Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Mire érdemes figyelni a szervezésnél? Hogyan illik megjelenni egy ilyen eseményen?

Helyszín kiválasztása
Egy jó helyszín emelheti, egy rosszul megválasztott tönkreteheti a rendezvényt. A helyszín kiválasztásánál fontos, hogy könnyen megközelíthető legyen, és több helyiségből álljon, hogy azok is jól érezzék magukat, akik táncolni szeretnének, és azok is, akik inkább meghitt beszélgetésre vágynak.

Időpont megválasztása
Fontos, hogy az adott időpont előtt legalább 3-4 héttel informálni kell a munkatársakat a karácsonyi céges buli időpontjáról, hogy mindenkinek legyen ideje az adott estét szabaddá tenni.

Öltözet
A meghívón érdemes feltüntetni, hogy milyen az elvárt öltözet. Az általános szabály szerint inkább legyen valaki kissé túl-, mint alulöltözött.

Program
Óriási a választék; jósnőtől kabaré jelenetig, kígyóbűvölőtől élő zenekarig minden megtalálható a rendezvényszervezők palettáján. A program összeállításakor érdemes figyelembe venni, hogy milyen korúak a munkatársak, milyen stílust preferálnak, mikor érzik jól magukat.
Egy jól megválasztott program azt az üzenetet közvetíti, hogy a cég vezetése ismeri a munkatársak ízlését és fontos számára, hogy mindenki jól érezze magát.
A céges parti a vezetőnek is remek alkalom arra, hogy munkatársait munkamentes környezetben jobban megismerje. Hallhat olyan információkat, visszajelzéseket, melyek a napi rutin során nem jutnának el hozzá.

A céges karácsonyi parti - társasági köntösbe bújtatott üzleti esemény, melyen a részvétel a cégvezetőinek és a munkatársainak is kötelező.

Céges karácsony

Érdemes időben érkezni, és lehetőség szerint minél több emberrel szót váltani. Fel kell készülni azokra a munkatársakra is, akik megpróbálják kisajátítani a vezetők figyelmét és saját teljesítményükkel vagy ötleteikkel végeláthatatlan öntömjénezésbe kezdenek. Az eseményt érdemes információ cserére és a munkatársak jobb megismerésére, erőfeszítéseik értékelésére felhasználni, ezért a „ragadós" kollegáktól „bocsásson meg, de mások is várnak rám" felkiáltással gyorsan meg kell szabadulni, hogy a lehető legtöbb emberrel tudjon személyesen is szót váltani.

Ajándékozás
Sok helyen megszokott valamilyen kisebb egyen ajándékot ajándékozni karácsonyra; a válság sajnos ezt is felülírta; van, ahol erre való hivatkozással már nemcsak ajándékozás, hanem karácsonyi vacsora sincsen. Az ajándékozásnál arra érdemes figyelni, hogy mindenki ugyanolyan ajándékot kapjon, ami lehetőség szerint ne készpénz legyen. A karácsonyi "pulykapénzt" négyszemközt, vagy szűk körben, de semmi esetre sem nyilvánosan illik átadni.

Rázós helyzetek
Céges bulik után a 2 leggyakoribb ok, amiért néhány munkatársnak nehezére esik a visszaemlékezés: túlzott alkoholfogyasztás és/vagy a munkakapcsolat egészen szorosra fűzése egy másik kollegával/kolleganővel. Hétfő reggel azonban újra találkozik a munkatársaival, sőt a főnökével is, és méltósága morzsáit a földről kell összecsipegetnie. Mit tehet a cég vezetése? Azon kívül, hogy még a rendezvény előtt egyértelműen kommunikálja, hogy mennyi alkohol fogyasztása ingyenes a bárnál vagy a vacsoraasztalnál; nem sokat. Felnőtt emberek józan ítélőképességében bízni kell, még akkor is, ha mindig vannak olyanok, akik nem ismerik a mértéket és elfelejtik, hogy ez egy céges rendezvény, és a jövőben is együtt kell dolgozni a munkatársakkal, bárhogyan is sikerült az éjszaka.
A szervezők,- ha a lehetőségek engedik, - igénybe vehetik egy sofőrszolgálat segítségét, vagy előre egyeztethetnek, hogy ki jön autóval, és gondoskodik arról, hogy a jókedvű kollégák biztonságban érjenek haza a rendezvény után.

Svédasztalos vagy leültetős?
Mindkettőnek megvan az előnye. Svédasztalos megoldásnál nagyobb a választék, mindenki azt választ, amire gusztusa támad, a munkatársak bárhol leülhetnek, nem kell egész este ugyanazok között ücsörögni, szabadabban lehet beszélgetni. Ilyenkor nagyobb a balesetveszély is, nagyobb a valószínűsége egymás leöntésének, a ruha leevésének, összekoccanásoknak teli tányérral.

Az ültetős megoldás elegánsabb, javasolt, hogy itt is lehessen legalább 2-3 féle ételsorból választani. Ha több pohárköszöntő várható, akkor ez a mód az ajánlott.

Meddig maradjon a vezető?
A munkatársak számára az a legfontosabb, hogy részt vegyen. Vannak, akik a vacsora után viszonylag hamar távoznak, és vannak, akik csak később mennek el. A vezetőknek, akik a kollegáik számára sok esetben a követendő mintát jelentik még fokozottabban javasolt odafigyelni méltóságuk megőrzésére a céges karácsonyi bulik alatt is.

Persze az a legfontosabb, hogy érezze jól magát és adja meg a lehetőséget munkatársainak, hogy ők is ezt tegyék, és közösen örüljenek az elmúlt esztendő eredményeinek!