Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Milyen stratégiát folytat a Budapest Bank a munkaerő-kiválasztás terén?

A kollégák kiválasztásánál arra törekszünk, hogy a legalkalmasabb jelöltet válasszuk ki. A Budapest Bank kiválasztási módszere tesztekre, sokszor többkörös interjúkra szorítkozik, amelyek során a HR menedzser és a közvetlen vezető megismeri a jelöltet, és a jelölt is megtudhatja a számára legfontosabb információkat rólunk.

Melyek jelenleg a legkeresettebb pozíciók a cégnél?

Sok üres pozíciónk van jelenleg is, nagy népszerűségnek örvendenek a lakossági üzletágunkban kínálkozó Értékesítési Tanácsadói pozíciók, a kockázatkezelésen vagy pénzügyön adódó lehetőségek, de az IT területén lévő pozícióinkra is sok jelölt érkezik. A vállalati üzletágunkban az ügyfélkapcsolati menedzser és a senior ügyfélkapcsolati menedzser pozícióinkban kínálunk karrierlehetőséget a szakembereknek, ezekről a munkavállalói cikkünkben olvashatnak részletesebben.

Vannak-e kifejezetten a friss diplomások számára kínált lehetőségeik?

A Budapest Bank és anyavállalata, a General Electric (GE) minden évben számos szakmai és vezetőképző programot indít, kiváló lehetőséget teremtve ezzel a nagyvállalati működés és a pénzügyi szolgáltatások iránt érdeklődő tehetségeknek. Ilyenek például a Vállalati Ügyfélkapcsolati Menedzser Képző Program, Pénzügyi-, Kockázatkezelési-, IT- és Banki Vezetőképző Program. Ezen területekre folyamatosan keresünk kiemelkedő képességű, vezetői ambíciókat tápláló frissdiplomásokat, akik számára új ismeretek megszerzésének lehetőségét, állandó szakmai kihívásokat, és rendszeres szakmai és vezetői képzéseket kínálunk. Ezek a programok igazi „karrier-gyorsítók”, ahonnan rengeteg vezetőnk kerül ki évről-évre.

A program keretében a kollégák 4-6 hónapot töltenek el egyes pozíciókban, ami garantálja számukra a folyamatos és gyors fejlődést. Nem lesz két egyforma napja annak, aki mer élni a vezetőképző programjaink adta lehetőséggel! Minden rotáció közepén és végén van egy teljesítményértékelés, amely segít feltárni az erősségeket és a fejlesztést igénylő területeket, a kollégák pedig folyamatos támogatást kapnak a vezetőség részéről, ami biztosítja számukra a fejlődést. Programtól függően külföldi rotáció is része lehet a programnak, ami nemzetközi tapasztalat megszerzését is lehetővé teszi.

A versenytársakhoz képest miben más, miben nyújt egyedi lehetőségeket a Budapest Bank a dolgozók számára?

A Budapest Bank vállalati kultúrájának meghatározó eleme a befogadó munkahelyi szemléletmód létrehozása és fenntartása: mindenki számára egyenlő esélyeket biztosítunk a képességeik és a teljesítményük szerinti érvényesüléshez. Célunk, hogy kollégáinkban is tudatosítsuk a sokszínűség, a rugalmasság és az esélyegyenlőség értékrendjét.

A Budapest Bankban – ahogy a GE többi leányvállalatánál is – működő „Elkötelezettségünk Szelleme és Betűje” című etikai kódex a felelős működés mellett munkatársaink felelős magatartására, többek között az integritásra és a személyes kötelezettségvállalásra is kitér. A Munkáltatók Esélyegyenlőségi Fórumának alapító tagjaként célunk, hogy az esélyegyenlőségért végzett tevékenységünk iránymutatásként szolgáljon minél több vállalat számára. Az esélyegyenlőséget a Budapest Bankban két vállalati, egy női és egy férfi ombudsman garantálja. Ombudsmannak olyan, munkatársaink által ismert és elismert, példamutató kollégákat választunk, akikhez a kollégák az aggályosnak vélt helyzetekben fordulhatnak, és akiktől pártatlan fórumként, anonimitásukat biztosítva támogatást, iránymutatást kapnak.

