Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Mivel foglalkozik az IT Services Hungary?

A német T-Systems International leányvállalataként IKT-szolgáltatásokat nyújtunk az uniós gazdaság élvonalába tartozó külföldi ügyfeleink számára. Partnereink közé tartoznak például autóipari, olajipar vállalatok és a bankszektorban tevékenykedő külföldi vállalkozások is.

Milyen szolgáltatásokat kínál az ITSH?

Budapesti és debreceni szolgáltató központjaink rendszerintegrációs és üzemeltetési területeken szolgálják ki nemzetközi ügyfeleinket, de kínálatunkban többek között az összes, széles körben alkalmazott szoftver- és hardverplatform SAP-rendszer szolgáltatásai, távoli és helyi szerverüzemeltetés, valamint hálózatmenedzselés és hálózatfelügyelet is megtalálható.

Milyen stratégiát folytat az IT Services Hungary a munkaerő-kiválasztás esetén?

Az adott pozíció határozza meg a kiválasztási stratégiát. Sok fiatal pályakezdőt veszünk fel, akiknek ez az első munkahelyük. Szolgáltató vállalatként fontos, hogy a legmagasabb ügyféligényeinek is meg tudjunk felelni, ezért többrétű továbbképzési lehetőséget nyújtunk munkatársainak. Olyan belső tréning programot alakítottunk ki, melyből egyénre és pozícióra szabva tudjuk azt a képzést biztosítani, mely a leginkább hozzájárul ahhoz, hogy munkatársaink kiváló szolgáltatást nyújtsanak.
Az elmúlt években elsősorban Debrecenben növekedtünk, itt a nulláról építettük fel több mint ezer fős telephelyünket az elmúlt négy évben. Budapestre gyakorlattal rendelkező informatikusokat keresünk, bár az átlagéletkor így is fiatal a piaci átlaghoz viszonyítva, 31 év. Dinamikus, lendületes, a világra nyitott, komoly és kommunikatív embereket keresünk. Fontos a nyelvtudás is, a német nyelvismeret a legtöbb munkakörben elengedhetetlen.

Milyen ösztönző lehetőségek vannak a vállalatnál a dolgozók számára?

A teljesítményarányos bónuszon, a cafeterián és az ingyenes nyelvtanulási lehetőség mellett az egészséges életmód jegyében különböző sportolási lehetőségeket biztosítunk. Minden ágazatunkban évente megválasztjuk a Legjobb Munkavállalót, akik külön elismerésben részesülnek. Ezen kívül minden esztendőben meghirdetjük az ITSH Innovációs Díj pályázatot, melyre munkavállalóink pályázhatnak, az elismerést és a jutalmat azon kollégáink érdemelhetik ki, akik olyan innovatív ötletet dolgoznak ki, mely javíthatja a cég működését, megtakarítási vagy üzleti hozama van.

Milyen továbbképzési lehetőségeket biztosít a cég azoknak, akik bekerülnek?

Mint említettem az ITSH a tudásba fektet, hiszen informatikai szolgáltatásaink mögött emberi hozzáállás, tudás és képzettség van. Ezért a vállalat támogatja a kollégák fejlődését és karrierjük építését, a jelen és a jövő csoportvezetőinek és menedzsereinek képzésére csapatépítő és készségfejlesztő tréningeket szervezünk.

    Tudatos karrierépítés az IT Services Hungary Kft.-nél    

Milyen területre keresnek jelenleg munkaerőt a cégnél?

Jelenleg majdnem száz nyitott pozíciónk van, többek között többnyelvű helpdeskünkre keresünk új kollégákat, de IT rendszeradminisztrátor, alkalmazás üzemeltető, szoftvertesztelő, projektmenedzser vagy akár HR és a pénzügyi kontroller területen is vannak pozícióink.

Rendelkezik-e a vállalat kifejezetten a pályakezdők számára lehetőségekkel?

Az IT Services Hungary a jövő szakembereit is segíti. Mindamellett, hogy pályakezdőket is szívesen látunk - időt, energiát és pénzt fektetve szakmai fejlődésükbe – a jövő generációjának támogatását is célul tűztük ki. Számos magyarországi egyetemmel – a Debreceni Egyetemmel, a Miskolci Egyetemmel, valamint a Nyíregyházi Főiskolával - kötöttünk együttműködési megállapodást, valamint informatikai specializációt indítottunk a Debreceni Egyetemen. 2011 februárjától a Debreceni Egyetem és ITSH speciális oktatási-kutatási egységet hozott létre. Az Infokommunikációs Rendszerek Üzemeltetése Kihelyezett Tanszék célja a hallgatók képzési színvonalának emelése, valamint a gyakorlati oktatás, a gyakorlat oldaláról elvárt alapvető kompetenciák fejlesztése. Azok a hallgatók, akiknek megvan az affinitása és a szaktudása ahhoz, hogy fölvegyék őket a debreceni irodába, egy pár hónapos képzésen vesznek részt, amelynek a végén egy „quality gate” segítségével kiválasztjuk azokat, akiket produktív munkakörbe aztán fel is veszünk a céghez.

Ezen kívül évek óta működik nagy sikerrel az ún. TRAIN IT elnevezésű kurzus, mely egy 3 hónapos gyakorlatorientált informatikai képzési program, nem informatikai végzettségű diplomások számára. A program – mely több különböző tantervvel indul - a Debreceni Egyetemmel együttműködésben került kidolgozásra és megvalósításra. A programra felvett résztvevőknek automatikusan, a kezdetektől munkaszerződést, fizetést és tanulmányi szerződést kínálunk.

Milyen képességekkel kell, hogy rendelkezzen az ideális munkaerő?

Sokfélék vagyunk, adott munkakörben ma más a megfelelő képesség- és viselkedéshalmaz, mint holnap, ha a munkakör maga is változik. Azt szoktam mondani, hogy egy adott időpillanatban egy pozícióra egy megfelelő jelölt van. Az ideális munkaerő az IT Services Hungary Kft.-nél az, aki rugalmas és nyitott, aki fejlődni akar és együtt tud élni az informatikai szektor folyamatos változásával.

Mennyiben segíti a vállalat a karriertervezést, van-e az egyéni fejlődést segítő program vagy stratégia?

A cég nagy előnye, hogy tudatosan támogatja a karrierívet. Ahogyan a házon belül kinevelődnek a kollégák, úgy próbáljuk ezt irányított folyamatként a fejlődésüknek megfelelően új pozíciókkal honorálni.