Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Igen - mondja határozottan Radics Edit stílustanácsadó, aki szerint az idei év a lazítás éve, vagyis, ami eddig az öltözködésben általánosan elvárt volt, ma szinte már csak az ultra konzervatív körökben járja.

Nyakkendő már nem menő

Az első személyes találkozás leendő munkaadónkkal különösen fontos momentuma lehet a jövőnknek. Minden szavunk, mozdulatunk, vagy gesztusunk ilyenkor nagyító alá kerül, nem beszélve a megjelenésünkről, ami az első benyomás kardinális összetevője, mi által a kompozíció kihatással lehet az egész interjú kimenetelére is. Ha nem is feltétlenül igaz a mondás: "az vagy, amit felveszel" a ruhának, de még a kiegészítőknek is van könnyen dekódolható üzenet értékük. Az egyéniség, a stílus, a személyiség meghatározó pontjaihoz nyújt tájékozódási pontot az, hogy ki mit vesz magára, főleg, ha az első állásinterjúra hivatalos.

Eddig kősziklaként állt ellen a divat hullámveréseinek a jó öreg nyakkendő, amit az állásinterjúra készülődő férfiak elsőként készítettek ki a karfára. A kicsiny felületet lefedő ruhadarab különlegessége, hogy még egy merész színű, vagy formavilágot reprezentáló ingből is képes uniformist csinálni, amit előszeretettel használnak a komolyság, a felelősség, vagy a megrendíthetetlenség tolmácsolására.

Ám a 2010-es év világdivatjának, a lazítás atmoszférájába már nem fér bele a konzervativizáló nyakkendő. Radics Edit szerint nyugodtan elmehetünk az első interjúra nyakkendő nélkül. Az ing viselete azonban továbbra is elengedhetetlen. Ez a klasszikus ruhadarab még mindig tartja az állásait, ám a színekben van némi változás a tavalyi évhez viszonyítva.

Nyári állásinterjú

Konkrét színek helyett tört árnyalatok

A stílustanácsadó véleménye szerint idén az öltözködik az aktuális divat szerint és üzeni: "rugalmas, fejlődőképes vagyok és szeretem a kihívásokat" - aki a tört árnyalatokból választ magának ruhát. A szürke, a kék, a sárga, vagy a zöld kevésbé élénk tónusai nem csak a nőknél, a férfiaknál is beválik, szinte a munkaerőpiac teljes szegmensében.

Természetesen nem lenne szabály, ha nem lenne kivétel, ami alatt az örök merevség szimbólumaként is értelmezhető banki, pénzügyi szektor értendő, ahol az idő megállt és az elvárás továbbra is fekete, meg fehér. Radics Edit óva int a rózsaszíntől, még kiegészítők tekintetében sem javasolja a tavalyi év slágerszínét.

A nadrághossz és a szoknya mérete idén sincs harmóniában, vagyis a nők a merev-szegmenst leszámítva bárhová felvehetnek térd felettit, de a férfiaknak kötelező eltakarniuk a szőrös lábukat.

A stílustanácsadó felhívja a figyelmet az osztás rafinériájára, vagyis akit a teremtő arányos testtel áldott meg, az lehet alul-felül ugyanabban a színben, de akit nem, az igyekezzen egymáshoz harmonizáló, de eltérő színeket választani, ami jótékonyan fedi el a test harmóniátlanságát és segít az önbizalom helyreállításában.