Egy állás elnyeréséhez bizonyos esetekben kulcsfontosságú, hogy még "időben odaérjünk". A mobilunk segítségével folyamatosan a zsebünkben hordjuk a lehetőséget, hogy egy új, jobb, izgalmasabb állásra leljünk. Ott a lehetőség, hogy azonnal reagáljunk.

"Az új Profession.hu IOS és Android alkalmazás is a 2015-ös elvárásoknak megfelelően készült el. A célunk az volt, hogy olyan eszközt adjunk a felhasználók kezébe, mellyel a lehető legegyszerűbben és leghatékonyabban tudnak az állásajánlatok között böngészni, és jelentkezni a kiválasztott pozíciókra. Mindent a felhasználási szokásoknak vetettünk alá" - mondta lapunknak Vidó Viktor, a Profession.hu főszerkesztője.

Mobilon még könnyebb lesz az álláskeresés
AZ ANDROID ALKALMAZÁS INNEN TÖLTHETŐ LE!

Mi változott?

- A legfontosabb változás a jelentkezés folyamatában van. A felhasználó a Profession.hu-ra feltöltött adataival és önéletrajzával jelentkezhet, egyetlen gombnyomással. Ehhez egyetlen egy dolgot kell tennie: be kell lépnie a jelentkezés során. (Az állásportálon is regisztrálhatunk, de beléphetünk a Facebook-, illetve Google-fiókunk segítségével is.) A Profession.hu mobilwebes tapasztalatai azt mutatják: a felhasználók több mint 73 százaléka eddig is belépett a jelentkezése előtt. 

- A jelentkezőknek mostantól lehetőségük van Dropbox, GoogleDrive tárhelyekről is önéletrajzot csatolni.

- Újdonság az is, hogy a szűrt találatok alapján notification-öket, azaz mobilos értesítőket lehet készíteni, ami akár azonnal jelez a készüléken, ha új állásajánlat érkezett a szűrésnek megfelelően.

- Már mobilon is elmenthetjük az állásajánlatokat, és akár a számítógépünkön is folytathatjuk a jelentkezést.

Mobilon még könnyebb lesz az álláskeresés

Megkönnyíti az álláskeresést

A Profession.hu felismerte, hogy a mobilos álláskeresés jelenleg még szorosan kapcsolódik a desktop felhasználáshoz. Azaz nagyon sokan mobilon csak böngésznek, jelentkezni továbbra is a számítógépükön fognak. Ezért a találatok és a konkrét álláshirdetések mobilon is gyorsan elmentetők a kedvencek közé, melyek a számítógépünkön - a belépés után a Profession.hu nyitóoldalán - azonnal meg is jelennek. Így ha például valaki a buszon vagy a metrón bejelöl 3-4 érdekes állást, hazaérve a Profession.hu nyitóoldaláról kiindulva azonnal be is fejezheti a jelentkezést. 

Azok, akik passzívan keresnek állást - azaz van állásuk, de ha szembejönne valami jó lehetőség, akár váltanának is - legtöbbször nem keresgélnek hosszan és alaposan egy számítógép mellett ülve, főként azért, mert ilyenkor általában dolgozniuk kell. A mobilapplikáció számukra is egy tökéletes válasz: ha megfelelő ajánlat érkezik, csak rá kell pillantani a készülékre és akár egyetlen gombnyomással beküldhetik pályázatukat.

A Profession.hu kutatási eredményei alapján mindkét platformon jól vizsgázott az új applikáció. Ehhez komoly segítséget nyújtott az állásportál mobilwebes verziójának sikere is. "Nagyon sok pozitív és negatív visszajelzést figyelembe vettünk az alkalmazás fejlesztése során. A munka nem állt meg, a fejlesztés folyamatos, februárban és áprilisban is várhatók újabb és újabb frissítések, ezeken már gőzerővel dolgozunk" - tette hozzá Vidó Viktor.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Készítette: Durbák Ildikó

Címkék: álláskeresés, mobil, okostelefon, jelentkezés, Android, IOS, alkalmazás, applikáció