Az északkeleti régió legnagyobb munkaadóinak részvételével várja az első ízben - hagyományteremtő szándékkal - rendezendő Debreceni Állásbörze mindazokat, akik tartósan munkanélküliek, még vagy már nem találják helyüket a munkaerőpiacon, pályakezdők, váltanának, esetleg kisgyermek mellől térnének vissza a munka világába.

Május utolsó hétvégéjén a Debrecen Plaza ad otthont a nagyszabású programnak: a bevásárlóközpont két szintjén mindkét napon nyitva tartási időben, azaz reggel 9-től egészen 20 óráig várják az érdeklődőket.

Aki érintett, jól tudja: a munkanélkülivé válás a felnőtt lét egyik legkomolyabb traumája. A lelki megrázkódtatást közvetlenül követi a jövőbeli boldogulás fölötti aggodalom, amit tovább súlyosbít, ha családfenntartóként veszítettük el állásunkat.

Munkanélküli? Váltana? Debreceni Állásbörze!

Az ember úgy érzi, munkaerőként leértékelődött, ezáltal haszontalanná vált a társadalom, közvetlen környezete, de még önmaga számára is. Ahhoz, hogy ebből a kiszolgáltatottságból fel tudjunk állni, állástalanságunkra kizárólag átmeneti helyzetként szabad tekinteni, majd töretlen hittel megadni magunknak az esélyt az újrakezdésre. Ennek része lehet az önéletrajzok írásán, a nyugvó kapcsolatok aktiválásán, a hirdetések böngészésén túl az állásajánlatokkal való személyes találkozás is.

Említésre méltó, hogy hasonló - az aktív felnőtt lakosságot is megszólító - rendezvényre sem Debrecenben, sem a környéken nem került eddig sor. A korábbi állásbörzék jellemzően specifikus tudással vagy végzettséggel rendelkező társadalmi rétegre alapozzák programjaikat. A Debreceni Állásbörze, a hasonló jellegű rendezvényektől eltérően nem csupán egy célcsoport, de minden korosztály igényeit kiszolgálni hivatott.

Az rendezvény szakmai partnere a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya és a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Eddig közel 30 cég jelezte részvételt, köztük olyan multinacionális vállalatok, mint a magyarországi Bosch csoport, a FAG, az NI Hungary, a Pipelife, az RR Donnelley, a Jabil Circuit vagy az Aldi.

Érkezik számos informatikai vállalkozás, az ország több jelentős, a szállítmányozásban, logisztikában érdekelt vállalata is, de itt lesz több biztosítótársaság.

Lesznek továbbá a kiállítók között felnőttképzésben érdekelt intézmények, mint a Debreceni Képző Központ, a DExam Vizsgaközpont és munkaerő-közvetítéssel foglalkozó vállalkozások.

Munkanélküli? Váltana? Debreceni Állásbörze!

Debreceni Állásbörze
2015. május 29-30. (péntek-szombat)
Nyitva tartás: 9-től 20 óráig
Debrecen Plaza

Érdeklődni és további részletek: 20/ 420 43 32 telefonszámon, vagy a www.debeceniallasborze.hu címen.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Címkék: állásajánlat, álláskeresés, állásbörze, munkanélküli