Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Közel tíz éve a hazai piacon megjelentek az üzleti támogató központok (Shared Service Center, vagyis SSC). Óriási az igény kiváló jelöltekre, de még mindig munkaerőhiány jellemzi ezt a szektort. Pedig ha leegyszerűsítjük, csak jól kell(ene) beszélnünk idegen nyelveket. Szakértőnk, Szabó Tímea segítségével mai cikkünkből kiderül, milyen fizetést kaphatunk az adott munkakörökben. Nézzük!

„A legtöbb esetben nem hirdetik meg konkrétan, mennyi a bér – mutat rá a szakértő -, mert alku kérdése a dolog. Ám azt nagyságrendileg össze lehet foglalni, hogy egyes munkakörökben milyen bérszínvonalra számíthatunk. És azt is fontos látnunk, hogy a klasszikus munkatársi pozícióknál nem a szaktudást fizetik meg, hanem a feladatokat kell precízen és határidőre végrehajtani. Itt igazából a nyelvtudással lehet kiemelkedni: minél jobban és minél több nyelven beszél valaki, annál nagyobb fizetésre számíthat.”

AZ ÜGYFÉLTÁMOGATÓ MUNKATÁRSI POZÍCIÓKNÁL EZEK A JELLEMZŐ FIZETÉSEK:

- Kb. 180-200 ezer bruttótól indulnak a bérek, ám ez azokra a cégekre jellemző, ahol kis létszámú és kevésbé hangsúlyos az SSC profil.

- Általában bruttó 280-300 ezer a munkatársak számára felkínált fizetés.

- Amennyiben beszélünk az angol, a német, a spanyol, a francia, vagyis a népszerűbb nyelvek mellett egy másikat is – például norvégul, svédül, lengyelül, törökül, stb. – akkor akár bruttó 530 ezret is elérhet a havi bérünk!

 SSC álláslehetőségek 

„Mindegy, hogy van-e HR-es vagy IT-s háttere a pályázóknak – hívja fel a figyelmünket Szabó Tímea -, akkor is érdemes ilyen SSC pozíciókba jelentkezni, mert betanítják a kiválasztott munkatársakat. A lényeg a nyelvtudás. A stabil nyelvtudás. Ám menedzseri és vezetői pozíciókban már a szaktudásra is szükség van, és ezzel párhuzamosan óriásit ugorhat a várható fizetés is.”

MENEDZSERI ÉS VEZETŐI MUNKAKÖRÖKBEN ERRE SZÁMÍTHATUNK:

- Egy senior projektmenedzser akár bruttó 1,5 milliót is kereshet.

- A csoportvezetők bérszínvonala nagyobb mértékben eltérhet, havi bruttó 350 ezertől akár 850 ezerig is fizetnek ezért a munkáért.

- Egy ún. tower leader (nagyobb területért felelős vezető) havi fizetése akár 1,8-2 millió forint körül mozoghat, ez jellemzően alku kérdése.

- További pluszokat jelent a nemzetközi tapasztalat.

- A vezetői pozícióknál pedig már teljes mértékben az adott tárgyalás eredménye, mennyi fizetésben állapodnak meg a felek.

MILYEN ESÉLYEINK VANNAK, HOGY FELVEGYENEK MINKET ILYEN MUNKAKÖRÖKBE?

Szakértőnk szerint jellemzően több minden hiányzik a hazai jelölteknél: leginkább az, hogy még mindig nem elég magabiztos a nyelvtudás, s habár egyelőre hiányzik a szakmaspecifikus végzettség - ezt jelenleg már lehet pótolni szakmai továbbképzések keretében. „Ez nem egy könnyű szakma. Nagy a nyomás és sok szempontnak meg kell felelni nap, mint nap. Lehet, hogy a munkaidőnk alkalmazkodni fog más országok ünnep- és munkanapjaihoz, eltérő munkakultúrában dolgozunk, idegen nyelven oldunk meg problémás helyzeteket, és így tovább. Plusz egy anomália: a legtöbb munkatársi pozícióhoz teljesen felesleges a felsőfokú végzettség, de a cégek még egyelőre ragaszkodnak hozzá. Ha fókuszálunk a nyelvtudásunk tökéletesítésére, nagyon jó eséllyel pályázhatunk ezekre a pozíciókra, és viszonylag gyorsan szerezhetünk egy új állást.”

ÁLLÁSAJÁNLATOK ÜZLETI TÁMOGATÓ KÖZPONTOKNÁL ITT!

Értékes gondolatok, fogadjuk meg a bölcs tanácsokat. És ne feledjük, nagyon jó esélyeink vannak a kereséshez, hiszen naponta több száz munkaadó böngészi a Profession.hu adatbázisát újabb munkatársakat keresve. Töltsük fel a hirdetésünket most!

Szabó Tímea

Szakértőnk, Szabó Tímea 18 éves tapasztalattal rendelkezik az ügyfélkapcsolatok fejlesztésének területén.

Közel 15 évig dolgozott multinacionális nagyvállalatoknál, jelenleg a Centaer Consulting ügyvezető partnere, tanácsadó, tréner.

A magyarországi ügyfélkapcsolati szakma meghatározó szereplője, az Ügyfélszolgálati és SSC vezetők szakmai klubjának alapítója és szervezője.

 

 

 

Készítette: Posta Renáta

Címkék: álláskeresés, munka, fizetés, karrier, szakma, SSC