Milyen atipikus foglalkoztatási formákat kínál a Budapest Bank?

A Budapest Banknál 2002 óta működik a rugalmas munkaidő lehetősége. Különösen fontos ez a kismamák és a szülési szabadságról visszatérő nők esetében, akik a rugalmas munkaidőnek köszönhetően munkájukat az új élethelyzetükhöz igazíthatják: a GYES-en lévő munkatársainkkal folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, a céges programokra ugyanúgy meghívjuk őket, mint az aktív dolgozókat, emellett a HR-vezetővel időről-időre egyeztetnek, hogy a visszatérő kismamának milyen tervei vannak. A GYES letelte előtt igyekszünk a megváltozott igényeknek megfelelő munkakör-konstrukciót előkészíteni a kisgyermekes édesanya számára. A rugalmas munkaidőnek köszönhetően az országos átlagot meghaladó mértékben, a munkatársaink mintegy tíz százaléka dolgozik valamilyen atipikus, speciális konstrukcióban.

A GE-nél a Women’s Network (Nők Hálózata) a női szakmai fejlődés és a karrierfejlesztés lehetőségét kínálja. A GE mintájára a Budapest Bank női vezetői 2000-ben létrehozták a Budapest Bank Nők a Nőkért Hálózatát, amely célzott eszközökön – pl. szakmai programok, tréningek, információcsere, kapcsolatépítés – és kulturális szemléletváltáson keresztül segíti a nők szakmai fejlődését. 2010-ben Női Vezetőképző tehetségprogramot alakítottunk ki, amelynek keretében 2011-ben 13 női kollégát készítünk fel a vezetői szerepre.

Mennyiben segítik a karriertervezést, van-e az egyéni fejlődést ösztönző program a dolgozóknak?

A Budapest Bankban nagy hangsúlyt helyezünk munkatársaink fejlesztésére, képzésére, amelyre éves nettó árbevételünk 2%-át fordítjuk. Üzleti és szakmai képzési programjainkon éves szinten munkatársaink harmada vesz részt. Online képzéseink minden kollégánk számára elérhetőek, amelyekből évente legalább hármat minden munkatársunk elvégez. 2010-ben munkatársaink száz százaléka vett részt online illetve tantermi tréningeken, egy munkatársunk pedig átlagban 4,7 napot töltött tréningeken.

Új munkatársaink számára orientációs programot szervezünk, olyan információkat osztunk meg velük, amelyek megkönnyítik beilleszkedésüket és segítik a karrierrel kapcsolatos kérdések megválaszolását. 2011-ben Karriermenedzsment tréning-sorozatot indítottunk Vezetők és Munkatársak számára egyaránt, hogy ezáltal is támogassuk a karriertervezés folyamatát. Vezetőképző és személyes hatékonyságfejlesztő képzéseink a GE által kifejlesztett, a piaci trendeket követő, több szakmai elismerésben részesült programok. 2010-ben 397 fő vett részt a képzéseken, amelyek egy része külföldön zajlott.

Milyen elismerésekkel díjazzák a kimagasló eredményt?

Munkatársaink motiváltságát, elkötelezettségét karrierfejlesztési lehetőségekkel és elismerésekkel is erősítjük. Legrangosabb elismeréseink a Csillag- és Csúcs-díjak, amelyekkel az egész éven át tartó kimagasló teljesítményt díjazzuk, de a változatos díjstruktúra lehetőséget ad a munkatársak hozzájárulásának különböző mértékű elismerésére is, például elektronikus rendszereinken keresztül bárki jelölheti kollégáját díjazásra. 2010-ben közel 1000 díjat adtunk át kiemelkedően teljesítő munkatársainknak. Emellett a bankcsoportnál eltöltött minden ötödik évben jubileumi díjjal ismerjük el a vállalati hűséget: tavaly 550 jubileumi díjat adtunk át.