Népszerű befektetési célponttá vált Debrecen

Népszerű befektetési célponttá vált Debrecen

Debrecen kimagasló eredményt ért el a világszerte elismert gazdasági és pénzügyi lap, a Financial Times globális felmérésén.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A pénzügyi lap tőkeáramlásokkal és befektetésekkel foglalkozó divíziója, az fDI Intelligence globális felmérésén a világ legjobb befektetés-ösztönzési célpontjainak TOP 10-es listájára került a hajdú-bihari megyeszékhely.

A közlemény szerint Debrecent csak New York, Greater Montreal, Berlin, Hong Kong, Manama, Abu Dhabi, Düsseldorf, Dubai, és Zürich előzi meg a befektetési célpontok listáján, míg Debrecen saját kategóriájában, a kis és közepes városok között globálisan a TOP 5-be kerülve a negyedik legjobb befektetés-ösztönzési célpontként került ki a megmérettetésből, olyan városokkal szerepel egy lapon, mint Zürich, vagy Bahrein fővárosa, Manama.

"Az elmúlt öt évben mintegy 680 milliárd forint értékű külföldi befektetés érkezett Debrecenbe, amelynek eredményeként 6500 új munkahely létesült, illetve jön létre. Mindez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a város elérje a rangos helyezéseket" - írták.

A város kidolgozta a Debrecen 2030 stratégiát, amely 1,8 milliárd eurós fejlesztési program: olyan 21. századi, nagyvolumenű infrastruktúra-fejlesztési projekteket tartalmaz, mint a helyi repülőtér fejlesztése, kapacitásának és utasforgalmának 2-3 millióra növelése, a közlekedési infrastruktúra fejlesztése, a déli ipari park meglévő infrastruktúrájának és közmű kapacitásainak további bővítése, az épülő BMW autógyárnak otthont adó észak-nyugati gazdasági övezet infrastruktúrájának fejlesztése, benne egy nagy kapacitású vasúti logisztikai központot és konténer terminál megépítésével.

Aktuális állásajánlatok

Hajdú-Bihar megyében jelenleg is több mint 500 pozícióba keresnek új munkatársakat, Debrecenben is csaknem 250 állás várja az álláskeresőket.

A gyáriparba jelenleg is számos területen keresnek dolgozókat, nemcsak Debrecenben, de országszerte is:

Állások gyártás területen, beleértve minden gyártási területet: több mint 1200 álláslehetőség

Mérnökként több mint 1100 állás közül válogathatunk országszerte, a kifejezetten friss diplomásoknak és pályakezdőknek szánt munkalehetőségeket itt találjuk, míg a senior, 5-10 év tapasztalattal rendelkező mérnököknek szóló hirdetések erre vannak.

AJÁNLÓ: A koronavírus miatt új állást keresőknek létrehozott felületünk, az Álláskeresési Térkép egy helyen tartalmaz minden fontos információt: az álláskeresési járadék igénylésétől az állásinterjús felkészülésig.

Ha még csak keressük a nekünk való állást, akkor nézzünk körül az álláslehetőségek között, személyes prioritásaink szerint. Frissítsük önéletrajzunkat és töltsük fel ide, és ha tovább növelnénk esélyeinketkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést is, így biztosan azonnal értesülünk a nekünk való új munkákról!

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

További rövid hírek