Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az Incorpora programot tíz éve Spanyolországban indították útjára, azzal a céllal, hogy segítséget nyújtson a hátrányos helyzetű munkavállalóknak, beleértve a nőket, a pályakezdőket, a megváltozott munkaképességűeket, a szellemi fogyatékkal élőket, illetve autistákat, a mélyszegénységben, illetve fedél nélkül élőket, valamint azokat a kisebbségi csoportokat, akik számára különösen nehéz munkát találni. „A helyi sikereken felbuzdulva döntöttek úgy a projekt megálmodói, hogy máshol is életre hívják ezt a kezdeményezést, így esett a választásuk hazánkra. Az Incorpora keretében 2016 júniusától velünk együtt hat civil szervezet együttműködésében segítjük az érintett célcsoportokat a spanyol La Caixa Alapítvány és az ERSTE Alapítvány támogatásával ” - fogalmazza meg Kiss Gyöngyvér, projektvezető.

Egy éves sikertörténet

A programban résztvevő, már hosszú ideje tevékenykedő alapítványok (Motiváció Alapítvány, JÓ-LÉT Alapítvány, Menhely Alapítvány, Salva Vita Alapítvány és Diverzitas Alapítvány) egy-egy hátrányos helyzetű célcsoportot fednek le, a Civil Impact Nonprofit Kft. pedig összefogja, működteti a hálózatot, és közvetítő szerepet tölt be a civil szervezetek és a projektbe kapcsolódó cégek között. „A mi sikerünk az összefogásban rejlik, mert a hozzánk forduló vállalatoknak egy-egy munkakörre gyakorlatilag bármelyik álláskeresői csoportból meg tudjuk találni a megfelelő jelöltet, jelölteket. Ráadásul a megváltozott munkaerő-piaci helyzet, a számos területen tapasztalható munkaerőhiány érezhetően felértékelte a hátrányos helyzetű munkavállalók szerepét” – fejti ki a szakember. 

Egy év alatt több, mint kétszáz főt sikerült a projekten belül álláshoz juttatni, és a százat is meghaladja azoknak a cégnek a száma, akik nyitottan csatlakoztak a programhoz, és alkalmaztak már hátrányos helyzetű munkavállalót. A visszajelzések alapján azok a munkáltatók, akik iránymutatásunkat követve segítették az érintett dolgozó beilleszkedését, egy nagyon lojális, és megbízható munkaerővel gazdagodtak, sőt, sokan azóta már felkerestek minket egy újabb nyitott munkakör kapcsán is” – összegzi az eredményeket a vezető.

Segítség hátrányos helyzetben - álláskeresés, munka, szakma

Hiányos érzékenység

Bár a kezdeményezés szép sikereket tudhat már maga mögött, ennek ellenére azonban még nagyon sok a tennivaló a témában. „A hátrányos helyzetű munkavállalók sokkal érzékenyebbek és alacsonyabb stressz tűrő képességgel rendelkeznek, mint az egészségesek, éppen ezért teljesen más szemléletet is kíván a foglalkoztatásuk, sokkal több figyelmet, időt és energiát jelent a betanításuk, integrálásuk. Sajnos az ehhez szükséges társadalmi felelősségvállalás még sok cég részéről hiányzik, de természetesen mind a kisebb vállalatok, mind a nagy multinacionális cégek között akadnak nagyon jó példák is” - osztja meg tapasztalatait Lublóváry Era Bella, integrációs menedzser.

A fentieket erősíti meg Gyöngyvér is: „mivel a célcsoportba tartozó álláskeresők közül sokan akár több éve nincsenek a munkaerőpiacon, ezért gyakran az alapvetőnek tartott tudással és képességekkel sem rendelkeznek. Az ezt áthidaló segítségnyújtás, illetve rugalmasság sajnos nem ritkán hiányzik a munkáltatók részéről. Ha a cégvezető nyitott és empatikus is, a közvetlen felettes vagy a munkatársak nem megfelelő hozzáállása ellehetetleníti a hosszú távú együttműködést. Éppen ezért fontos célunknak tartjuk az érdeklődő vállalatok és dolgozóik érzékenyítését, edukálását. Rendszeresen szervezünk programokat munkaadók számára, a következő ilyen lesz október 12-én az üzleti reggelink, ahol lehetőség nyílik a tapasztalatcserére, és tőlünk is kérdezhetnek a résztvevők.”

Ingyenes segítség

A hálózathoz életkortól, végzettségtől függetlenül fordulhatnak támogatásért az érintettek. „Szolgáltatásunk keretében diplomás szakemberek, álláskeresési tanácsadók állnak a hátrányos helyzetű munkavállalók rendelkezésére. A minket felkeresőket módszertanunknak megfelelően felmérjük egy első interjú keretében, majd innentől kezdve folyamatosan tartjuk velük a kapcsolatot, és végigkísérjük nemcsak az álláskeresés folyamatát, de igény esetén a munkahelyi beilleszkedést is” – részletezi Era Bella.

A program mottója: a megfelelő embert a megfelelő helyre. Vagyis nem az a cél, hogy minden álláskeresőnek, aki valamelyik alapítvánnyal kapcsolatba lép, a legrövidebb időn belül legyen munkája, sokkal inkább az, hogy a különböző munkaajánlatokhoz a legjobban illő jelölteket találják meg, mindkét fél kölcsönös megelégedettségére.  „A legjobb eredményt akkor tudjuk elérni, amikor az adott vállalat már korábbi tapasztalata okán nagyfokú érzékenységgel keres meg minket, és a munkakört is sikerül például a megváltozott munkaképességű célcsoporthoz igazítani, így az érintettek számára reális kihívást és egyben sikerélményt tudunk teremteni” - vall a gyakorlatról a projektvezető.

A különböző hátrányokkal küzdő csoportok más-más segítséget igényelnek, és egyben a munkáltatók részéről is eltérő felkészülést kívánnak. „A megváltozott munkaképességűek vannak jelenleg a legszerencsésebb helyzetben a piacon, de e szegmensen belül is komoly odafigyelést igényelnek például a kerekes székes munkavállalók, akik számára akadálymentes környezetet kell biztosítani. Az értelmi sérült és autista emberek integrálását mentorok támogatják, napi szinten. A fedél nélküli munkavállalók esetében pedig a stigmákkal kell megküzdeni és valóban befogadó munkahelyet teremteni számukra” – említ néhány jellemző helyzetet Gyöngyvér.

Ha szükségünk van segítségre, ne habozzunk felkeresni a hálózatot! Ide kattintva több, mint 100 munkalehetőséget találunk, amelyekre megváltozott munkaképességű munkavállalók jelentkezését is várják. De ne álljunk meg itt, tartsuk szemünket a részmunkaidős állásokon, a távmunka-lehetőségekenés az időszakos munkákon! Legyünk  naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, hogy biztosan ne maradjunk le a számunkra legmegfelelőbb munkakörről.

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: álláskeresés, munka, szakma, részmunkaidő, távmunka