Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A válság miatt már tavaly megcsappant a cégek kiállítási kedve, sok helyen létszámstopot vezettek be, belső átszervezésekkel oldották meg a szakemberhiányt. Ám a vállalatoknak mégis érdeke, hogy jelen legyenek egy-egy állásbörzén - még akkor is, ha kevesebb pozíciót tudnak ajánlani, mint korábban.
Volt már olyan cég, amely húsz négyzetméteres standot bérelt egy állásbörzén, ám közben csak egyetlen állást tudott felkínálni az érdeklődőknek. A szervezők kérdésére, hogy ez miért éri meg nekik, azt felelték: a brandépítés miatt látták jónak. Egy korábbi felmérés is ezt bizonyítja: az a fiatal álláskereső, akinek több ajánlat is van a tarsolyában, azt a munkaadót választja, ahol a cég hírneve ismert és makulátlan.

Felkészítenek az álláskeresésre

Az állásbörzéken - vagy néha már napokkal, hetekkel a rendezvény előtt - "felkészítő napokat" szerveznek a felsőoktatási intézmények karrierirodái. Ezek sokféle programot kínálnak: elemeztethetjük az írásunkat grafológiai szakértővel, öltözködési tanácsokat kérhetünk, önéletrajz-klinikán "gyógyítják" meg a CV-nk gyermekbetegségeit, vagy épp kipróbálhatjuk a stresszinterjút.

A börzéken azonban a konkrét állásajánlat igen ritka, a cégek begyűjtik az önéletrajzokat, megismerkednek a jelöltekkel, majd ezután kezdődik a kiválasztási folyamat. Ennek ellenére érdemes mindenkinek a legjobb formáját hoznia. A Felvi.hu Diplomán túl melléklete például olyan jó tanácsokkal készült, amelyeket érdemes megfogadniuk a munkára vagy gyakorlati helyre vadászó fiataloknak.
A legfontosabb, hogy nem szabad csak úgy "beesni" egy állásmustrára, hanem ezt is meg kell tervezni. Érdemes kiválasztani a kínálatból azokat a munkaadókat (10-12 céget), amelyeknél szívesen dolgoznánk, megismerni a tevékenységüket, illetve fogalmazzunk meg kérdéseket.

Önéletrajzot is készítsünk, és ha konkrét pozíciót is hirdetnek, akkor már a vállalatra szabva adhatjuk át a jelen lévő HR-esnek. Kétnapos állásbörzén például az első napon tájékozódjunk, a másodikon pedig már cégre szabott CV-vel érkezhetünk. A kiállítók azokat általában megjegyzik, akik jó benyomást tettek rájuk - ha másképp nem, akkor az önéletrajzra feljegyzik, hogy az adott érdeklődőre vissza kell térniük.

Mit kérdezzünk a kiállítótól?

A témáról bővebben ide kattintva olvashat! >>>