A napsütéses napok szürkének tűnnek, és a fülhallgatón zümmögő relaxációs zene se sokat segít a melankólián? A tapasztalat azt mutatja, hogy azok, akik a fenti hangulatban vannak minden áldott reggel, belefásultak a munkájukba.

Mentőöv annak, aki utálja a munkáját!
Mentőöv annak, aki utálja a munkáját!
Mentőöv annak, aki utálja a munkáját!

Az Undercover Recruiter szakértői cikkében arról, ír, hogy élete során legalább egyszer szinte minden munkavállaló olyan helyzetben találja magát, amikor kényszerűségből egy elviselhetetlen munkahelyen kell dolgoznia. Az okok különbözőek lehetnek. Lehet, hogy az illető egyszerűen nem bízik a munkaerőpiacban annyira, hogy biztos ajánlat nélkül felmondjon, áthelyezésben, esetleg előléptetésben reménykedik. Bármi legyen is az indok, a realitás az, hogy a mindennapi munkavégzés távol áll az ideálistól.

Ahelyett azonban, hogy egyre mélyebbre süllyednék az önsajnálatban, íme pár dolog, amit azonnal megtehetünk azért, hogy ne rázzon ki minket a hideg a munkába járás gondolatától.

4 dolog, amitől rögtön másként fogunk tekinteni az utálatosnak érzett munkára:

1. Változtassuk meg a hozzáállásunkat!

Ameddig nem találunk jobb állást, vigyázzunk, hogy "áldozatból" nehogy magává a "problémává" váljunk. Gondoljuk át, mi is az, ami miatt annyira nyomottak vagyunk? Maga a munka? A főnökünk? Van valami, ami azonnal javíthatna a helyzeten? Ha maga a munka az, amit nem kedvelünk, beszélgessünk egy-két kollégával. Meg fogunk lepődni rajta, hogy az irigylésre méltóbbnak hitt munkatársunk sem szeret mindent a munkájában, sőt, vannak kifejezetten "nemszeretem" dolgok is, amiket el kell végeznie.

Próbálkozzunk azzal, hogy kisebb felelősséggel járó részfeladatokat olyanokra cserélünk, amelyek közelebb állnak hozzánk, és nagyobb örömet jelent az elvégzésük.

2. Vonjuk be magunkat a közösségbe!

Aktív tagjai vagyunk az irodai életnek? Tudjuk egyáltalán mindenki vezetéknevét? Ha van egy munkahelyi barátunk, vagy legalább valaki, akivel beszélgethetünk, az rengeteget jelenthet a közérzetünk javításának szempontjából.

Íme néhány javaslat:

Indítványozzunk irodán kívüli összejövetelt hetente egyszer!
Hozzunk be süteményt, és osszuk meg a kollégáinkkal!
Csatlakozzunk a munkahelyi sportcsapathoz!

Ha van valami közös a kollégáinkkal, ami összeköt minket (a karrierünkkel kapcsolatos frusztráción és panaszkodáson kívül), észre fogjuk venni, hogy már nem ugyanabban a monoton tónusban folynak a beszélgetéseink. Még az is lehet, hogy egy-egy humoros, jó hangulatú beszélgetéstől mosolyogni is tudunk.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

3. A célért dolgozzunk, ne pedig azért, hogy "túl legyünk rajta"!

Hol akarunk tartani 5 év múlva? El tudjuk érni ezt a jelenlegi munkahelyünkön? Jó úton haladunk a célunk felé? Készítsünk egy tervezetet arról, hogy mik a céljaink, és pontosan mikor szeretnénk elérni ezt? Fontos, hogy ezeket ne tartsuk magunkban, hanem üljünk le, beszéljük meg felettesünkkel. Általában a főnök szeretné, ha az alkalmazottai előre jutnának és fejlődnének. Ha tud, segíteni fog ebben. Ha viszont nincs rá lehetőség, az is fontos információ, és egy jel, hogy tovább kell lépnünk.

4. Ne vigyük haza a munkát!

Nagyon fontos, hogy a munkát és a magánéletet elhatároljuk egymástól. Küldjünk el minden e-mailt és fejezzük be a napi feladatokat, mielőtt hazaindulnánk. Az okostelefonon pedig kapcsoljuk ki a munkahelyi e-mail értesítéseket, ezek ugyanis folyamatosan emlékeztetnek minket arra, ami az irodában történik. Az ilyen ártalmatlannak tűnő információk lassan olyan stresszhatást váltanak ki, hogy még be sem fejeződik az egyik munkanap, már a másiktól rettegünk.

Címkék: munkahely, kollégák, munkatársak, pozitív légkör

Készítette: Fogas Krisztina