Indul a Soproni Jóleső Segítség országos akciója az álláskeresőkért. A Heineken Hungária által 100 millió forinttal támogatott kampány, melynek szakmai partnere a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Ygen Humánerőforrás Központja, álláskeresők ezreinek üzeni: van kiút!

A Profession.hu is csatlakozott a kezdeményezéshez: az Állásiránytű honlapon hasznos tanácsokkal segíti az álláskeresőket Magyarország legnagyobb állásportálja.

Tízből heten munkát találnak

A munkanélküliség ma Magyarországon nem egy elvont, a társadalom szűk körét érintő probléma. Bármikor elérhet minket is, illetve nagy valószínűséggel jelen van családi, vagy baráti körünkben, hiszen a Központi Statisztikai Hivatal 2014 őszi adatai szerint jelenleg is bő 320 ezer munkanélkülit tartanak nyilván. Különösen nehéz helyzetben vannak az álláskeresés szempontjából a tartós munkanélküliek és a pályakezdők.

Így segítik az álláskeresőket

A sok visszautasítás, valamint az ebből fakadó önbizalom- és a motivációhiány nehezíti leginkább a sikeres álláskeresést a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Ygen Humánerőforrás Központjának szakemberei szerint. A szervezet programja ezért személyre szabott tanácsadással és tréninggel támogatja azokat, akik aktívan tenni akarnak helyzetük megváltoztatásáért. A Soproni sör támogatásának köszönhetően idén több ezer álláskereső juthat munkához a sikeres szemléletformálás után.

Az Ygen Humánerőforrás Központ szakemberei azt tapasztalták az elmúlt több mint 5 évben, hogy nem a szakmai végzettség vagy az elérhető munkahelyek hiánya okozza a legnagyobb problémát. Gyakran épp az álláskeresők hozzáállása, a nem megfelelő önismeret, vagy éppen a megcélzott állás elvárásai és a meglévő képességek közti különbség okozzák az elakadást. Ezek feltárása a központhoz forduló ügyfelekkel való közös munka első állomása.

"Meggyőződésünk, hogy módszereink segítségével az álláskeresők felelősségvállalása és önbizalma erősödik. Ez a tudatos, optimista szemlélet életük más területein is segítségükre lehet" - mondta a programot ismertető sajtótájékoztatón Baracsi Adrienn, az Ygen Humánerőforrás Központ vezetője.

Tízből heten munkát találnak
Katus Attila, az Ökumenikus Segélyszervezet önkéntese, Baracsi Adrienn és Palkó András, a Heineken Hungária group brand managere (balról jobbra) a programot bemutató sajtótájékoztatóján.

A résztvevők 70 százaléka állást talál

A Soproni Jóleső Segítség program egyik legfontosabb célja, hogy megtanítsa az álláskeresőket arra, hogyan találják meg a képzettségüknek, karriercéljaiknak megfelelő állást. A program hatékonyságát igazolja, hogy a workshopokon valamint személyes tanácsadásokon résztvevők közel 70 százaléka állást talál 180 napon belül.

A Heineken Hungária több mint 100 millió forintos támogatásnak köszönhetően 2015-ben álláskereső kékszámmal, februártól 10 állomásos országos roadshow-val és újabb irodákkal - Budapesten, Miskolcon, Szolnokon és rövidesen Sopronban is - várják az érdeklődőket az Ygen Humánerőforrás központok munkatársai.

Budapesten négy, Békéscsabán, Miskolcon, Szolnokon, Debrecenben, Pécsett, Sopronban, Veszprémben Kecskeméten és egy további vidéki helyszínen pedig egy-egy napon előadásokkal, tanácsadással, hivatali és civil szervezetek kiállítóival, illetve műhelymunkával igyekszik segítséget nyújtani a Soproni Jóleső Segítség program. Az utolsó helyszínt az alapján választják ki, hogy a kékszámra honnan érkezik a legtöbb segítségkérő hívás.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

"A konkrét segítség mellett a program nagy erejének a szemléletformálást tartom. Fontos, hogy az átmenetileg munka nélkül lévő emberekre ne mint munkanélküliekre tekintsünk, mert ehhez gyakran negatív megítélés társul, hanem álláskeresőként kezeljük őket, akik tenni akarnak a jövőjükért. Ez segíthet abban, hogy nagyobb önbizalommal tekintsenek ők is magukra" - mondta Palkó András, a Heineken Hungária group brand managere.

A személyes érintettségtől függetlenül bárki kipróbálhatja magát a Nagy Álláskereső Tesztben, mely szintén a Soproni Jóleső Segítség Program részét képezi. Aki pedig az Ygen Humánerőforrás Központ segítségét kívánja igénybe venni, jelentkezhet a Magyarországon egyedülálló álláskereső kékszámon, melyet a 06 40 201 110-es telefonszámon érhet el.

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: álláskeresés, munkakeresés, segítség, munkanélküliség, állásiránytű