Új program támogatja a fiatalok és az alacsonyabb végzettségűek elhelyezkedését

Új program támogatja a fiatalok és az alacsonyabb végzettségűek elhelyezkedését

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium több mint 12 milliárd forintos támogatási programot indít az alacsony iskolai végzettségű és a fiatal álláskeresők iránti munkaerő-piaci kereslet élénkítése érdekében.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

"A Vállalkozások munkaerő támogatása program mintegy 25 ezer, kevésbé képzett álláskeresőt juttathat munkalehetőséghez október közepétől" - mondta Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikai államtitkár a minisztérium szerdai közleménye szerint.

Hozzátette, a kormány változatlanul azon dolgozik, hogy minél többen tudjanak munkába állni, hiszen ez elengedhetetlen Magyarország működéséhez. 

Fiatalok és alacsony végzettségűek, figyelem!

A 2020. október 15-től elinduló Vállalkozások munkaerő támogatása program kevésbé képzett álláskeresők alkalmazására ösztönözheti a munkáltatókat.

"A támogatással mintegy 25 ezer fő alacsony iskolai végzettségű és/vagy 25 év alatti álláskereső munkába állása valósulhat meg összesen 12,5 milliárd forint forrásigénnyel" - fejtette ki a foglalkoztatáspolitikai államtitkár. A program keretében a munkáltatónak az álláskeresőt legalább 5 hónapig foglalkoztatnia kell.

A támogatás mértéke teljes munkaidőben történő foglalkoztatás esetében havonta a bérköltség (bruttó munkabér és szociális hozzájárulási adó) 50 százaléka, de legfeljebb 100 ezer forint. A munkaadók tehát álláskeresőnként akár félmillió forint támogatásban is részesülhetnek, részmunkaidős foglalkoztatás esetén a támogatási plafon arányosan változik - emelte ki az államtitkár. A programra október 15-től lehet jelentkezni a helyileg illetékes járási hivatalok foglalkoztatási osztályainál. 

Aktuális munkalehetőségek

A támogatás tehát hamarosan indul, addig is érdemes feltérképezni, milyen állásajánlatok jöhetnek szóba:

Ha a fizikai, betanított munkák érdeklnek bennünket (ezek általában 8 általánost várnak csak el a jelentkezőktől), nézzünk körül itt: csaknem 1500 állásajánlat

Szakmunkás végzettséggel itt nézzünk körül: több mint 3100 állás közül válogathatunk

Pályakezdőkre az alábbi lehetőségek várnak: több mint 350 munkalehetőség

AJÁNLÓ: A koronavírus miatt új állást keresőknek létrehozott felületünk, az Álláskeresési Térkép egy helyen tartalmaz minden fontos információt: az álláskeresési járadék igénylésétől az állásinterjús felkészülésig.

Frissítsük önéletrajzunkat és töltsük fel ide, és ha tovább növelnénk esélyeinket, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést is, így biztosan azonnal értesülünk a nekünk való új munkákról!

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

További rövid hírek