Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A Budapest Airport által építtetett közösségi térben a különböző piaci szereplők – árukezelő cégek, speditőrök, ügynökök, légitársaságok és hatóságok – mostantól még hatékonyabban tudnak együttműködni a mindennapi munkában.

A 2001-ben alakult Budapest Airport Zrt. székhelye a BUD Nemzetközi Repülőtér. A vállalatot héttagú igazgatóság irányítja, 2018-ban elért bevételük átlagosan 587 fő foglalkoztatása mellett megközelítette a 300 millió eurót. A Budapest Airport irányítása alatt a légi kikötő 2019-ben már egymást követő hatodik alkalommal nyerte el a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere" díját.

Pályamódosítás

A vállalat már az előző évtizedben tervbe vette egy korszerű cargo és logisztikai központ kialakításának a tervét, azonban a világgazdasági környezet átalakulásával végül csak a közelmúltban nyílt lehetőség a Cargo City megépítésére vonatkozó üzleti döntés meghozatalára, amellyel megduplázódik a repülőtér integrátorok nélkül számított cargo kapacitása, elérve az éves 200 000 tonnát.

A teljes egészében saját finanszírozású, 16,5 milliárd forint értékű beruházással létrejött bázis megnyitása fontos mérföldkő nem csak a repülőtér és a logisztikai-szállítmányozási ágazat, hanem az egész magyar ipar és kereskedelem számára, hisz Magyarország egyik legfontosabb logisztikai létesítménye így egy régóta igényelt új infrastrukturális elemmel bővül.

A korszerű logisztika infrastrukturálisan négy fő pilléren nyugszik: az autópályán, a nemzetközi repülőtéren, a tengeri kikötőn és az intermodális terminálokon. Kiemelkedő, hogy a budapesti Cargo City mellett folyamatban van az úthálózat nagyarányú fejlesztése, illetve a repülőtéren készen áll egy intermodális rakodó, amely a közút és a vasút között teremt kapcsolatot. A repülőtér továbbá iparvágánnyal is rendelkezik. A Budapest Airport ezek által hazánk jelenlegi legkorszerűbb infrastrukturális alapját adja Magyarország logisztikájának.

A logisztikai ágazat komoly szerepet játszik a magyar nemzetgazdaságban. A szektor által megtermelt bruttó hozzáadott érték 2018-ban megközelítette a 2200 milliárd forintot, a szállított áruk tömege összesen meghaladta a 300 millió tonnát. A szektorban rejlő potenciált mutatja, hogy 2019 első félévében több mint 10 százalékos bővülést regisztráltak, míg a foglalkoztatottak száma meghaladta a 300 000 főt.

A Cargo City árukezelő központ új perspektívát nyit az áruszállításban a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren.

A szállítás, logisztika területén jelenleg ezekre az állásokra pályázhatunk.

Szakemberek országosan keresettek, ezért érdemes figyelnünk az alábbi állásokra is:

Szakmunka: 2770 álláslehetőség

Fizikai, segéd, betanított munka: 1477 álláslehetőség

Értékesítés, kereskedelem: 1083 álláslehetőség

Gyártás, termelés: 1071 álláslehetőség

Pénzügy, könyvelés: 1015 álláslehetőség

Amennyiben más lehetőségek érdekelnek minket, használjuk személyre szabott beállításainkat és válogassunk a több mint 10.000 friss ajánlat között! Legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést! Frissítsük önéletrajzunkat, és töltsük fel ide, hogy a munkáltatók is ránk találhassanak. Ha tovább növelnénk esélyeinket, töltsük le a Profession mobilalkalmazását Androidra ittiPhone-ra pedig itt, így bárhol, bármikor rátalálhatunk a számunkra testhezálló munkára.

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: repülőtér, áruszállítás, logisztika, beruházás, munkahely