A legnagyobb létszám-bővülés 2014 harmadik negyedévében az építőiparban várható, 19 százalékkal több munkaadó tervez munkaerő-felvételt, mint elbocsátás - derült ki a Manpower napokban publikált felméréséből.

Az építőiparban az előző negyedévhez képest a felvételi szándék 9 százalékpontot erősödött, 2013 azonos időszakához viszonyítva pedig 31 százalékpontot. A felmérés 2009-es kezdete óta most a legerősebb a cégek munkaerő-felvételi hajlandósága.

A Profession.hu-n 200-nál is több építőipari állást kínálnak.

Az 5 legnépszerűbb munka:

enlightened Építészmérnök

A legtöbb munkaadó gyakorlattal rendelkező építészmérnököt keres, ám gyakornoki pozíciót is találhatunk. A tervezés mellett esetleg a költségvetés elkészítése is az építész feladata lehet, illetve a kapcsolattartás az alvállalkozókkal vagy a munka ellenőrzése is. Építészmérnöki, építőmérnöki és belsőépítész munkákat itt találhatunk!

Szárnyal az építőipar, íme 5 népszerű munka

enlightened Építésvezető

Középfokú vagy felsőfokú végzettség kell ahhoz, ha valaki építésvezető vagy művezető szeretne lenni. A feladata az építési munkák előkészítése, az anyag- és erőforrás szükséglet megtervezése, kapcsolattartás a megrendelővel, fővállalkozóval, a munkavállalók koordinálása, a munkaterület teljes körű felügyelete. Építésvezetői munkákat itt találhatunk!

enlightened Művezető

A művezetői munka elvégzéséhez általában elegendő a középfokú építőipari végzettség, de néhány vállalkozás diplomát kér. Az alvállalkozók munkájának minőségi és mennyiségi ellenőrzése mellett a beosztottakkal is foglalkozni kell, és a feladatai között van a szabályok betartatása. A művezetői állások itt találhatók!

enlightened Kőműves

A jó problémamegoldó képesség, megbízhatóság, precizitás és terhelhetőség mellé szakképzettség is szükséges. A külföldi állásokra jelentkező kőműveseknek általában valamely nyelv alapfokú ismerete is szükséges. A kőműveseknek szóló állásajánlatok itt találhatók!

enlightened Építő munka, földmunka (segédmunka)

Az építőipari segédmunkához alapfokú végzettség, jó fizikum, terhelhetőség és megbízhatóság szükséges. Segédmunkákat itt találhatunk!

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Összeállította: Durbák Ildikó

Címkék: álláskeresés, építőipar, munka