Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A nyelvi akadályok miatt a magasabb képzettségűek hátrányban

Az eddigi állásbörzékhez képest az idei minden eddigi rekordot megdöntött. Kétszer annyi kiállító jutott a megsokszorozódott számú látogatókra, akiknek leginkább a vendéglátó és fém-ipari szakmunkákat kínáló európai munkalehetőségek keltették fel az érdeklődésüket. Valóságos tolongás volt a spanyol országból delegált éttermek, szállodák standjainál és a német, holland francia fémfeldolgozó üzemek pultjainál. De a többi kiállító sem tétlenkedett, mind a 43 képviselet komoly mennyiségű látogatót fogadott. Érdekes módon idén az európai szakmunkák iránti érdeklődés nőtt a magyar munkavállalókban és lényegesen kevesebb magasan képzett ember kívánta a munkaerejét külföldön kamatoztatni. Kalmár András, a kiállítás szervezője szerint ez elsősorban nyelvi okokra vezethető vissza, vagyis az egyetemet vagy főiskolát végzett munkavállalók nemigen beszélnek olyan szinten egy idegen nyelvet, hogy azon megfelelő módon tudják átadni a tudásukat. A szakmunkások viszont olyan konstrukcióban dolgoznak, ahol minden esetben van egy brigádvezető, aki már évek óta él az adott országban és a nyelvet, a szokásokat is jól ismeri. A külföldi munkaerő-kölcsönző és fejvadász cégek képviselői ugyan keresték például a magyar orvosokat, de idén roppant kevés egészségügyi szakember érdeklődött az európai kórházak iránt. Azonban a Hollandiából érkező és kifejezetten a magasan kvalifikált magyar munkavállalók iránt érdeklődő fejvadász cég sem tétlenkedett, mert a pultja előtt stafétabot-szerűen váltották magukat az érdeklődők.


Nem csak a húszéveseké a világ

Az eddigi állásbörzékre jellemző volt, hogy a látogatók, a potenciális ügyfelek döntő többsége a 18-28 éves korcsoportot képviselték. Idén már jelentős számban jöttek az 50 év feletti munkavállalók, amit a börze szervezői örömteli jelenségként üdvözöltek. Ezek szerint aktivizálódik ez a korosztály is, akik foglalkoztatása Európában a reneszánszát éli. Külföldön már rájöttek a munkaadók, hogy a tapasztalat, a megbízhatóság, a pontos, precíz munkavégzés egyaránt erőssége a középkorú dolgozóknak, ezért előszeretettel alkalmazzák őket szinte minden szektorban. Ellenben a hazai cégek, vállalkozásokban még él egy alap nélküli ellenérzés evvel a korosztállyal szemben, ami miatt a közeljövőben talán többen is kilépnek a magyar munkaerőpiacról.


A legfőbb okok

Herendi Péter esztergályos, marós szakmunkás, azért érdeklődik a külföldi munkalehetőségek iránt, mert a többszörösét keresheti meg ott, mint egy itthoni cégnél. Ráadásul, ahogy arról az EURES tanácsadók informálták, jobb, biztonságosabb szerződés, munkakörülmények és egészségügyi ellátás várja egy angol, vagy egy német gyárnál. Ez mindenképpen vonzó, de Péter szerint a legfőbb oka annak, hogy ő külföldön szándékozik dolgozni, az a kalandvágy és az idegen nyelv elsajátításának lehetősége. Szerinte, azért nem kell attól félni, hogy tömegek hagyják el az országot a jobb megélhetés reményében, mert nehezen mobilizálják magukat a magyar dolgozók. Még mindig él bennünk a félelem a fojtogató honvágytól és attól, hogy külföldön analfabétaként kell kezdeni a pályafutásunkat.

Összegzés

A harmadik EURES állásbörzén, nem hivatalos adatok szerint közel háromezer munkavállaló jelent meg. Több ezer konkrét állásajánlatot kaptak az érdeklődők és a tanácsadók folyamatosan válaszoltak a jogi, adó és munkakörülményeket érintő kérdésekre.
Sikeres rendezvényt zártak a szervezők és ígéretük szerint jövő áprilisban megismétlik az állásbörzét.

A cikk szerzője: Hajós Dániel

Az előzetesben található fotó forrása: profimedia.hu