Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A munkaerőhiánynak elsősorban demográfiai okai vannak, a munkaképes korú népesség fogyása miatt évente 40-50 ezerrel kevesebb ember dolgozik Magyarországon, és a probléma vélhetően még évtizedekig fennáll majd - mondta a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) alelnöke nemrég az M1 aktuális csatornán.

Rolek Ferenc szerint a szakmunkás munkaerőhiánynál további gondot okoz, hogy a szakmunkás életpálya már kevésbé vonzó a fiatalok számára, mint mondjuk 20-30 évvel ezelőtt. 

A szakember hiánnyal érintett területek közül példaként említette az építőipart, ahol építőipari szakmunkásokat keresnek és a vendéglátást, ahol szakácsot és felszolgálót nehéz találni. A szövetség alelnöke azonban úgy véli, hogy a munkaerőhiány ma már a gazdaság minden területén jelen van.

Építőipari állások

Rolek Ferenc hangsúlyozta azt is, hogy azok a cégek, amelyek nem bírják a piaci versenyt és nem tudnak olyan hatékonysággal termelni, hogy munkaerőhiány miatt megemelkedett béreket kigazdálkodják, "elvéreznek" majd. Ez a fajta veszély az MGYOSZ alelnöke szerint elsősorban a magyar kis- és közepes vállalkozásokat fenyegeti.

Nézzük, milyen állásokat hirdetnek ezen a héten az építőiparban:

Építőipar, Ingatlan vezető: 43 álláslehetőség

Projektmenedzsment: 31 álláslehetőség

Építőmérnök: 25 álláslehetőség

Építészmérnök: 24 álláslehetőség

Műszaki előkészítő: 20 álláslehetőség

Kivitelező, General kivitelező: 18 álláslehetőség

Épületgépész: 11 álláslehetőség

Ingatlan- építőipari értékesítés: 4 álláslehetőség

Műszaki ellenőr: 4 álláslehetőség

Üzemeltető: 4 álláslehetőség

Épületkarbantartó: 1 álláslehetőség

Műszaki rajzoló: 1 álláslehetőség

Ne várjunk vele, böngésszük át a fenti lehetőségeket, hiszen ezen a héten közel 100 új munkatársat keresnek. A jövő héten lehet, hogy még többet. Ne maradjunk le róla! Pályázzunk minél több helyre, töltsük fel önéletrajzunkat ide, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről.

De ne álljunk meg itt, keressünk álláslehetőségeket személyre szabott beállításaink alapján is.

 

 

Készítette: Posta Renáta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: álláskeresés, munka, fizetés, karrier, szakma, építőipar