Egy vakvezető kutya = Egy új élet

Magyarországon jelenleg 33 ezer látássérült ember él és mindössze 1 százalékuknak van vakvezető kutyája. Ez az arány külföldön sem sokkal jobb, átlagosan a vakok 2 százaléka közlekedik kutyával. Az új igénylők száma egyre nő, a feladatra alkalmas kutya kevés, a kiképzés pedig fél évet vesz igénybe. Így akár 2-3 évet is kell várni a négylábú segítőtársra.

A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola és a Profession.hu azért fogott össze, hogy hirdetés útján megtalálja azokat az 1-1,5 éves „kallódó”, tehetséges labrador kutyákat, akik új kihívásokra készen, szívesen változtatnánk jelenlegi életvitelükön, hogy segítő társakká válhassanak. Egy vakvezető kutya egy új életet jelent gazdájának. Tanúsíthatják ezt azok, akik sokat köszönhetnek a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolában kiképzett négylábú társuknak.

Labrador retriever, a született segítő

Nem annyira a fajtatulajdonságokon, mint inkább az egyedi adottságokon és képességeken múlik egy-egy kutya rátermettsége a vakvezetés felelősségteljes munkájára. A kritériumoknak – mint a türelmesség, a nyugodtság, bátorság, alkalmazkodóképesség, a többi kutya (vagy akár macska) szeretete, az emberrel való együttműködés képessége – leginkább a retriever fajták felelnek meg, közülük is leggyakrabban a labrador retrieverből lesz vakvezető kutya.

 Négylábú hősöket keresünk 

Egy teljesebb élet

A felhívás célja természetesen nem az, hogy boldog kutyákat szakítsanak el a családjuktól. Azonban az élet sajnos gyakran produkál olyan helyzeteket, amikor jó megoldás lehet a „karrierváltás”. A gazda költözése, betegsége vagy akár válása is vezethet oda, hogy a kutyára már nemcsak hétvégén nincs idő, de a napi sétáltatását sem lehet megoldani és túl sok ideig marad napközben egyedül. Ilyenkor egy lelkiismeretes gazda felismerheti, hogy nem tud eleget foglalkozni a kutyájával, és beláthatja, hogy a szeretett állat többre hivatott. A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola felhívása az ilyen gazdiknak szól.

A hirdetés itt érhető el: https://www.profession.hu/allas/vakvezeto-tanulokat-keresunk-barathegyi-vakvezeto-es-segito-kutya-iskola-alapitvany-miskolc-1059394

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!