Segítség álláskereső fiataloknak

2018. március 14. Forrás: Coca-Cola HBC Magyarország

Hasznos: - + Nyomtat

Több mint 400, főként vidéken élő fiatal sajátíthat el alapvető szociális és vállalkozói készségeket a márciusban induló ingyenes tréningeken.

Önnek ajánlott állások

Az elhelyezkedést segítő képzések az #énjövőm oktatási program keretében, a Coca-Cola HBC Magyarország támogatásával valósulnak meg. Tavaly év végéig harminckét civil szervezet nyújtotta be pályázatát a Coca-Cola HBC Magyarországhoz, közülük 10-en nyerték el a vállalat támogatását egynapos, kifejezetten munkakereső fiatalokat célzó tréningek megtartására. A nyertesek összesen mintegy 400 fiatalt képeznek ingyenesen márciustól 15 fős csoportokban, az alapvető szociális és vállalkozói készségek átadásával segítve őket az álláskeresésben.

A lebonyolítást végző civil szervezetek között van a Fehér Bot Alapítvány és a Fehér Bot Sportegyesület, amelyek kifejezetten látássérült fiatalokkal foglalkoznak. Nekik különösen nagy segítség a felkészítés az állásinterjúkra, ahogyan a felkínált kapcsolati háló és a mentorprogram is, hiszen egyébként is hátránnyal indulnak a munkaerőpiacon.

Segítség álláskereső fiataloknak - álláskeresés, állásinterjú, képzés

A tréningek többsége vidéken zajlik: Vas és Zala megyében, Miskolcon, Nyíregyházán, Debrecenben, Hajdúdorogon, Hosszúpályiban, Gödöllőn, Egerben és környékén, illetve Ópályiban. Emellett lesznek képzések Budapesten és további Pest megyei helyszíneken is. „Szerettünk volna minél több fiatalt elérni az #énjövőm képzési programmal, lehetőleg azokon a vidéki településeken is, ahol az átlagosnál nagyobb az inaktivitás ezekben a korosztályokban” – mondta Tóth Valentin, a Coca-Cola HBC Magyarország vállalati kapcsolatok és kommunikációs igazgatója. Ezért hirdettek pályázatot civil szervezeteknek, amelyek helyismeretükre támaszkodva képesek megszólítani a munkakeresőket, a nyerteseket pedig a vállalat ingyenesen felkészíti a tananyag átadására. A beérkezett pályázatok bírálatához a NIOK Alapítvány nyújtott szakmai segítséget.

Az #énjövőm képzési programot a Coca-Cola HBC Magyarország tavaly indította el olyan 18-30 év közötti fiatalok körében, akik nem vesznek részt állami oktatásban vagy felnőttképzésben és inaktívak. Első körben a felnőttképzésben évtizedes tapasztalatokkal rendelkező szervezetek adták át a program tananyagát eddig több mint félezer résztvevőnek. A terv az, hogy 2020-ig 8000-en vegyenek részt az elhelyezkedést segítő tréningeken. Ezeken többek között önismeretre, állásinterjú helyzetek és a visszajelzések kezelésére tanítják a fiatalokat, gyakran a Coca-Cola HBC Magyarország munkavállalóit is mentorként bevonva.

Nézük, a héten hol várják a pályakezdők jelentkezését:

Szakmunka: 1479 álláslehetőség

Fizikai, segéd, betanított munka: 1294 álláslehetőség

Értékesítés, kereskedelem: 549 álláslehetőség

Gyártás, termelés: 491 álláslehetőség

Adminisztráció, asszisztencia: 420 álláslehetőség

Mérnök: 386 álláslehetőség

Válogassunk a fenti lehetőségek között, jelentkezzünk minél több helyre és figyeljünk a legfrissebb állásokra is. Ha más szempontok szerint keresnénk, használjuk személyre szabott beállításainkat. Legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést! Frissítsük önéletrajzunkat, és töltsük fel ide, hogy a munkáltatók ránk találhassanak. Amennyiben CV nélkül pályáznák, próbáljuk ki a Mobilmunkát

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

A Profession.hu Google+ oldala

Címkék:álláskeresés, állásinterjú, fiatalok, pályakezdők, képzés

- Profession.hu

További rövid hírek
További rövid hírek
www.facebook.com/Profession.hu