Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A KAP (Közös Agrárpolitika) Stratégiai Terv uniós jóváhagyása nyárra várható, amivel több mint 7500 milliárd forintnyi támogatást kaphat az agrár-élelmiszeripari szektor. A forrás a 2023-2027 közötti időszakban lesz felhasználható.

Az Európai Bizottsághoz benyújtott terv elkészítése a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara részvételével történt, a stratégiai tervezési munka 2019 nyarán kezdődött.

Az új KAP-szabályokhoz alkalmazkodnia kell minden tagállamnak, e szerint: itthon a közvetlen támogatások 1,4%-át fordítjuk a fiatal gazdák jövedelemtámogatására, 13+2%-ot pedig a termeléshez kötött támogatásokra. A generációs megújulás segítése az egyik fő fókusz, ezért a fiatal mezőgazdasági termelők hektáronkénti támogatása a korábbi támogatási összeg két és félszeresére emelkedik, emellett a területi felső korlát 300 hektáros birtokméretre módosul.

Az egész támogatási konstrukcióban is vannak változások. Fontosabb szemponttá válik a szektor zöldítése, illetve a kisgazdaságok megerősítése is.

„Az I. pilléres beavatkozások egyik új eleme az Agroökológiai Alapprogram (AÖP), amely a környezet és klíma szempontjából kedvező többletvállalásokat jutalmazza évenkénti hektáralapú kifizetési rendszerben, a mezőgazdasági üzem teljes területére.”

Szintén új elem a kis és közepes birtokmérettel rendelkező gazdaságok támogatása, ami itthon a legfeljebb 1200 hektárral rendelkező gazdaságok számára lesz felhasználható, azaz a kisgazdaságok és családi gazdaságok támogatása is kiemelten cél.

Aktuális állások

Ha az élelmiszeripar területén szeretnénk elhelyezkedni, nézzünk körül itt. A mezőgazdasághoz kapcsolódó állásokat pedig itt találjuk. A gyártás, termelés területén is érdemes körülnéznünk, hiszen mindig számos munkalehetőség akad, ezeket nézzük át itt.

Ha nem ezekben a szektorokban képzeljük el a jövőnket, és még csak keressük a nekünk való állást, akkor nézzünk körül az álláslehetőségek között személyes prioritásaink szerint. Frissítsük önéletrajzunkat és töltsük fel ide, és ha tovább növelnénk esélyeinket, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést is, hogy biztosan azonnal értesüljünk a nekünk való új munkákról!

Egyértelműen megállapítható, hogy szakemberekre valamennyi szektorban nagy szükség van folyamatosan, a fizikai, segéd és betanított munka között pedig akkor érdemes szétnéznünk, ha nincs szakmánk vagy felsőfokú végzettségünk, de akkor is, ha gyorsan szeretnénk elhelyezkedni.

Ha képzettségünk szerint keresnénk:

- szakiskolai végzettséggel itt,

- középiskolai végzettséggel itt,

- főiskolai diplomával pedig itt érdemes szétnéznünk.

AJÁNLÓ: A koronavírus miatt új állást keresőknek létrehozott felületünk, az Álláskeresési Térkép egy helyen tartalmaz minden fontos információt: az álláskeresési járadék igénylésétől az állásinterjús felkészülésig.

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala