Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Bizony vannak olyan munkakörök, ahol nem engedheti meg magának az ember, hogy 4-5 napra elbújjon a karácsonyfa és ajándékhalmok mögött, hanem hívja őket a kötelesség. Elvégre, gondoljunk csak bele, mi történne, ha egyszerre minden orvos, ápoló, postás, tűzoltó és rendőr visszavonulót fújna.

„Én két karácsonyomat és szilveszteremet töltöttem el egy távközlési vállalat tudakozójában.”- emlékszik vissza Fruzsina. „Emelt bért kaptunk, ha mindegyik ünnepnapon, tehát 24-én, 25-én, 26-án, illetve 31-én is bementünk, ami elég meggyőző érvnek számított az egyetemi éveim végén. Amíg a barátaim a tojáslikőrt szürcsölgették, és az ajándékokat bontogatták, én olyan kérdésekre válaszolgattam, mint „Honnan tudok ma pizzát rendelni?”. Ettől függetlenül egyáltalán nem rossz emlékek ezek, a kollégákkal kifejezetten jó hangulatban, viccelődve, házi sütit eszegetve töltöttük el az időt.”

Abban megegyezhetünk, hogy az ünnepek alatt dolgozni sehogy sem a legkellemesebb élmény, azonban 1-2 túlélő trükkel átvészelhetjük ezt az időszakot is!

Alku és kompromisszum

Amennyiben nem az egészségügyben, vagy éppen a rendőrségen dolgozunk, és megtehetjük, kérdezzük meg a feletteseinket, hogy esetleg nem végezhetnénk-e el a feladatokat otthonról. Nincs az a karácsonyi SOS email, kimutatás, prezentáció, amit egy telefon, egy laptop és egy gyors internetelérés segítségével ne tudnánk akár otthon a kanapéról is menedzselni.

Újratervezés

Igazából nincsen kőbe vésve, hogy a karácsonyt mindenképpen 24-én, illetve 25-én kell ünnepelnünk. Ha már jó előre látjuk, hogy sajnos mindenképpen dolgoznunk kell majd, kérjük meg a családot, barátokat, hogy, ha nekik sem okoz olyan hatalmas gondot, az idei évben kezeljük rugalmasan az ünnepeket. Ha például tudjuk, hogy december 27-re vagy 28-ra már túl leszünk a nehezén, és végre lazítani tudunk, ünneplejünk akkor! Elvégre, a lényeg, hogy mi is stresszmentesen, felszabadultan tudjuk élvezni szeretteink társaságát, és ki tudjunk egy kicsit kapcsolódni. Nem dől össze a világ, ha ez néhány nappal eltolódik a naptári piros napos ünnepektől.

Ünnepek alatt is dolgoznunk kell?

Csak semmi social media!

Ott ülünk az irodában, éppen kávészünetet tartunk – óhatatlan, hogy előkapjuk a telefonunkat, vagy megnyitjuk a különböző social oldalakat. Nagy hiba! Az utolsó, amire ilyenkor szükségünk van, hogy szembe találjuk magunkat a barátaink ágyban forró kakaózgatós, kandalló előtt ajándékot csomagolós, vagy nagy családi ebédelős képeivel. Természetesen, nem mintha nem pont ezt kívánnánk nekik, csak, hát ugye magunk is szívesebben töltenénk ugyanígy ezeket a napokat.

Álljunk a sarkunkra, és határozottan kerüljünk el minden olyan felületet, ami arra emlékeztetne minket, hogy nekünk most éppen nem a legkellemesebb.

Ha éppen szünetet tartunk, menjünk el inkább egy kisebb sétára, szaladjunk ki az irodából ebédre. A lényeg, hogy maradjunk pozitívak, és koncentráljunk arra, hogy hamarosan mi is ott kucoroghatunk a saját kanapénkon!

Hozzuk ki belőle a legtöbbet!

Mi rosszabb még annál is, ha az ünnepek alatt dolgozunk? Az, ha úgy dolgozunk, hogy teljesen dekoncentráltak, letörtek és motiválatlanok vagyunk, és hiába vagyunk bent a munkahelyünkön, semmilyen feladatnak nem jutunk a végére.

Sokkal jobban fogjuk érezni magunkat, ha a bent töltött időből kihozzuk a legtöbbet. Ha már ez a helyzet, adjunk bele mindent! Egyrészt, sokkal gyorsabban telik majd az idő, másrészt elégedetten dőlhetünk majd hátra januárban, amikor nem az első hét első napjaiban szakad ránk minden.

Írjunk össze egy feladatlistát, hogy miket szeretnénk befejezni a nap végére, és ahogy haladunk, szépen húzogassunk ki róla mindent egyesével.

Végül pedig nyugodtan használjuk ki a két ünnep közötti időszakot arra, hogy szétnézzünk az aktuális állásajánlatok között, illetve, hogyfrissítsük önéletrajzunkat.

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala