Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a városligeti mentőnapon elmondta, hogy a mentőszolgálat költségvetése a 2010-es 22 milliárd forintról 40 milliárd forintra emelkedett, így mentésre 74 százalékkal tud többet fordítani a kormány. Az emelkedés megjelenik a mentődolgozók bérezésében is - emelte ki az államtitkár, hangsúlyozva, hogy a 2016-ban elkezdett ágazati szakdolgozói alapbéremelések mellett a mentősöknél további 10 százalékos béremelés történt januárban. Ezzel kapcsolatban kitért arra, hogy például a mentőtiszteknek átlagos bruttó bére 242 ezerről 460 ezerre emelkedett.

A fotó az Országos Mentőszolgálat tulajdona. Köszönjük a megjelenéshez való hozzájárulásukat!

A fotó az Országos Mentőszolgálat tulajdona. Köszönjük a megjelenéshez való hozzájárulásukat!

Az államtitkár beszélt a mentőállomások és a mentőgépkocsik beszerzéséről is. Mint mondta, az elmúlt években 104 mentőállomást újítottak fel és 31 épült újonnan az országban. Az új mentőautók beszerzése is elkezdődött, a korábbi és az idén a szolgálathoz érkező 117 mentőautóval hétszáz fölé emelkedik a gépkocsiállomány, amelynek átlagéletkora így a korábbi 8,6 évről 5,5 évre csökken - ismertette. Rétvári Bence ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a fejlesztéseken és a béremeléseken túl a mentési munka elképzelhetetlen az abban dolgozók elhivatottsága és a szakmai tudása nélkül. Ezt a munkát a kormány új munkaruhákkal, új mentőállomásokkal és új gépkocsik beszerzésével tudta segíteni - fogalmazott.

Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója azt mondta, a mentőnap célja, hogy az emberekkel minél jobban megismertessék a mentési munkát. Mint mondta, az elmúlt években nagy figyelmet fordítottak arra, hogy "trendivé" váljon a mentős hivatás, és az utóbbi időben igyekeznek komoly hangsúlyt fektetni a társadalmi kommunikációra, bővíteni a lakosság elsősegélynyújtási tudását, közösségi újraélesztési és plakátkampányt indítottak. Mindezek jegyében a rendezvényen bemutatkozott az életmentés valamennyi szereplője, így a gyermekmentők, a vízi mentők, a mentőkutyások is.

Amennyiben az egészségügyben keresünk állást, itt találhatjuk meg a nekünk valót.

Ha más területen szeretnénk jól fizető munkát, ezek a nekünk való lehetőségek.

A szakmunkák között is érdemes böngészünk, jelenleg több mint 3600 nyitott pozíciót találhatunk.

A szakmánkban elérhető bérekről itt tájékozódhatunk, leendő munkaáltatónkról pedig itt gyűjthetünk hiteles információkat. 

Válogassunk a fenti lehetőségek között, és jelentkezzünk minél több helyre. Figyeljük a legfrissebb állásokra is, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést! Frissítsük önéletrajzunkat, és töltsük fel ide, hogy a munkáltatók ránk találhassanak. Amennyiben CV nélkül pályáznák, próbáljuk ki a Mobilmunkát

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: munka, szakma, karrier, fizetés, egészségügy