posztját is meg lehet pályázni, a nyertes közvetlenül Patrick De Maeseneire, a cégcsoport vezérigazgatójának védnöksége alatt dolgozhat.

A jelentkezési határidő 2014. május 31. Az álláskeresők a program honlapján jelentkezhetnek az Adecco néhány fontos ügyfele által, a tartózkodási helyük szerinti országban meghirdetett egyhónapos állások valamelyikére.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A gyártástól, a marketingen és a kommunikáción át, a humánerőforrás-gazdálkodásig körülbelül 100 izgalmas állás vár betöltésre. A jelentkezéshez egy 30 másodperces videót kell feltölteni, amelyben a jelentkező arról mesél, hogy miben a legtehetségesebb. A videók alapján a vállalat toborzási szakértői döntenek a jelentkezőkről.

A sikeres fiatalok július hónapban tölthetik majd be a pozíciójukat. A tapasztalatszerzés mellett fizetést is kapnak.

További információkat a Facebookon, illetve a Twitteren is olvashatunk.

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: pályakezdő, fiatal, munka, tapasztalat, gyakorlat