Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A munkabér kifizetésére vonatkozó szabályok mindannyiunkat egyaránt érintenek. A munkavállalók, de sokszor sajnos még a munkaadók sincsenek tisztában azzal, hogy milyen szabályok vonatkoznak a bérfizetésre. Mikor, mit és miben kaphatunk fizetést? A válaszokért Dr. Hargittay Szabolcs és Dr. Tóth K. Zoltán ügyvédhez, a Hargittay és Tóth Ügyvédi Iroda alapítóihoz fordultunk.

Profession.hu: Milyen formában kaphatjuk meg a munkabért?

Hargittay és Tóth: A munkabért – a külföldön történő munkavégzés kivételével – mindig forintban kell megállapítani és kifizetni. Utalvány, vagy fizetőeszköz helyettesítésére szolgáló más formában nem. Ezek a szabályok fontosak, mert védik a dolgozókat és garantálják, hogy a munkavégzés ellenértékét törvényes fizetőeszközben (forintban) fizessék ki. Ezzel biztosítják a teljes körű felhasználhatóságát és a valós forgalmi értékét. Tehát a korábbiaktól eltérően természetben nem lehet kifizetni a munkabért. Ez egy fontos rendelkezés, hiszen a munkáltató egyébként könnyen és gyakran visszaélhetne jogi státuszából eredő erőfölényével.

Profession.hu: Virtuális fizetőeszközben (pl.: bitcoin) adható a fizetés?

Hargittay és Tóth: A jelenlegi jogi szabályozás alapján nem. De mi is az a virtuális fizetőeszköz, más néven kriptovaluta? Olyan digitális eszköz, ami csereeszközként vagy manapság fizetőeszközként is használható és titkosítást használ a tranzakciók biztonságossága érdekében. Az egyik legismertebb a bitcoin, de számos kriptovaluta jelent már meg a piacon (ether stb.). Gyorsan, olcsóbban, anonim módon teszik lehetővé a fizetéseket, mindezt központi elfogadóhely nélkül. Hátrányuk, hogy jelenleg a jogi szabályozás nem megoldott, gyorsan változik az árfolyamuk és a hatósági/felelősségi szabályok sem tisztázottak. Tekintettel arra, hogy számos kriptotőzsde létezik, a kriptovaluták bármikor átválthatóak USD-ra, EUR-ra.

Nem csak pénzben kaphatjuk a fizetést?

Profession.hu: Elképzelhető, hogy a jövőben a bérkifizetés is ebben fog történni?

Hargittay és Tóth: Amilyen gyorsan fejlődik a technológiának ez az ágazata és mind az intézményi befektetők, mind pedig a lakosság egyre nagyobb része tart pénzt kriptovalutákban, nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a munkavállaló és a munkáltató közös megállapodása alapján előbb-utóbb a munkabért is kriptovalutában (bitcoin, ether stb.) fogják kifizetni. A jogi szabályozás azonban még várat magára ebben a tekintetben.

Profession.hu: Mikor és hogyan kell megfizetni a munkabért?

Hargittay és Tóth: A munkabért mindig utólag, legalább havonta egy alkalommal kell elszámolni készpénzben, vagy a munkavállaló által meghatározott számlára utalással. Az utalást úgy kell megtenni, hogy a munkavállaló a munkabérével a bérfizetési napon már rendelkezhessen. Fontos megemlíteni azt is, hogy a munkabér kifizetése nem okozhat költséget a munkavállaló részére. Ha a munkavállalónak költsége merülne fel, akkor a munkabérhez való alapvető joga sérülne, ugyanis nem lenne lehetősége munkabére egészével rendelkezni. Tehát a kifizetés költségei a munkáltatót terhelik. Ez alól kivételt jelent, ha külföldi banknál vezetjük a számlát, és oda kérjük a fizetés utalást. Ekkor ugyanis a banki átutalás költségeit nem köteles a munkáltató vállalni.

Profession.hu: Mi a helyzet akkor, ha készpénzben kapjuk a fizetést?

Hargittay és Tóth: Ebben az esetben a munkabért, ha a bérfizetési nap pihenőnapra vagy munkaszüneti napra esik, legkésőbb az ezt megelőző munkanapon kell megfizetni. Ha a munkavállaló a bérfizetési napon jogos okból nem tartózkodik a munkahelyén, akkor a munkabért a bérfizetés előtti utolsó munkahelyen töltött munkanapon kell kifizetni, vagy a munkáltató költségére az illető tartózkodási helyére kell megküldeni.

Ha a bérfizetési nap a szabadság idejére esik, akkor a szabadság megkezdése előtti munkanapon kell kifizetni a munkabért. Abban az esetben, ha a munkaviszony a bérfizetési nap előtt megszűnt, akkor a munkáltató a munkabért köteles a munkavállaló által megadott címre elküldeni. A bért mindig a munkáltató telephelyén munkaidőben kell kifizetni. További fontos szabály, hogy szórakozóhelyen munkabér csak az ott dolgozóknak fizethető ki.

Érdemes átnézni és minden esetben napra késznek lenni a fenti szabályokkal kapcsolatban. Közben persze folyamatosan figyeljük a legfrissebb álláslehetőségeket, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Ha növelni akarjuk esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkatkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra ittiPhone-ra ittMinél több lehetőséget és információt vizsgáljunk meg, mert annál jobb döntéseket hozunk majd.

    
 Készítette: Khojaste K

                      A Profession.hu Facebook oldala

                      A Profession.hu Instagram oldala