Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az álláskereső oldalon a munkahelyek többségét a fővárosban (55 százalék) és Pest megyében (15 százalék) hirdették meg. A legtöbben szakmunkásokat (21 százalék), fizikai, segéd- és betanított munkásokat (13 százalék), valamint értékesítési és kereskedelmi munkavállalókat (8 százalék) toboroznak. Különösen a betanított munkások iránt nőtt meg az igény, ami az élénkülő építőipari beruházásokkal és a külföldi munkavállalás miatt jelentkező munkaerőhiánnyal magyarázható, de a vendéglátóipar szezonális hatása is jelentős.

A munkaerő iránti kereslet növekedésével a munkaadói elvárások is csökkennek az összesítés szerint. A munkáltatók több mint háromnegyede legfeljebb 1-3 évnyi munkatapasztalatot kér, de sokszor még ennyit sem, a meghirdetett állások kétharmadát pedig közép- vagy alapfokú végzettséggel is be lehet tölteni.

Több nyitott állás, kevesebb elvárás - álláskeresés, munka, fizetés

Az online álláskeresők kétharmada középfokú, majdnem 10 százaléka pedig csak alapfokú végzettséggel rendelkezik, többségüknek 3 évnél kevesebb munkatapasztalata van. A jelentkezők leginkább az értékesítési és kereskedelmi kategóriába tartozó állásokat keresik, ezt követik az adminisztrációs és asszisztensi irodai pozíciók, a bolti eladó és pénztáros állások, valamint a fizikai, segéd-, betanított munkák. Az adatok szerint a fehér- és kékgalléros munkák iránti kereslet és kínálat egyre jobban távolodik.

A felmérés a profession.hu saját adatbázisa alapján készült, ahol a vizsgált időszakban havonta átlagosan 4 ezer cég hirdetett és majdnem 25 ezer új önéletrajz jelent meg. Mindkettő csaknem 20 százalékos növekedést jelent a tavalyi második félévhez képest, de az egy hirdetésre jutó jelentkezések száma nemzetközi viszonylatban továbbra is magasnak számít.

Ha még keressük a számunkra legmegfelelőbb állást, tartsuk szemünket a legfrissebb álláshirdetéseket. Amennyiben jó fizető állást keresünk, nézzünk szét itt a lehetőségek között. Az időszakos munkakért ide kattintsunk, részmunkaidős állásokat pedig itt találunk. Amennyiben más szempontok szerint keresnénk, használjuk személyre szabott beállításainkat. Legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést! Töltsük fel önéletrajzunkat ide, vagy próbáljuk ki a Mobilmunkát, ahol önéletrajz nélkül is pályázhatunk.

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: álláskeresés, munka, karrier, szakma, fizetés